Apple εναντίον Samsung, Νέες συσκευές στο δικαστικό τερέν

Μπορεί τον τελευταίο καιρό το δικαστικό θέμα Apple εναντίον Samsung να έχει μείνει στο παρασκήνιο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως επήλθε η ειρήνη. Ο πόλεμος της «πατέντας» συνεχίζεται, με τις δύο εταιρείες πια να έχουν τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέων μοντέλων η μία της άλλης στη δικαστική τους διαμάχη, συμπεριλαμβανομένων των νέων μοντέλων που κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2012.

Apple Samsung, Apple εναντίον Samsung, Νέες συσκευές στο δικαστικό τερέν

Καμία από τις δύο βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία, με την Apple να προσθέτει τα μοντέλα Galaxy SIII με λειτουργικό Android 4.1, Galaxy Note II, τη Wi-Fi έκδοση του Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 2 10.1 και Rugby Pro. Από την άλλη, η Samsung φαίνεται λίγο πιο συντηρητική, προσθέτοντας απλά το iPhone 5. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014, οπότε έχουμε χρόνο για νέα προϊόντα!

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
georgios

Apple και σ***α.

Yiannis H.

APPLE=SHIT

Nikos_D

Κωστα εχεις κανει λαθος στην περιγραφη εχεις βαλει οτι η Apple παρουσιασε το galaxy tab etc και οτι η Samsung μονο το Iphone 5!

κΛεοντιάδης

Φίλε Νικό η περιγραφή είναι σωστή καθώς μιλάω για τις νέες συσκευές που παρουσίασαν για εκδίκαση, δηλαδή τα μοντέλα πχ της Apple που πρόσθεσε η Samsung στο δικαστικό της φάκελο (aka iPhone 5).

Αποστόλης Ρόδος

Για το logo SAMSUNG που χρησιμοποιείται το γραμμα Α που περιέχεται μέσα στο logo Apple δεν έκαναν μήνυση?
Όσο πάει και καταντάει γελοία η Apple που απλά έχει μείνει πίσω και δεν ξέρει πωςνα αντιδράσει… ΕΛΕΟΣ.

makis88

@Αποστόλης Ρόδος σε τι έχει μείνει πίσω?

Αποστόλης Ρόδος

@ makis88 … στο OS και το θέμα της καινοτομίας … 😉

makis88

To OS είναι υποκειμενικό… Εσένα μπορεί να μη σ’αρέσει το IOS εμένα μπορεί να μη μ’αρέσει το android κοκ. Για να μείνει πίσω όμως θα πρέπει να την έχει ξεπεράσει αισθητά κάποιος. Η samsung έχει μερικές καλές συσκευές όπως το galaxy s3 (δεν μ’αρέσει σχεδιαστικά και βρίσκω απαράδεκτο το πλαστικό πίσω καπάκι αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να το βγάλω άχρηστο). Αλλά πέρα απο το οτι παίρνει το λειτουργικό απλά αυξάνει τις ίντσες και τους πηρήνες του επεξεργαστή. Δεν βλέπω καμια καινοτομία σ’αυτό επίσης. Δεν περιμένω να δω να ξαναανακαλύπτουν τα πάντα κάθε χρόνο και το θεωρώ φυσιολογικό αυτό αλλά ότι κάνει η apple κάνει και η samsung και όλοι λίγο πολύ ως προς την καινοτομία αυτή την περίοδο. Μόνο που η apple βγάζει συσκευή και OS η ίδια ενώ android υπάρχουν πολλές επιλογές εκτός της samsung.

Αποστόλης Ρόδος

Τα γνωριζω ολα αυτα στα οποια αναφερεσαι και δεν εβγαλα αχρηστο ουτε είπα ότι δεν μ’αρέσει το iOS (έχω συσκευές iOS) … 🙂
Είπα ότι έχει μείνει πίσω και κάθε χρόνο ακόμα περισσότερο… Δεν υπάρχει σύγκριση καν σε αυτο. Θα υπάρξει… όταν γίνει και το iOS multitasking … 😉
Σε ότι αφορά τις καινοτομίες διανύουμε την μετά Steve jobs εποχή, όπου οι καινοτομίες της apple αναλώνονται στο μέγεθος και το βάρος των συσκευών της αποκλειστικά.
Προφανώς θα είδες το Xperia Z… Θα δεις και το SGS IV … και τότε θα γελάσουμε ολοι με την ιστορια του αντίχειρα… 😛

ΥΓ. Γράφω απο iPad… 😉

makis88

Ναι είδα το xperia z και μου άρεσε κυρίως επειδή βαρέθηκα να βλέπω συνέχεια άπειρα android και ελάχιστα να δίνουν προσοχή στο design και τα υλικά κατασκευής! Και θα δω και το galaxy s4 χωρίς να περιμένω κάτι ιδιαίτερο πέρα απο τούμπανα specs. Και πριν δω το xperia z αντίστοιχα περίμενα ένα sony με s4pro full hd και 2 gb ram, περιμένω και ένα αντίστοιχο απο την htc και μερικά παρόμοια απο κίνα και πάει λέγοντας. Όταν περιμένεις να δεις κάτι και η κατάσταση έχει γίνει τόσο προβλέψιμη τότε αυτό δεν νομίζω να σημαίνει καινοτομία. Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η apple απλά ακολουθεί παράλληλη πορεία αφού στηρίζεται σε άλλο οικοσύστημα αλλά χαίρομαι που υπάρχει τουλάχιστον η ιστορία του αντίχειρα γιατί η κατάσταση με τα μεγέθη έχει ξεφύγει και δεν υπάρχουν hi end προτάσεις σε πιο νορμάλ μεγέθη για όλα τα γούστα.

GiannisWST

Απλα ξεχάσαμε οτι πέρυσι η apple θεωρούσε αποτυχία ολες τις οθόνες μεγαλύτερες απο 3,5″ γιατι δεν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την συσκευη με το ενα δάκτυλο… Και ναι εχει μείνει πίσω στο θέμα της καινοτομίας οταν βλέπεις οτι οι άλλοι που εχουν μεγαλες οθόνες εχουν επιλογες στα λογισμικά για να γράφεις με το ενα χέρι που σε βολεύει (δεξί ή αριστερό) και πλέον βάζουν όντως πράγματα που δεν εχουν να δηλώσουν μονο εφε πχ multiwindow, αλλα προσφέρουν κατι. Και γιατι εχει κολλήσει η apple με την Samsung και όχι με την Sony, lg πχ? φοβάται το χαμηλής ποιότητας πλαστικο και την χάλια ποιότητα του? H Samsung τουλάχιστον απο galaxy s συσκευη σε αλλη, δεν βάζει μονο specs αλλα προσθέτει και έξτρα πράγματα που εχουν κάνει δουλεια για αυτα. Τώρα αν μερικοι δεν τα χρησιμοποιήσουν ειναι αλλο θέμα. Απλως το οτι εχει πολλους τροπους να παιρνεις screenshot και εχουν γραψει το κωδικα για αυτο, δεν το θεωρω αποτυχια απο αποψη σκεψης. Δεν εχει καμια σχεση το παλαιο touch wiz του s1 με το σημερινο του note2, μονο στο ονομα τα κανεις συγκριση. Ελπίζω μονο να μην γίνει νεα apple η Samsung εξαιτίας των επίσης μεγάλων οπαδών και να συνεχίσει να φτιάχνει συσκευές… Συνέχεια »

giannis

και η 2 εταιρίες είναι παρά πολλή καλές αλλά το 2012 η samsung τα πήγε καλύτερα από την apple χάρης το samsung galaxy s3

Νικηφόρος

ρε παιδιά η apple ανακάλυψε τα touch κινητά και τα multitouch και το app store που σας παρουσιάζει η samsung ως πρωτοπορία εδώ και 7 χρόνια τότε που η samsung είχε τα bada και ούτε καν querty πληκτρολόγιο και μέχρι και σήμερα η ποιότητα αφής δεν είναι ούτε στο ελάχιστο παρόμοια! ένα άλλο θέμα είναι η ποιότητα κατασκευής.Η samsung επέλεξε τον εύκολο δρόμο των φτηνών πλαστικών ενώ η apple χρησιμοποιεί γυαλί και αλουμίνιο με άψογο αποτέλεσμα. Ένα πράγμα με το οποίο μπορεί κάποιος να παραπονεθεί είναι οι αδηκιολόγητα υψηλές τιμές!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.