Κομισιόν: Θέλει ίδιες τιμές ψηφιακών προϊόντων σε όλη την ΕΕ

Αν και στην ΕΕ υπάρχει κοινό νόμισμα, ωστόσο σε πολλές χώρες οι τιμές στα ψηφιακά προϊόντα διαφέρουν και είναι πιο οικονομικές ή πιο ακριβές, ανάλογα με την περιοχή. Για παράδειγμα ένα παιχνίδι στο Steam μπορεί να έχει άλλη τιμή αν είσαι στην Γερμανία και άλλη τιμή στην Ιταλία. Αυτό φαίνεται πως θα το αλλάξει η Κομισιόν.

Για την ακρίβεια προτείνει την επιβολή κοινών τιμών σε όλα τα ψηφιακά αγαθά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι παιχνίδια σε Steam, PlayStation Store ή Xbox Live, θα έχουν την ίδια τιμή, ασχέτως με την χώρα που βρίσκεσαι.

Με δήλωσή της η Κομισιόν επισημαίνει ότι η Πρωτοβουλία Ψηφιακής Ενιαίας αγοράς επιδιώκει να παράσχει και στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ ένα κοινό σημείο αναφοράς. Mε πιο απλοποιημένους κανόνες έτσι ώστε να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να πωλούν τα προϊόντα τους σε ψηφιακή μορφή σε περισσότερες χώρες και να δοθεί ώθηση στην δημιουργία μιας δυνατών ψηφιακών αγορών, όπως εκείνη των games.

Κομισιόν: Θέλει ίδιες τιμές ψηφιακών προϊόντων σε όλη την ΕΕ, Κομισιόν: Θέλει ίδιες τιμές ψηφιακών προϊόντων σε όλη την ΕΕ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Elaspre

Μαγκιά θα ήταν να συνέβαινε για όλα τα προϊόντα, ασχετα με τον φ.π.α. καθε χωρας (εφοσον μπορει να γινει για τις ψηφιακες αγορές γιατι οχι και στα υπολοιπα;)!
Για το ιδιο προϊόν, ιδια τιμή σε όλες τις χώρες!

tech21man

Ναι γιατι οι μισθοι της ελλαδας ειναι ακριβως ιδιοι με των αλλων χωρων ασχετα απο το φπα στο steam ε?

Αποστόλης

Αν επιβάλλετε και ίδιους μισθούς σε όλη την ΕΕ, τότε να επιβάλλετε και ίδιες τιμές. Διαφορετικά είναι εντελώς άδικο και δυσανάλογο το όλο εγχείρημα.

μαρια

Όμως σε χώρες με καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως η Γερμανία, οι τιμές είναι καλύτερες απ’ ότι εδώ και αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Αφού είμαστε που είμαστε σε αυτή την κατάσταση γιατί τα προϊόντα αυτά είναι πιο ακριβά εδώ;

Δημήτρης Κ.

Αυτή η πρόταση ισχύει και για περιφερειακά υπολογιστών?Όπως κάρτες γραφικών,SSD και λοιπά?

steliosGR

Μπορει το κινητρο να ειναι καλο, αλλα εκ πρωτης οψεως μου ακουγεται αδικο, εφ οσον δεν ειναι και τα εσοδα ιδια σε καθε χωρα.

Darth

@Elaspre στην παρσουσα φαση ειναι αδυνατο αυτο που ζητας………

πχ αν ένα κιλό κρέας θα κόστιζε πχ στην Ελλάδα 3,50 ευρώ με βασικό μισθό 470 ευρω (Στην καλύτερη) και με 60% ανεργία……. και στην αγγλια πχ πάλι 3,50 ευρώ αλλα με βασικό μισθό 2 χιλιάδες……… για μας θα ήταν οκ η τιμή για την αγγλια όμως παμφθηνο…….

η να ήταν πχ αντι για 3,50 8 ευρώ….. για την αγγλια θα ήταν οκ…. για μας θα ήταν αδύνατο να το πάρουμε………..

κλπ κλπ……..

αλλα αν όλες χώρες θα έχουν ίδιο μισθό και παροιμιες κοινωνικές συνθήκες (ουσιαστικά όλη η Ευρώπη ενα κράτος)…… τοτε ναι γινετε…. στην παρούσα μορφή ουτε για αστείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.