Πέμπτη
12/02/2015

Campus 2: Μια ματιά στα νέα γραφεία της Apple

Η Apple ξεκίνησε να κατασκευάζει τα νέα της γραφεία στο Cupertino, γνωστά και ως Campus 2, πέρσι και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον με το τεράστιο project που υλοποιεί. Τα νέα κεντρικά γραφεία που χαρακτηρίζονται ως «spaceship» λόγω του στρογγυλού σχήματος θα έχουν 4 ορόφους στους οποίους θα χωρέσουν 15.000 υπάλληλοι. Θα στεγαστούν γραφεία, τμήμα έρευνας, εστιατόρια, ένα τεράστιο θέατρο και άλλα.

Στον περιβάλλοντα χώρο η Apple θα βάλει χιλιάδες δέντρα για να δημιουργήσει ένα τεράστιο πάρκο-δάσος, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του δεν θα είναι προσβάσιμο στο κοινό. Σκοπός είναι να δοθεί έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος με μεθόδους όπως για παράδειγμα το να χρησιμοποιούν οι τουαλέτες ανακυκλωμένο νερό και ηλιακά πάνελ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων.

Στην τοποθεσία που χτίζονται τα γραφεία υπήρχαν παλιά και κατεστραμμένα κτίρια από τα οποία η Apple πήρε πολλά υλικά για να κατασκευάσει το νέο κτίριο.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι κριτικές που λένε ότι ο σχεδιασμός που επέλεξε η Apple δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο περιβάλλον και είναι πολύ απομονωμένο από την υπόλοιπη κοινότητα.

Τα γραφεία θα είναι έτοιμα το 2016.

apple headquarters

apple headquarters

apple headquarters

apple headquarters

apple headquarters

apple headquarters

apple headquarters

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η tasos λέει:

  Cortana σε μέγα έκδοση…

 2. Ο/Η Γιο λέει:

  Με 700 δις λογικό είναι.

 3. Ο/Η kostist λέει:

  Αν είχαν χιούμορ τα δέντρα θα ήταν μηλιές :P

 4. Ο/Η Άγγελος λέει:

  Τι μέσα σε ένα χρόνο θα φτιάξουν όλα αυτά ? Και τον περιβάλλοντα χώρο ? Κομματάκι δύσκολο το βλέπω. Αλλά όταν υπάρχουν τόσα λεφτά από πίσω… Πάντως πανέμορφο και διαχρονικό σχέδιο.

 5. Ο/Η Darth λέει:

  απογειώνεται?

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.