Πως θα πραγματοποιείται στο μέλλον ο έλεγχος στα αεροδρόμια

Στο κοντινό μέλλον οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το αεροπλάνο δεν θα χρειάζεται να ελέγχονται προσωπικά αυτοί ή οι χειραποσκευές τους από κάποιο άτομο της ασφάλειας αεροδρομίου και να αισθάνονται ίσως ότι παραβιάζετε η ιδιωτικότητά τους, απλά θα διασχίζουν ένα διάδρομο μήκους 6 μέτρων και ο έλεγχος θα γίνεται αυτόματα.

, Πως θα πραγματοποιείται στο μέλλον ο έλεγχος στα αεροδρόμια

Στη αρχή ο ταξιδιώτης θα τοποθετεί το διαβατήριό του σε μια ειδική υποδοχή και ένας ειδικός αισθητήρας θα σκανάρει την ίριδα του ματιού του. Κατόπιν θα διασχίζει τον διάδρομο και ειδικοί αισθητήρες θα ελέγχουν αν έχει πάνω του μεταλλικά αντικείμενα, υγρά ή εκρηκτικά.

Σύμφωνα με της IATA (International Air Transport Association) αυτή η τεχνολογία θα μπορέσει να εφαρμοστεί στα αεροδρόμια μέσα στα επόμενα 5-7 χρόνια και μειώνει την αναμονή των ταξιδιωτών στο έλεγχος έως και 30%.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
FORO-XRISTOS

καλη φαση…αλλα μηπως βλεπουνε τι ακριβως εχουμε μεσα στις συσκευες και τα αποθηκευουν?

an

Πως θα παραβιάζεται λιγότερο η ιδιωτικότητά μας, την στιγμή που ο έλεγχος αυτός θα είναι πιθανόν πιο αναλυτικός από αυτόν ενός ανθρώπου και επίσης θα είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρούν αρχείο με ότι βρίσκουν;

Δεν κατάλαβα πως θα γίνεται ο διαχωρισμός στους 3 διαφορετικούς διαδρόμους; Και τι διαφορετικό έχει ο καθένας.

ΠΑΥΛΟς

Μην μένουμε μονό σε αυτό, σκεφτείτε πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν έτσι, γιαυτό γίνονται όλα για να μειωθεί το κόστος των αεροδρομίων.

Παύλο, αυτό που λες είναι κάπως άστοχο, μιας και ο “σκοπός” της τεχνολογίας είναι να μας κάνει την ζωή καλύτερη. Το αν μειώνουν το προσωπικό, δεν ευθύνεται η τεχνολογία. Με το ίδιο σκεπτικό, τα αεροπλάνα έχουν στοιχίσει σε καράβια και τρένα.

jansi

Οι ανθρωποι σε λίγα χρόνια θα ασχολούνται με ΑΕΡΑ…. και δεν εννοώ αεροπλάνα….Εννοω τρίτης γενιάς επαγγέλματα ….παροχής υπηρεσιών… πουλώντας και αγοράζοντας αερα….! Κάποιοι μεγάλοι θα έχουν τον έλεγχο των τροφών αφού κανεις δεν θα ασχολείτε με τα επαγγέλματα πρώτης γενιάς (αγρότης κλπ) Άλλωστε βλέπετε πόσο απαξιώνονται σήμερα τα επαγγάλματα αυτά και πόσο πολύ προβάλονται άχρηστα επαγγέλματα…. Ακόμα και ένα blog σαν αυτό… E στην συνέχεια για να μην χάνουμε διαβατήρια ταυτότητα κάρτα ΑΤΜ κλπ θα εννοποιηθούν σε μια κάρτα με το πρόσχημα (και εύλογο) να μην τις χάνεις… ε και μετά επειδή θα είναι πολύ σημαντική η κάρτα αυτή για να την χάσεις θα πάμε στα της αποκάλυψης…. Αυτα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]