Οι φθηνοί Κινέζοι ξεπερνούν Apple και Samsung σε πωλήσεις tablet

Οι Κινέζοι κατασκευαστές από άποψη brand μπορεί να μην έχουν καταφέρει ακόμη να φτάσουν στα επίπεδα εταιρειών όπως Apple και Samsung, όμως δείχνουν ότι ήρθαν για να μείνουν. Όταν μιλάμε για την αγορά των tablet το αναμενόμενο είναι να σκεφτούμε ότι iPad ή Galaxy Tabs είναι αυτά που κυριαρχούν σε πωλήσεις.

Τα στοιχεία της Strategy Analytics δείχνουν ότι τα “white box” tablets (tablets Κινέζων που συνήθως τρέχουν Android) για το πρώτο τρίμηνο του 2015 πήραν το 28.4% των συνολικών πωλήσεων, ενώ η Apple το 24.3%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αριθμοί αυτοί δείχνουν από την μια ότι η Apple ζορίζεται με τις χλιαρές πωλήσεις iPad αλλά και ότι οι μικροί Κινέζοι κατασκευαστές με low-budget προϊόντα, έχουν την τιμητική τους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τα κινέζικα smartphones τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στην τιμή και απευθύνονται σε όσους δεν θέλουν να διαθέσουν 500 ευρώ και άνω για ένα high-end κινητό.

Επιπλέον, οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την μεταβολή των ισορροπιών όσον αφορά στα μεγάλα ονόματα. Για παράδειγμα Κινέζοι κατασκευαστές που έχουν ως στόχο να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές όπως η Lenovo και η Huawei, τα πηγαίνουν πολύ καλά στην αγορά της Κίνας, ενώ άλλοι όπως η Samsung και η Asus, ζορίζονται.

Για να μπορέσουν τα παραδοσιακά μεγάλα ονόματα να κάνουν το comeback θα πρέπει να το κάνουν με γνώμονα την ανταγωνιστική τιμή και να γίνουν πιο ελκυστικά στους υποψήφιους αγοραστές.

Οι φθηνοί Κινέζοι ξεπερνούν Apple και Samsung σε πωλήσεις tablet, Οι φθηνοί Κινέζοι ξεπερνούν Apple και Samsung σε πωλήσεις tablet

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

Λιγο άκυρη η έρευνα καθώς δεν εχει για κάθε κινέζο κατασκευαστή ξεχωριστά, αλλα ολους μαζί. Χαίρω πολυ ετσι

Γιώργος

Κάτι F&U και Vero που έχω πιάσει στα χέρια μου είναι πεταμένα λεφτά. Λίγο καλύτερα τα TurboX αλλά και πάλι πολλές σκάλες κάτω από τα Samsung ή τα Asus.

giannisanag

Τα turbox με playstore ειναι μια χαρα για καποιον χωρις μεγαλες απαιτησεις. Μεγαλο μειον η ελλειψη αναβαθμισεων

ddr2

Εντελώς άκυρη η έρευνα. Μας λέει ότι ΟΛΟΙ οι κινέζοι άλλοι ΜΑΖΙ πούλησαν λίγο παραπάνω από την άπλ. Ε, και??

Χρήστος

@ Ο/Η ddr2

Αν και η στατιστική είναι ο επιστημονικός τρόπος να ψεύδεσαι, δεν νομίζω ότι αυτή η έρευνα είναι άκυρη για τον εξής λόγο. Το 28,4% κάποτε ήταν μονοψήφιο, της χαμηλότερης πεντάδας, κι επειδή τα μαθηματικά δεν είναι στατιστική, οι μεγάλες εταιρείες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν…

fotis

ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ Κ ΣΤΑ ΤΑΜΠΛΕΤΣ Κ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΆ. ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΎ ΚΟΡΌΙΔΑ ΝΑ ΔΊΝΟΥΜΕ ΠΆΝΩ ΑΠΌ 500 ΓΙΑ ΚΑΛΉ ΣΥΣΚΕΥΉ?. ΚΙ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΑΚΌΜΑ ΣΤΟ 28% ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΠΆΕΙ Κ ΣΤΟ 90%.ΚΙ ΌΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΡΩΝΕΎΟΜΑΣΤΕ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΈΣ ΕΤΑΙΡΊΕΣ Η ΆΓΝΩΣΤΕΣ, , ΔΕΝ ΑΝΑΦΈΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗUAWEI XΙAOMI ZTE ΠΟΥ ΉΔΗ ΑΠΌ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΉ ΆΠΟΨΗ ΡΊΧΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΝΑΥΑΡΧΊΔΕΣ.

One

Καλο είναι να υπαρχει ανταγωνισμος γιατι είναι προς το συμφέρον των καταναλωτων αλλα σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να υπαρχει εκπτωση στην ποιοτητα και τις αναβαθμίσεις.

Solon

Λογικό και σωστό το αποτέλεσμα της έρευνας. Υπάρχουν πλέον κινέζικα εφάμιλα των επώνυμων. Π.χ. Pipo, Hannspree κ.α.

alexis touba

Πλεον Huawei για μενα στα κηνητα ειναι ισαξια με ολη τη σημασια και πολυ καλυτερη απο καποιες ναυαρχηδες.Οσο παει και καλυτερευει σε ολους τους τομεις και ξεχνας τι θα πει λαγκ και αυτονομια πολυ καλυτερη σε γραφηκα δυνατη πολυ .Ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb mate7 και τωρα παιζω με Honor6 plus.Και αποτι βλεπω ειμαι για να ξαναπαιρνω huawei.Ισως mate8 αν μπορεσω η mate s .Οι συσκευες αυτες πηστευω θαναι απο τις καλυτερες στη κατηγορια τους αφου θα προσφερουν καμεραρες αυτονομιαρα καρτα μνημης απηστευτα γραφηκα σε γρηγοραδα θα πατανε και sd820 αποτι λενε.οποτε γιατι να μη τα παρω ενα απτα δυο και φθηνοτερα κατα 150 με 200ευρ!!@Μακακας θαμαι αν ξαναπαρω ακρηβοτερο.Στην αρχη σαυτο το αθλημα αρωστια οπως θες πεστο ηθελα μονο σαμυ και μυλα και γω δε ξερω τι αλλα στη πορεια εβγαλα τις παρωπηδες και το ειδα το θεμα πιο ανοιχτα να πηραματιστω με διαφορες συσκευες και βλεποντας και κανοντας.και μεχρι τωρα μεχει βγει σε καλο.Σαυτο που υστερουν ειναι στις αναβαθμησης τις μεγαλες αλλα πηστευω οτι θα προχωρησουν και σαυτο.Εχω πιασει στα χερια και iphone6 k plus και note4 και iphone6s και galaxys6 edge.Αυτο που με εμεινε σε εμφανηση ειναι το s6 edge.Σε αυτονομια το mate7 και σε γρηγοραδα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.