Apple vs Samsung, το «καρφί» με αφορμή την Ημέρα της Γης

Η Ημέρα της Γης στάθηκε η αφορμή για να πέσει και άλλο λάδι στη φωτιά μεταξύ Apple και Samsung. Εν μέσω της δικαστικής διαμάχης, όπου η Apple διεκδικεί $2.2 δισεκατομμύρια για παραβίαση πατέντας από τον κορεάτικο κολοσσό, ο πόλεμος συνεχίζεται και εκτός αίθουσας. Έτσι, η Apple χρησιμοποίησε ολόκληρη σελίδα σε εφημερίδα προκειμένου να διαφημίσει την «πράσινη» πολιτική της αλλά και να αφήσει υπονοούμενα για τη Samsung.

Η ολοσέλιδη διαφήμιση έχει τίτλο «There are some ideas we want every company to copy» και μέσω της οικολογικής συνείδησης την οποία προωθεί, προσκαλεί όλους να σκεφτούν με τον ίδιο τρόπο αλλά αφήνει και τους σαφείς υπαινιγμούς για τη Samsung.

Υπενθυμίζουμε ότι στη δίκη που είναι σε εξέλιξη εξετάζονται οι ισχυρισμοί της Apple ότι η Samsung την αντέγραψε με την παραγωγή των Galaxy smartphone και tablet. Η Samsung ολοκλήρωσε την υπερασπιστική της γραμμή τη Δευτέρα και τώρα περνά στην «επίθεση». Ισχυρίζεται ότι η Apple παραβίασε δύο από τις πατέντες της και ζητά περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια από τον κατασκευαστή του iPhone.

, Apple vs Samsung, το «καρφί» με αφορμή την Ημέρα της Γης
Στο video, με σχολιαστή τον ίδιο τον CEO, Tim Cook η Apple μιλά για την αφοσίωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
https://www.youtube.com/watch?v=EdeVaT-zZt4
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Θελω να δω καποιους τωρα που την λεγαν μονο στη σαμσουνγκ οτι μπαινει συνεχεια στην apple με τις διαφημισεις της. Τωρα κανει ακριβως το ιδιο και η apple. Η εταιρια της καινοτομιας. Ε μη χ**ω δλδ , ελεος !!!

nick

Theo δλδ θα μας τρελανεις..!?!?!?!?αν δεν ειναι η Apple καινοτομα ποια ειναι..!?!?
οταν εβγαλε το iphone εμεις παιζαμε φιδακι kai γκολφ sto symbian 60..!!και καναμε προσευχες για να ειναι ο browser λιιγγοο πιο γρηγορος…που αλλοι ειχαν qwerty και γραφιδες και ΄΄αλλοι΄΄ ειχαν δαχτυλο..!!αλλοι περνανε το τουβλα lapto και αλλοι τα ταμπλετακια τους..κτλ κτλ….σκεψουν λιγο πριν το 2007 πως ηταν τα πραματα…

Σημειωσει: κατοχος g2…
φιλικα….!!

PANOL

@nick Συμφωνώ μαζί σου.

kwstascifi

Nick, καινοτόμες ήταν μεταξύ άλλων palm, motorola, siemens, ericsson, sony, lg κτλ κτλ κτλ.

Γιατί εσύ θυμάσαι μόνο το iPhone σε μία διαδικασία 10ετιών εξέλιξης και καινοτομιών, με ξεπερναέι. Ίσως σχετίζεται με το άψογο marketing της Apple.

Όταν έβγαλε το πρώτο iPhone θυμίζω δεν έπαιρνε καν εφαρμογές, και δεν μπορούσε καν να ανοίξει έγγραφα office.
Επίσης το LG Prada, ήταν “πρώτο” με capacitive κτλ.

Μην τα ξαναλέμε 1000 φορές, το να κρατάς μόνο μία συσκευή από 1000άδες που συνέβαλλαν στο να έχεις το σημερινό smartphone ονομάζεται φανατισμός. (Μην το πω χειρότερα).

Theo

@nick Ωστε εχεις μεινει μονιμα στο 2007 ; Δεν αντιλεγω αλλα εχουν περασει ποσα χρονια απο τοτε, ολες οι εταιριες κατι εχουν κανει. Παντα ισχυει αυτο, καποιος παρουσιαζει κατι καινουριο και καποιος αλλος το βελτιωνει.Ξερεις γιατι στα λεω ; Ειχαν ποτε τα iphone μπαρα ειδοποιησεων ;Γτ εχω φιλαρακια με iphone 4 και οπου κατσουν λενε συνεχεια οτι ολες οι εταιριες ειναι αντιγραφη του iphone. Μολις τα iphone πηραν ios 7 σερνεις το δαχτυλο απο κατω και εμφανιζονται ολα εσουν τα galaxy εδω και 2 χρονια στην μπαρα ειδοποιησεων. Και η αντιδραση τους ειναι να γελανε απλα. Και ειναι ποσα ακομα. Εχουμε φτασει το 2014 για να ακουω τα ιδια πραγματα εδω και 3 χρονια. Κατοχος s2 απο την 1η μερα κυκλοφοριας στην Ελλαδα. 😊

Nio

Παιδια το αρθρο αλλα λεει. Οτι αυτες οι δυο εταιρειες το παιζουν “πρασινες”….!!!!
Απο την στιγμη που μεταφερουν τα εργοστασια τους στην ουγκαντα για να δινουν ενα σακουλακι ρυζι μεροκαματο κ η αλλη η μηλοεταιρεια το παιζει κυρια. Αααα εγω δεν κανω τιποτα τους σεβομαι τους σχεδιαστες μου η foxconn φταιει που μαστιγωνει τους εργατες της και αυτοι αυτοκτονουν, Αποποιειται τις ευθυνες της και κοιμαται ησυχη…….. ειχαμε τα ματωμενα διαμαντια. Τωρα εχουμε τα ματωμενα κινητα κ τσακωνονται για το ποια ειναι πιο πρασινη??????

j

@theo πριν μιλήσεις ενημερώσου. Στην διαφήμιση της samsung γίνεται ευθεία επίθεση προς την apple, ενώ η apple πετάει σμπόντες όπως κάνουν ΟΛΕΣ οι εταιρείες. επιπλέον το κινητό σου είναι μοντέλο του 11 και ενώ η τελευταία έκδοση ειναι η 4.4.3 εσύ σε ποια είσαι. Γιατί το κινητό της εταιρείας που καινοτομεί μια φορά και κυκλοφορεί Από το 10 (iPhone 4) σήμερα πήρε την τελευταία αναβάθμιση (iOS 7.1.1) που βγήκε σήμερα. 📱📱📱🆕🆒🆓🆓🆓

john

J…
Για να κολαει ακομα πιο πολυ γι αυτο μπηκε το ios7.1.1…
Το περνας μεσα και μετα πας και το πετας οπως ειναι στα σκουπιδια…

Nikos

@kwstascifi kai @Theo +1

j

@john έλα τώρα παράδοξου το. Το android σου δεν σου εχει κολλήσει ποτέ ;;;;

j

και εγώ με 2 γνωστούς μου (2 iPhone 4s και ένα 5) με την 7.1 δεν έχουμε προβλήματα

Theo

@j Που κολλαει αυτο που ειπα εγω με αυτο που λες εσυ ; Αντε πηρες ios7 μονο στα χαρτια, αυτα που εχει το 5s τα πηρες ; Εφτασες στην 7.1.1 και το καυχιεσαι, 7 ενδιαμεσες χρειαστηκες. Και δεν επαινω την σαμσουνγκ σε αυτο. Η μια βγαζει 1 κινητο το χρονο κι αλλη 10, ασχετως αν πρεπει να τα αναβαθμιζει. Εγω σχολιασα το αρθρο και το τιτλο του. Και κατι τελευταιο, οταν θα βγει το iphone 6 τρεξτε να το παρετε εσυ και οι κολλητοι σου γτ ξαφνικα βαρεθηκατε τις μικρες οθονες και αναζητατε παντοφλες κινητα, που καποτε μας τη λεγατε οτι η ιδανικη διασταση οθονης ειναι 3,5 ιντσες. Θα τρελαθουμε με εσας. Ξεχασα, ειναι iphone. 😁😁😛😂😂

j

@thei εσύ πήρες με τις “αναβαθμισμένος σου ” αυτά που έχουν τα s5 και note 3? επίσης είχανε 7 ενδιάμεσες αλλά τις πήραμε Όλες(λες και το αντεπιτίθεται δεν εχει 100 εκδόσεις jellybean 😃) α και όταν σου χαλάσει το κινητό και μπορέσεις και πάρεις το τελευταίο galaxy s που θα εχει πάνω από 5.5 ίντσες και δν θα μπορείς να το χειρίζεσαι με το ένα χέρι τα λέμε. Α και κάτι τελευταίο. Πάω στοίχημα ότι έλεγες “έλεος με την apple και τις τελετές ίντσες, ας προχωρήσει όπως όλες σε πιο πολλές”. Και μου αρέσει που μιλάς για ξαφνικά μεγάλο iPhone λες και η Samsung πήγε από τις 5 στις 5.1 μετά στις 5.2 … Ίντσες με τα Νότε και τα s

Theo

@j Δεν πηρα και δεν προκειται να παρω τπτ απο s5 και note3 κι αυτο τ ξερω απο την αρχη. Να ‘σαι σιγουρος ποτε δεν ειπα αυτο που λες για την apple να παει σε μεγαλυτερο κινητο, γτ πολυ απλα δεν με εχει συγκινησει ακομα το iphone πουθενα. Οπως επισης θεωρω οτι εχει καταντησει αηδια αυτο με τη σαμσουνγκ να μεγαλωνει καθε χρονο την οθονη, αν και θελω μεγαλυτερη οθονη απο αυτο που εχω τωρα. Για να δεις οτι δεν ειμαι φαν καμιας εταιριας.

George

Ποιά πατέντα υπέκλεψε η Samsung από την Apple?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i