Pure View expert αφήνει τη Nokia και πάει στην Apple

Στέλεχος της Nokia που η ήδια η εταιρεία αποκαλούσε “camera expert” αποφάσισε να εγκαταλείψει το στρατόπεδο των Lumia και να μετακομοίσει στην Apple. Με αυτή την κίνηση η Apple φαίνεται ότι θέλει να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που αφορά την κάμερα των νέων iPhone και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.

, Pure View expert αφήνει τη Nokia και πάει στην Apple

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris F.

Η microsoft δίνει αβέρτα αποκλειστικές εφαρμογές όπως οffice και here maps.Xάνει τη τεχνολογία pureview,που σημαίνει μειώνονται ακόμα η λόγοι για να πάρει κάποιος windows phone…

Νικολας ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟς

ένα ισχυρο χαρτι της Nokia μολις καηκε….

lumia

το οτι εφυγε ενα στελεχος δεν παει να πει οτι καηκε το χαρτι pure view ..ελεος τι ακουμε εδω μεσα !!!!!

κωστας

Καλα μερικοι,
δε ξερετε οτι στελεχη πανε απο τη μια εταιρια στην αλλη κ παει λεγοντας με διαφορες ειδικοτητες?
Οντως ψαρωσατε απο τα μαρκετινιστικα τεχνασματα της απλ που γινονται σειρα ειδησεων(οπως κ της σαμσουνγκ) Η ειστε κακεντρεχης σε σχολια ως συνηθως για τα wp?

tepe

Φημες λενε πως το συγκεκριμενο στελεχος πηρε μαζι του και ολη την τεχνολογια της Νοκια, αφηνωντας μονο τις κουρτινες. Σοβαρευτειτε ρε.

paris m

Η Apple έχει κάνει μεγάλη πρόοδο pure view beats audio εύγε!!

Dimitrinho

Ετσι ρε apple τωρα θα δειτε οτι με την παρουσιαση του iphone 6 η apple βαζει ταφοπλακα σε ολες τις υπολοιπες εταιρειες απλα δεν θα υπαρχουν πια οι υπολοιποι γιατι το iphone 6 θα ειναι τελειο θα εχει και μεγαλυτερη οθονη οποτε bye bye android και windows phone ηδη το πρωτο βημα εχει γινει με το iphone 5s που τους επιασε ολους στον υπνο με τον 64 bit επεξεργαστη.

NIk

Αλλος stamatis21…

tiamat

αγαπαμε dimitrihno -stamatis21 για τις παντα ψυχραιμες,ορθολογικες μετριοπαθεις θεσεις -αποψεις

Tom

Global domination scheme!

Dimitrinho

@tiamat την αληθεια ειπα και σε μερικους μηνες εδω θα ειμαι που θα κυριαρχει το iphone 6

Tom

Καμια σχεση με apple fan αλλα πιστευω και γω οτι το iphone 6 θα ειναι καλυτερο απο τα φετινα android.

Τομ

Και για να μην παρεξηγηθω δεν υποστηριζω τον Dimitrinho. Οποιος μιλαει με τοσο φανμποισμο αυτοματα διαγραφεται απο την λιστα οσων σχολιων παιρνω σοβαρα. Ταφοπλακες και αηδιες. Το iphone ειναι πισω απο εποχες galaxy s3. Και τοτε ηταν πισω μονο απο sammy. Τωρα ειναι πισω απο ολες τις αλλες εταιριες. Ετσι εχουν αντικειμενικα τα πραγματα. Με ενα μεγαλωμα μεγεθους ομως και με σωστη μπαταρια μπορουν να αλλαξουν τα πραγματα.

tasos

Πατε καλά τι bye bye λέει ο άλλος, μιας που ΟΛΟΙ θα δώσουν 1000+€ για το νέο iPhone….η τεχνολογία pure view είναι της Nokia, έχει κατοχυρωμένη πατέντα για την κάμερα που δε θα φτάσει ποτέ κανείς, επειδή τώρα πήρε αυτόν από τη Nokia δε σημαίνει ότι η Apple θα έχει πιο καλή κάμερα στα κινητά, ανταγωνισμός έχει πάει πολυ μπροστά και η Apple έχει μείνει πολύ πίσω….κοίτα Nokia, Samesung, HTC, Sony και άλλες….

tiamat

η αληθεια ειναι οτι ενα iphone 4,7 inches,64-bit ,με 2 giga ram oπως ακουγεται,με sensor id που να δουλευει σωστα (οχι σαν της samsung ας πουμε) και κρυσταλλο ζαφειριου αναμενεται να κανει το μπαμ οσο ποτε αλλοτε .αλλα μη τρελαθουμε κιολας..

Kilplix

Μερικοι απο αυτους που σχολιαζουν εχω ειναι χαλαρα κατω των 15.. δεν μπορω να βρω αλλη εξηγηση

dimpep

Κάποιοι εμπίπτουν στον κλασσικό ελληναρά που παθιάζεται με το οτιδήποτε και στην περίπτωση εδώ με τα τηλέφωνα. Και φτάνει να τα χρησιμοποιεί μόνο για facebook και μόστρα! Lumia 520 έπρεπε να χατε κάποιοι!

Στο θέμα μας…η τακτική αυτή, η μετακίνηση στελεχών από εταιρία σε εταιρία είναι κλασσική. Οι πατέντες είναι και θα παραμείνουν της Νοκια και αυτό δεν αλλάζει. Εξάλλου ένα άτομο δεν είναι όλη η τεχνογνωσία μιας εταιρίας

Dimitrisdim 14

Εγω το μονο που εχω να πω σαν κατοχως απο σημερα lumia 1020 ειναι οτι εχω παθει πλακα με την καμερα … ακομα και οι φωτο των 5 μεγαπιξελ ειναι καλυτερες απο κινητα με 8 και 13 … κατοχος lumia 820 που δοκιμασα note 3 (και δεν μπορω να πω πως μου αρεσε) και τωρα 1020! το pureview τωρα ειναι φοβερη τεχνολογια και πηρε 5 χρονια να αναπτυχθει και να εφαρμοσθει … απο ομαδα ατομων ….ΟΜΑΔΑ !! οποτε μαλλον ενας δεν θα κανει την διαφορα στην apple…!

killbillgr

Κάτοχος 920 lumia pure view ζήλια ψώρα!!! Με το κάθε iPhone σας δίνουν και κουμπαρα για να μαζέψετε για το επόμενο μοντέλο, κάθε φορά?
Διαβάζω και και κάτι φράσεις ” θα κυριαρχήσει” αμάν Παναγιά μου ο αυτοκράτορας των κινητών τηλεφώνων!!! Έλεος ρε άνθρωποι!!!

Mimis

@tepe +100 χαχαχα!!

Alexis

Ε βέβαια αυτή η εταιρία μόνη της δεν μπορεί! Μόνο με εξαγορές και μηνύσεις ίσως βγάλει κάνα smartphone καινοτόμο με νέο σχεδιασμό!

Dimitrinho

Καλο θα ηταν να παραδεχτειτε οτι η apple ειναι πιο μπροστα απο ολους θα πρεπει να σεβαστειτε την εταιρεια που δημιουργησε τα smartphones και τα εκανε οπως ειναι χαρη στο μεγαλο οραμα του Steve Jobs που εβλεπε το μελλον πολλα χρονια νωριτερα.
@Alexis φανταζομαι οταν εγραψες αυτο το σχολιο μετρουσες τους καρδιακους σου παλμους.

dimitrisdim14

@dimitrinho
Τα σμαρτφον προϋπήρχαν από την εποχή των νοκια n series …δεν περίμεναν την apple … Συνέβαλε και η apple στην δημιουργία αλλά τα σμαρτφον προϋπήρχαν…

dimitrisdim14

@dimitrinho
Τα σμαρτφον προϋπήρχαν από την εποχή των νοκια n series …δεν περίμεναν την apple … Συνέβαλε και η apple στην εξέλιξη αλλά τα σμαρτφον προϋπήρχαν…

leonidas.

Έλεος ρε παιδιά μην ακούμε ασυναρτησίες του κάθε άσχετου. Όταν η Ericsson έβγαζε τα p800 p900 p910 με full οθόνη αφής και πενάκι που ήταν η Apple? ? Μην σας πάω και πιο πίσω R 380 Motorola mpx 200 ( windows).. βγήκε το κάθε προβατάκι πιτσιρίκι να μας πει ότι έφτιαξε η Apple ta smartphone

Γιάννης

Δεν το θυμάται ο dimitrinho το P800 γιατί το 2002 που βγήκε ήταν 2 ετών. Πλάκα πλάκα πρέπει να είχε μεγαλύτερη οθόνη από ότι έχει τώρα το iphone 5S.

V

File m oles oi etaireies xrisimopoioun ton sxediasmo tis apple . Se afton vasistikan gia na ftiaksoun ta kinita tous . Molis evgale I apple to iphone etre3e i Samsung na vgalei apomimisi. Xaris ston Steve exoume smr smartphones opws ta xoume . Tha simfonisw oti exei meinei pisw ston tomea ton iPhones texnologika kai sxediastika alla exei pe3ei kathoristiko rolo stin veltiwsei ton smartphones kai tis a3izoun sigxaritiria gia afto pou katafere.

lumia

admins καντε κανα bann μερικους εδω μεσα γιατι ουτε συζητηση δεν μπορεις να κανεις …@dimitrinho ας αποτελεσει την αρχη

killbillgr

Γιατην ιστορία των Smartphone’s και κάτοχος και των τριών P800 P900 P910.Όπως δεν ήτανε εκείνη την εποχή μόνο η Ericsson , sony και Nokia ήταν εαν θυμούνται και οι παλιοί η Qtec και τα λογισμικά της εποχής εκείνης ήταν Symbian και window mobile 8,1 νομίζω??

Γιάννης

Φοβερά κινητά και τα 3 , πολύ μπροστά από την εποχή τους.

dimitrisdim14

Σύμφωνο με τον Γιάννη και τον kill bill ξέχασα να αναφέρω τα σονυ εριξον που ήταν κινηταρες για την εποχή τους πρόσφατα μάλιστα είδα ένα παλικάρι να χρησιμοποιεί p900 και τρελάθηκα … Νοσταλγία … Όπως έχω δει ακόμα και σήμερα να χρησιμοποιούν 6600 νοκια και E90 communicator … Αξέχαστα κινητά !!

Alexis

@Dimitrinho χαχα πολύ γέλασα με αυτό που είπες (δεν το λέω ειρωνικά) Δεν έχω το S5 και γενικώς δεν θα έπαιρνα καμία ναυαρχίδα του 14 μέχρι στιγμής (εκτος του oneplus, oppo). Αυτές τις μέρες περίπου μια βδομάδα έχω το Iphone 4s από σπόντα (είναι μεγάλη ιστορία) όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο! Και φυσικά 2 φορές παραλίγο να το πετάξω στον τοίχο! Έχω πει σε άλλο άρθρο τις εντυπώσεις μου σε σχέση με android κινητά που είχα!

Dimitrinho

@Γιαννης τωρα αυτο με την ηλικια μου που κολλαει; προκαλεσα μεν αλλα οχι και ετσι ωστε να μου πεις αυτο 27 και οταν λεω smartphone εννοω ολοκληρωμενο με κανονικο app store κανενα κινητο πριν την apple δεν ηταν τοσο πληρης και ναι εγω παραδεχομαι σε αντιθεση με αλους οτι ειμαι fanboy ερωτευτηκα την apple απο τοτε που αγορασα το iphone 3gs το 2009 απλα για μενα ειναι τοσο τελειο και πραγματικα ειναι σαν να το εχουν φτιαξει ειδικα για μενα.

lumia

Dimitrinho……δεν εχεις γκομενα εε ????

kullbillgr

@Dimitrinho καλό είναι να μην είσαι στην ζωή σου φανατισμένος,Γιατί δεν μπορείς να βλέπεις ούτε αριστερά ούτε δεξιά και να έχεις άποψη.Πως θα μπορέσεις να μιλάς για αλλά 📱? για παράδειγμα όταν λες ότι είσαι fun boys και έχεις πιάσει στα χέρια σου μια συγκεκριμένη μάρκα από το 2009 που λες εσύ ο ίδιος.μέχρι σήμερα? Χωρίς να έχεις πραγματικά δουλέψει άλλες πλατφόρμες στα χέρια σου? Η αλήθεια σε όλοι την ιστορία είναι ότι Appel ή μάλλον καλύτερα ο Staves Job άλλαξε την ιστορία των Smartphone’s ωπος την μάθαμε από Nokia Ericsson και sony. Δεν ανακάλυψαν τα smartphones απλά έκανε την βελτίωση. Παράδειγμα δεν ανακαλύφθηκε ο τροχός στις μέρες μας απλά βελτιώθηκε. Και όπως είναι φυσικο στον χώρο τις τεχνολογίας ήρθε και η σειρά της Apple να ξανασυναντήσει τους παλιούς της ανταγωνιστές Nokia Sony αλλά βεβαία δεν υπρχει πια η Ericsson και πλέων υπέχουν περισσότερες εταιρείες σήμερα. Διαβάζοντας αυτά που γράφεις μου θυμίζεις την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα. Αυτο για τους fun boys για οποιαδήποτε ς εταιρεία ς ή λογισμικών. Είστε στην σπυλισ αλυσοδεμένοι σκέφτεσαι για Apple μιλάτε για Apple και βλέπετε μόνο Apple και όλα γυρίζουν γύρω από την Apple. Όχι ότι αυτο δεν σημαίνει ότι εξω από την… Συνέχεια »

tolkien

@tepe
Αψογος. 🙂

Dimitrinho

Ειχα και android και windows phone μετανιωσα την στιγμη που τα αγορασα το iOS ειναι με διαφορα το κορυφαιο λειτουργικο σε συνδυασμο με την κορυφαια συσκευη ειναι αυτο που λεμε think differnt.εχει και κορυφαια ποιοτητα κατασκευης οχι καποιο πλαστικο σκουπιδι και επισης εχει κορυφαιο σχεδιασμο ειναι πανεμορφο λογικο απο την στιγμη που designed by apple in california.

Χρήστος

Φίλε βγάλε τις παρωπίδες. Επίσης πρόσεχε μη σου πέσει το θεϊκό κινητό σου και σπάσει γιατί σε βλέπω να κλαις για μέρες και να παθαίνεις ψυχολογικά. Πάντα φιλικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.