Best seller κινητό όλων των εποχών, ποιο είναι;

Μπορεί να περιμέναμε να δούμε κάποια από τις μεγάλες ναυαρχίδες όπως κάποιο από τα iPhone της Apple ή κάποιο Galaxy της Samsung, όμως όχι. Δεν είναι κανένα μοντέλο των δύο εταιρειών αυτών που κατέχει τα πρωτεία ή κάποιο smartphone άλλης εταιρείας

Αυτό που έσπασε τα ρεκόρ είναι το Nokia 1100 το οποίο έχει πάνω από 250 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις. Δεν μιλάμε απλά για μια συσκευή που είναι πρώτη στην κατηγορία των κινητών, αλλά το Nokia 1100 είναι επίσης το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρονικό gadget. Αυτό που φυσικά του έδωσε την ώθηση ήταν η τιμή του αφού με λίγα μόλις χρήματα ήταν προσιτό σε όλους.

Για την ιστορία, τα specs του best-seller κινητού ήταν μονόχρωμη οθόνη που χωρούσε 4 γραμμές κειμένου στην οθόνη η οποία είχε ανάλυση 96 x 65 pixels. Δεν είχε browser, κάμερα ή mobile data, βασικά ήταν μια συσκευή για…κλήσεις και μηνύματα. Φυσικά είχε και 2 παιχνίδια ένα εκ των οποίων ήταν το γνωστό φιδάκι.

Μεταξύ των πιό δημοφιλών smartphones βρίσκεται φυσικά το iPhone 5s το οποίο σύμφωνα με αναλυτές έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια συσκευές και συνεχίζει να πουλάει. Επίσης, το Samsung Galaxy S III φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλές με πωλήσεις κοντά στα 50 εκατομμύρια το 2013.
, Best seller κινητό όλων των εποχών, ποιο είναι;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Πάντα πίστευα οτι νοκια εχει τον τροπο να μένει στην κορυφή, μεχρι που μπλέχτηκε εκείνος ο elop(μη τον χαρακτηρίσω) και φτάσαμε στο σημείο να γράφουμε rip για την νοκια. Κρίμα πολυ κρίμα….

jonjon

1100 τούμπανο μπαταρία μια εβδομάδα! Και κάποια από αυτά ήταν κατασκευασμένα Φιλανδία η Γερμανία δεν θυμάμαι τα πούλαγαν μέχρι 10.000 τα χρησιμοποιούσαν οι κλέφτες atm!!!

Darth

<3

Γίαννης

και γενικα η ΝΟΚΙΑ κατεχει πανω απο τις μισες θεσεις στην best-selling 20αδα. η MOTOROLA 2-3 θεσεις. και απο μια νομιζω APLLE και SAMSUNG απ’οτι ειχα διαβασει τη λιστα πριν πολυ καιρο αν θυμαμαι καλα.

Theo

Εχει πουλησει μεχρι στιγμης το iphone 5s κοντα στα 100 εκατομμυρια. Μαλιστα, και μετα ξυπνησαν. Εγω δεν το πιστευω καν διοτι κυκλοφορει μονο 6 μηνες και η ιδια η apple που εδωσε τα οικονομικα αποτελεσματα για δυο τριμηνα με τις συνολικες πωλησεις, το επαναλαμβανω συνολικες πωλησεις iphone κοντα στα 90-100 εκατομμυρια, που σημαινει οτι σε αυτα ειναι και τα 4,4s,5,5s,5c , απο αυτα το 5s να εχει πουλησει τα μισα και πολλα λεω. Καθε τριμηνο ρεκορ κανει η apple. Οπως επισης η ιδια η σαμσουνγκ ενα χρονο κυκλοφοριας του s3 ειπε οτι πουληθηκαν 50 εκατομμυρια. Μεχρι τωρα κυκλοφορει ηδη 2 χρονια, αρα μιλαμε για 60-70.

Τομ

Δεν πα να λετε οτι θελετε. Το καλυτερο κινητο που εχει βγει ποτε ειναι το nokia 3310. Απροβληματιστο, αχαλαστο, πολλα κιλα μπαταρια και ωραια εμφανιση. Ολα τα αλλα ειναι γατακια γαλαξιες τωρα και αιφονια και μπουρδες.. 😀

Stauros T

Ξεχνάμε το ν95 το 6600 αν οχι μπεστ σελερ τουλάχιστον κορυφαία χαρακτηριστικα..

NtinosMD

Ενταξει μιλαμε για ενα ΚΙΝΗΤΟ με launch το 2003-δηλ. 11 χρονια κυκλοφοριας και γινεται συγκριση με ΦΟΡΗΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ που οι πωλησεις τους διαρκουν max. 1,5 χρονο???? Με ποια λογικη ???? Ειδικα εαν παρουμε την κοστολογηση τους υποψιν μας- 250εκ. πουλημενες συσκευες αξιας ποσο? 20 -30 ευρω ?εναντι 50εκ. συσκευων αξιας μ.ο. 300 ευρω ( συν το timeframe που πουληθηκαν ποιος αραγε βγαινει νικητης οεο? ). Με Mindfucking logic εγινε μαλλον η αξιολογηση…. @_@ !!!!

Σακης

100 εκατ. πωλησεις το iPhone 5s μονο του, ή ολα τα iPhone μαζί;

Alexis

Αγαπώ Νοκια!! Αλλά 100 εκατομμύρια πωλήσεις το 5s από που κι ως που; Δεν έχει ανακοινωθεί τπτ για το iphone 5s μονο!

manolito

Nokia 6130,6310,9210i
Ericsson T28s

Αντωνης

Προφανως και εννοει ολα τα iphone ΜΑΖΙ και οχι το 5s.

B@SILHS

Το καλύτερο κινητό – smartphone πάντως ήταν το πρώτο iphone άλλαξε ότι ξέραμε μέχρι τότε.

Νtinos

IPhone έχω αλλά 100 εκ πότε ανακοινώθηκαν? Απίστευτο μου φαίνεται. Τώρα το να συγκρίνεις πωλήσεις 20 χρονών συσκευής με 6 μηνών smartphone είναι κουφό.

valantis

Το καλύτερο κινητό nokia 5110

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.