Techblog, Χειρονομία Αγάπης 2011

Ημέρες αγάπης, ημέρες προσφοράς. Ωραίες οι νέες τεχνολογίες, ωραία και τα gadgets. Αυτές τις ημέρες όμως γίνεται πιο έντονη η επιθυμία να προσφέρεις σε συνανθρώπους σου που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες. Έτσι, εδώ στο Techblog, έχουμε αποφασίσει και κάθε χρόνο προσφέρουμε ένα χρηματικό ποσό σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ή σωματείο της χώρα μας.

Φέτος συμμετέχουμε στην ενίσχυση του έργου του φιλανθρωπικού σωματείου “Η Αργώ”. Επισκεφτήκαμε τους χώρους του οικοτροφείου στην Ανάβυσσο Αττικής γνωριστήκαμε με το προσωπικό και ενημερωθήκαμε από κοντά για το σημαντικό τους έργο.

Σωματείο ναυτικών γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες “Η Αργώ”
Μαυρομιχάλη 23 & Σαλαμίνος
Πειραιάς, Αγία Σοφία – 185.45
τηλ.: 210.4208879, 210.4200434
Οικοτροφείο: Ανάβυσσος Αττικής, τηλ.: 22910.42255
www.argonauts.gr

Άλλα ιδρύματα και σωματεία που μπορείτε να δείξετε την αγάπη σας:
Το Χαμόγελο του Παιδιού, www.hamogelo.gr
Ελπίδα, www.elpida.org
Η Πίστη, www.pisti.gr
Φλόγα, www.floga.org.gr
Ανοιχτή Αγκαλιά, www.fkpanoixtiagalia.gr
Στέγη της Ε.Γ.Ν.Υ.Α., www.egnya.gr

Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά. Όπου και όπως μπορεί ο καθένας μας ας προσφέρει όχι μόνο αυτές τις ημέρες αλλά και ολόκληρη τη χρονιά. Techblog, η τεχνολογία μας ενώνει.

, Techblog, Χειρονομία Αγάπης 2011

“Η Αργώ”, Σωματείο ναυτικών γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες.
• Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό (αριθμός ΦΕΚ 1199, 29 Σεπτεμβρίου 2000) που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική Υστέρηση.
• Ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες, συζύγους ναυτικών. Διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο, επτά αιρετά μέλη (γονείς παιδιών με αναπηρίες) και δύο διορισμένα (ένας εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και ένας εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας).
• Η αρχική ονομασία του Σωματείου ήταν «Σωματείο Γονέων Προβληματικών Παιδιών Η ΑΡΓΩ», πανελλήνιας εμβέλειας με έδρα στον Πειραιά. Κύριος σκοπός του Φορέα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες, που ανήκουν – κατά κύριο λόγο και προτεραιότητα – σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών. Στο Καταστατικό του Σωματείου προβλέπεται ότι σε περίπτωση κενών θέσεων μπορούν να εισαχθούν και νέοι/ες ή παιδιά, ασφαλισμένοι άλλων ταμείων.
• Η διοίκηση του “Αργώ” προχώρησε στην κατασκευή ενός σύγχρονου Οικοτροφείου και Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Ανάβυσσο Αττικής, σε έκταση παραχωρημένη από το Υπουργείο Γεωργίας. Στις εγκαταστάσεις του οικοτροφείου προβλέπεται να φιλοξενούνται, καταρχήν, σε εικοσιτετράωρη βάση, 18 άτομα με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες, τέκνα εν ενεργεία ή συνταξιούχων ναυτικών, για τα οποία διαπιστώνεται ένα από τα παρακάτω: α) η απουσία της οικογένειας, β) η αδυναμία της οικογένειας να φροντίσει τα άτομα αυτά (γονείς υπερήλικες, με επιβαρημένη υγεία ή άλλες αντικειμενικές δυσχέρειες), γ) προέλευση από απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lefterakas

Μπραβο Κωστα και γενικοτερα techblog! Ειναι σπουδαιο πραγμα να βλεπουμε πως ακομα και σε αυτες τις δυσκολες εποχες που διανυουμε υπαρχουν ανθρωποι και ακομα πιο σπουδαιο ιστοσελιδα ολοκληρη που δινει το σωστο παραδειγμα σε ολους. δεν μετραει το ποσό αλλα η σκεψη!! χρονια πολλα με υγεια και ευτυχια ευχομαι :))

Antonis

ΜΠΡΑΒΟ!!!

Giorgos

ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!

alex

Ας δωσουμε οτι μπορεί ο καθενας. ευκαιρια ειναι να θυμηθουμε ατομα που εχουν αναγκη αυτες τις μερες.

giorgos

Μπράβο για την προσπάθεια!

Κοτσος Τ

μπράβο πάρα πολλά μπράβο !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :0

κώστας

Μπράβο σας παίδες, και ευχομαι εκεί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και όχι να “φουσκώνουν” τις τσέπες τους…

techviewGr (iPhonias)

δεν νομιζω οτι το ΜΠΡΑΒΟ ειναι αρκετο………..

odysseas nikolaidys

ΜΠΡΑΒΟ και καλή χρονία σε όλους

Marios

Μπράβο !!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games agapi featured

Χριστούγεννα με το Techblog για καλό σκοπό και κλήρωση με δώρο ένα PlayStation 4

Αυτό το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, το Techblog διοργανώνει μεγάλο φιλανθρωπικό event τεχνολογίας και κλήρωση με δώρο ένα PlayStation 4! Δηλώστε συμμετοχή, σας περιμένουμε όλους! #TechSanta

Workshop agapi featured

Χριστούγεννα με το Techblog, για καλό σκοπό [Σάββατο 21 Δεκεμβρίου]

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου το Techblog διοργανώνει το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο event τεχνολογίας, για καλό σκοπό!

Business agapi

Εκδρομή αγάπης από το Techblog για τη στήριξη της Ε.Γ.Ν.Υ.Α – Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

Αυτό το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου το Techblog θα συμμετάσχει στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της “Ε.Γ.Ν.Υ.Α.” (Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων) στο Λαγονήσι όπου θα υπάρχουν προς πώληση δημιουργίες των παιδιών που φιλοξενούνται στο φιλανθρωπικό αυτό σωματείο.

Business agapi

Techblog, Χειρονομία Αγάπης 2012

Ημέρες αγάπης, ημέρες προσφοράς. Ωραίες οι νέες τεχνολογίες, ωραία και τα gadgets. Αυτές τις ημέρες όμως γίνεται πιο έντονη η επιθυμία να προσφέρεις σε συνανθρώπους σου που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες. Έτσι, εδώ στο Techblog, έχουμε αποφασίσει και κάθε χρόνο προσφέρουμε ένα χρηματικό ποσό ή είδη πρώτης ανάγκης σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ή σωματείο της […]