BlackBerry, ποντάρει στην αγορά των phablets;

O CEO της BlackBerry, John Chen σε συνεντευξή του έδειξε την πρόθεση της εταιρείας να μπει στην αγορά των phablets καθώς όπως αναφέρει είναι είναι τομέας ο οποίος δείχνε να έχει μέλλον. Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε αν η BlackBerry σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάποιο tablet επεσήμανε ότι η αγορά tablets πρέπει να θεωρείται πλέον «νεκρή».

Εμμέσως πλην σαφώς βέβαια, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία άργησε να κάνει τη δική της κίνηση για κάποιο tablet και πλέον στρέφεται στο επόμενο βήμα που είναι τα phablets. Ωστόσο δεν έδωσε κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, το design ή την κυκλοφορία του.

Πρόσφατα η Blackberry κυκλοφόρησε το BlackBerry Z3 στην Ινδονησία και ο John Chen αναφέρει ότι η στοχεύουν στο 1 εκατομμύριο πωλήσεις από την πρώτη συσκευή η οποία κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την Foxconn στο πλαίσιο του 5ετούς συμβολαίου που έχουν υπογράψει. H Foxconn σχεδιάζει και κατασκευάζει τη συσκευή, ενώ η BlackBerry δίνει το λειτουργικό της.

, BlackBerry, ποντάρει στην αγορά των phablets;
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
inblex

Ααα, υπαρχει ακομα η BB…. Δεν το’ξερα… 😉

manolis

Κρίμα που υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν πως υπάρχει Blackberry, το blackberry 10 os είναι ένα από τα πιο ασφαλή (αν όχι το πιο ασφαλές και έξυπνα λειτουργικά συστήματα. Τώρα ότι οι πωλήσεις του είναι χαμηλές το ξέρουν όλοι. Προσωπικά μισώ το blackberry 10 os, όπως και αυτός ο άνθρωπος στο youtube για δες τους λόγους 😉
https://www.youtube.com/watch?v=BhnqddmFTAg

Spyros

Το 10 OS ειναι ισως το καλυτερο λειτουργικο απο ολα,οσα εχω δοκιμασει!Εχω το Z10 αρκετο καιρο,και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Το μονο παραπονο ειναι οτι στο playbook κανανε την πατατα που δεν του περασανε το νεο λειτουργικο,συν οτι σταματησανε και τις αναβαθμισεις πλεον.

Αντώνης

Όπως είπαν οι 2 φίλοι από πάνω, το BlackBerry 10 Os μπορεί να μην έχει το δημοτικότητα που του αρμόζει, αλλά όσοι γνωρίζουν ξέρουν και να το εκτιμούν.
Είναι μακρά το καλύτερο λειτουργικό αυτήν την στιγμή, με την πιο “desktop” εμπειρία σε mobile λειτουργικό. Πραγματικά, δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις..

JohnGR

Ρε Blackberry, όσο ακόμα το όνομά σου σημαίνει κάτι, βγάλε μια σειρά συσκευών με android να τους πάρεις τα σώβρακα.

Tasos

JohnGR, μάλλον δεν έχεις ιδέα από BlackBerry για να μιλάς για android…το λειτουργικό είναι αυτό που δίνει το πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Το να ζητάς να φορέσει android είναι τελείως άκυρο, τι να το κάνεις ακόμα ένα ανδροειδες..

nikos

Το os της blackberry είναι όντως πολύ καλό όμως οι συσκευές της κατά τη γνώμη μου είναι άσχημες,μέτριες από άποψη specs και πιο υπερκοστολογημένες και από την συμπατριώτισσα την apple…

michael p.

είναι κρίμα που έχει πέσει τόσο χαμηλά η bb. το z10 το γλυκοκοιτουσα όταν είχε κυκλοφορήσει, αλλά που λεφτά…
κ το λειτουργικό της είναι εξαιρετικό κ ποιοτικές συσκευές κατασκευάζει, αλλά όταν λέει ο ceo της ότι βλέπει πως η αγορά των phablet έχει μέλλον, δεν εκπλήσσομαι γιατί βρίσκεται σ αυτή την κατάσταση..
ίσως καλύτερο marketing κ επανεκτίμηση της κοστολόγησης προς τα κάτω θα ήταν αρκετά για να ορθοποδήσει.

JohnGR

@Tasos μπορούν να κάνουν κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε η Nokia με το Χ. Ο κόσμος, όπως φαίνεται από το ποσοστό της RIM στην αγορά, έχει γυρίσει την πλάτη του σε αυτό το λειτουργικό. Μπορούν όμως κάλλιστα να έχουν μια πειραγμένη έκδοση του Android, με περασμένες πάνω τις εφαρμογές της RIM.

vasileios

JohnGr@Εχουν κανει το αντίθετο και πίστεψε με είναι πολύ καλυτερο το αποτέλεσμα…Δεν γίνεται όλες οι εταιρείες να έχουν android

JohnGR

@vasileios Δεν με καταλάβατε μάλλον. Δεν είπα να εγκαταλήψει το Blackberry ως λειτουργικό, αλλά γιατί να μην βγάλει και κινητά με Android & Windows, παράλληλα με τα Blackberry; Ως εταιρεία χρειάζεται πωλήσεις. Με τέτοιες συσκευές θα τις είχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.