Apple: Κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη με 1.7 δισ. ευρώ

H Apple αυτή τη στιγμή είναι η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο ξεπερνώντας τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για παράδειγμα η αξία της Google είναι στα 367 δισ. δολάρια. Η Apple ετοιμάζεται να φέρει “λίγη” από την τεράστια επιτυχία της στην Ευρώπη. Ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια, κάνοντάς έτσι την μεγαλύτερη επένδυση μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.

Η Apple θα δημιουργήσει δυο νέα data centers στην Ιρλανδία και την Δανία τα οποία θα τροφοδοτούν online υπηρεσίες όπως iTunes, App Store, iMessages και Siri . Η επένδυση θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η Apple ήδη απασχολεί 18.300 υπαλλήλους στην Ευρώπη.

Ο CEO Tim Cook ανέφερε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ η Apple στην Ευρώπη. “This significant new investment represents Apple’s biggest project in Europe to date”.

Τα νέα data centres θα λειτουργούν 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το κάθε ένα θα έχει μέγεθος 166.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ανοίξουν το 2017.

Με αφορμή τη νέα επένδυση η Apple έδωσε πληροφορίες σχετικά με το πόσο έχει συμβάλει στην ευρωπαϊκή οικονομία. Το 2004 ξόδεψε περισσότερα από 7.8 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκές εταιρείες και προμηθευτές. Περίπου 672.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη υποστηρίζονται από την Apple, 530.000 από τις θέσεις αυτές συνδέονται με την ανάπτυξη εφαρμογών για το iOS ενώ οι developers έχουν κερδίσει πάνω από 6.6 δισεκατομμύρια ευρώ από το λανσάρισμα του App Store το 2008.

apple επενδυση ευρώπη, Apple: Κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη με 1.7 δισ. ευρώ

apple επενδυση ευρώπη, Apple: Κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη με 1.7 δισ. ευρώ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Αυτά είναι! Τι ωραία που θα ήταν! Με ένα σοβαρό και υγιές περιβάλλον για επιχειρήσεις να γινόταν και εδώ , μια αντίστοιχη επένδυση.

keysmith

χωρίς να λέω ότι στερούνται ουσίας, αυτές οι κινήσεις είναι περισσότερο εντυπωσιασμού.
Δυστυχώς η “δύναμη” (κέρδος) αυτών των εταιριών κρύβεται στην παραγωγή στην Κίνα με μεροκάματα μικρά σε εργασιακές συνθήκες απαίσιες και σε εργοστάσια με μικρό σεβασμό στο περιβάλλον.

Το κέρδος που αποφέρει αυτή η κατάσταση ένα μέρος του επενδύεται σε “φιλικές εγκαταστάσεις” σε “πολιτισμένο έδαφος”.

Τες πα θετικό..

Δημήτρης

Γιατί όχι εδώ;;;!!! Γιατί ποτέ όχι εδώ;;;!!! Γιατί, γιατί, γιατί;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.