Cosmote, Προχωράει στην απόλυση 120 υπαλλήλων;

Από το πρωί κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ενώ ακουγόταν έντονα και μεταξύ των υπαλλήλων της Cosmote. Ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την οικονομική κρίση και με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από ελάχιστα λεπτά ενημερώνει για την “αναδιοργάνωση λειτουργιών και κατάργηση δραστηριοτήτων”.

, Cosmote, Προχωράει στην απόλυση 120 υπαλλήλων;

Δελτίο Τύπου

Η COSMOTE σχεδιάζει αναδιοργάνωση λειτουργιών και κατάργηση δραστηριοτήτων

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα βελτίωσης της λειτουργικής της αποτελεσματικότητας σχεδιάζει η COSMOTE, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη διατήρηση της ευελιξίας και τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διακοπή δραστηριοτήτων, καθώς και την αναδιοργάνωση λειτουργιών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους, οδηγώντας στην κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας.

Με σεβασμό στους ανθρώπους της και αναγνωρίζοντας τη συμβολή του συνόλου των εργαζομένων στη μέχρι σήμερα πορεία της, η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε η λύση της συνεργασίας να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν. Το προσφερόμενο πακέτο αποχώρησης είναι από τα υψηλότερα στην αγορά και ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη. Λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, την ηλικία, την προϋπηρεσία, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζόμενου, ενώ επιπλέον διατηρεί, για εύλογο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένες παροχές, όπως ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων, κ.ά

Οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγιής πορεία της εταιρείας σε μια περίοδο που η παρατεταμένη ύφεση, ο ισχυρός ανταγωνισμός και το ρυθμιστικό περιβάλλον έχουν προκαλέσει δραματική συρρίκνωση του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας.

Ήδη από το 2010 η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σειρά στοχευμένων ενεργειών, μειώνοντας δραστικά τις δαπάνες της σε όλους τους τομείς, δημιουργώντας αποτελεσματικότερες οργανωτικές δομές, αναπτύσσοντας νέα συστήματα και αυτοματοποιήσεις, αναβαθμίζοντας εταιρικές πολιτικές και διαδικασίες, με στόχο τη διατήρηση υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους πελάτες της.

, Cosmote, Προχωράει στην απόλυση 120 υπαλλήλων;

Και ο ΟΤΕ εξέδωσε Δελτίο Τύπου σήμερα.

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011 – Στην λήψη άμεσων μέτρων προχωρά ο ΟΤΕ με στόχο να μειώσει το λειτουργικό κόστος της εταιρείας και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά της.

Με δεδομένα τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010, τα μέτρα αυτά είναι επιβεβλημένα, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και προκειμένου η εταιρεία να:
• αντιμετωπίσει τον εντονότατο ανταγωνισμό και τις ρυθμιστικές προκλήσεις,
• συγκρατήσει την πτωτική πορεία των εσόδων,
• επενδύσει στη συνολική εμπειρία του πελάτη,
• επενδύσει σε δίκτυα νέας γενιάς και νέες τεχνολογίες.

Ήδη έχουν ξεκινήσει συγκεκριμένα έργα για μείωση του κόστους σε όλες τις λειτουργίες. Ειδικά σε ό,τι αφορά το κόστος προσωπικού, τα μέτρα που θα ισχύσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, εκ των οποίων κάποια αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων και άλλα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, είναι:
• Θέσπιση εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας στον ΟΤΕ αντίστοιχο με αυτό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, δηλ. 40 ώρες την εβδομάδα, από 1η Μαΐου 2011.
• Μείωση κατά 15% των εξόδων κίνησης που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων, πέραν των προβλεπομένων με συλλογική σύμβαση εργασίας, από 1η Μαρτίου 2011.
• Μείωση της υπερωριακής απασχόλησης στο ελάχιστο δυνατό, από 1η Μαρτίου 2011, με την:
o καθιέρωση, σε όποιους τομείς είναι αναγκαίο, κυλιόμενων βαρδιών (π.χ. καταστήματα, call centers), για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πελατών του OTE,
o χορήγηση της προβλεπόμενης -από την εργατική νομοθεσία- αμοιβής για εργασία Κυριακές και αργίες, δηλ. με προσαύξηση +75% και μια μέρα ρεπό για 8ωρη εργασία αντί προσαύξησης +175% για 5ωρη εργασία, όπως εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στον ΟΤΕ,
o πραγματοποίηση της προθέρμανσης και συντήρησης υπηρεσιακών οχημάτων εντός του ωραρίου.
• Κατάργηση των λεωφορείων που η εταιρεία διαθέτει οικιοθελώς για να μεταφέρουν το προσωπικό που εργάζεται στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι με αναπροσαρμογή των οδοιπορικών κατοικίας, από 1η Μαΐου του 2011. Διατηρούνται τα λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού προς την Πάρνηθα -όπου βρίσκεται το Κέντρο Logistics / αποθήκες ΟΤΕ- καθώς και το λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού μεταξύ Διοικητικού Μεγάρου και σταθμού ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα με αυξημένη συχνότητα δρομολογίων.
• Κατάργηση του επιδόματος οδήγησης υπηρεσιακού αυτοκινήτου από 1η Μαρτίου 2011.
• Μείωση του εφάπαξ bonus που χορηγείται κάθε χρόνο για την είσπραξη επισφαλών απαιτήσεων.
• Μείωση του επιδόματος ισολογισμού που χορηγείται σε ετήσια βάση.

Τα οφέλη από τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να ανέλθουν σε 32 εκατ. ευρώ.

Ανακοινώνοντας τα παραπάνω μέτρα στους εργαζόμενους, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Ο ΟΤΕ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας παρέχει η εργατική νομοθεσία, προχωρούμε σε αλλαγές και μέτρα απαραίτητα για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, προκειμένου να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας στον ΟΤΕ, το οποίο, σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας στην Ελλάδα αλλά και τις άλλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά υψηλό, με συνεχόμενη ανοδική τάση. Το κόστος εργασίας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της δομής του κόστους του ΟΤΕ. Ανέρχεται στο 46% αυτού ή στο 35,3% των εσόδων. Το 2010 διαμορφώθηκε στα 766 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 265 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τα πάγια! Η πορεία μεταμόρφωσης του ΟΤΕ σε μια ισχυρή ανταγωνιστική εταιρεία χρειάζεται να συνεχιστεί με ταχύτερους ρυθμούς. Το 2011 οι προσπάθειές μας για ανάσχεση του ρυθμού μείωσης των εσόδων και της κερδοφορίας μας θα ενταθούν. Συγχρόνως, κύριοι στόχοι μας παραμένουν η βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη και η δημιουργία μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους μας».

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stefos

ειναι θλιβερο οτι πολλες οικογενειες θα βρεθουν στο δρομο…και σκεφτειτε οτι μονο εγω δινω 25 ευρω το μηνα παγιο στο κρατος.φανταστειτε τι βγαινει απο τις καρτες που παιρνουν ολοι οι νεοι.

Paris

εμ οι μίζες έπεφταν βροχή.
τόσα χρόνια ο βουρλουμης έπαιρνε μηνιαίο μισθό 10 με 15 χιλιάδες ευρώ

constantine

Η πραγματική κρίση θα έρθει όταν αυτές οι 120 οικογένειες, όπως και τόσες άλλες που βρέθηκαν στο περιθώριο μέσα σε μια μέρα, δε θα πληρώσουν το λογαριασμό τους στην cosmote. Ούτε κάρτες δε θα έχουμε να βάζουμε. Ας μείνει η κάθε cosmote χωρίς έσοδα 2 μήνες να καταλάβει τι γίνεται. Γιατί ας μη γελιόμαστε. Αυτές οι εταιρίες δε μιλούν για κρίση και βιοσημότητα. Μιλούν για κέρδος. Αύξηση του κέρδους! Για τον ΟΤΕ να μην πω καμιά κουβέντα. Που οι πωλήσεις ADSL σε σχέση με το 2009 είναι 140% πάνω. Ρε δε πάτε στο διάκονο όλοι

dimitris

και ακομα παραπερα…….

REDODIN7

Πριν λιγο εμαθα οτι θα διωξουν 140 ατομα ακομα απο το ΓΕΡΜΑΝΟ και δυστηχως οι απολησεις θα επεκταθουν και στο ΟΤΕ

darkened

τι να λεμε τωρα… οτι πιο ασχημο θα μπορούσε να συμβεί… στο ιδιο εργο θεατες για μια ακόμη φορά!

Κωνσταντίνος

…από πότε η απόλυση ονομάζεται απομάκρυνση!
Ο “επιτυχημένος” τίτλος του άρθρου σας προκαλεί.

Κωνσταντίνος

Πήρες το ρίσκο να γράψεις κάτι το οποίο ήταν απλά “πληροφορίες” και δεν ήξερες αν θα επιβεβαιωθούν!
Πιστεύεις ότι μείωσες το συγκεκριμένο ρίσκο παρουσιάζοντας τις απολύσεις ως απομακρύνσεις; Μάλλον ήταν μια ατυχής επιλογή.

spyroskonst

καλά ρε Κωνσταντίνε ο τίτλος εσένα σε απασχολεί τόσο? Δηλαδή με τον όρο “απομάκρυνση” ήθελε πολύ σκέψη να καταλάβεις την “απόλυση”? Καλά έκανε ο cVlachakis και προτίμησε έναν πιο τυπικό τίτλο.
Πέρα απο αυτό νευρίασα πολύ με τον ΟΤΕ για αυτή την κίνηση και αν ξαναδούν ανανέωση της watsup μου ας το σκεφτούν ξανά. Έβγαλαν την προσφορά των 5€, απολύουν και κόσμο. Ναι, σιγά μην τους υποστηρίξω!

dionisis

ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ 100-150 ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ COSMOTE ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ 28/2 ΚΑΙ 1/3/2011 . ΗΔΗ .

Κωνσταντίνος

καλά ρε spyroskonst από ότι έγραψα εσύ αυτό κατάλαβες, ότι δυσκολεύτηκα να καταλάβω τι εννοούσε ο ποιητής; Εσύ είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τι εννοούσα εγώ; Και διευκρινίζω:
Ακόμη και εσύ όταν χρησιμοποίησες το όρο απομάκρυνση τον έβαλες σε εισαγωγικά για δηλώσεις κάτι που δεν είναι η λέξη αλλά κάτι άλλο που κρύβει, την απόλυση.
Άστοχες διατυπώσεις (γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει πρόθεση από μέρους του συντάκτη) σε τόσο ευαίσθητα θέμα προκαλούν. Και προκαλούν για ένα και μοναδικό λόγο: γιατί παρουσιάζουν μια “βίαιη” και “απάνθρωπη” ενέργεια (την απόλυση) ως απαλλαγμένη από κάθε αξιολόγηση, φυσική και ουδέτερη έννοια (την απομάκρυνση).
Το θέμα για μένα είναι απλό: εκτός από τα σχόλια όλων των άλλων φίλων με τα οποία φυσικά και συμφωνώ και τα οποία δεν ήθελα να επαναλάβω, διατύπωσα μια άποψη που ακουμπά το θέμα σε ένα άλλο επίπεδο. Τον κίνδυνο της παρουσίασης ευαίσθητων θεμάτων όπως η απόλυση, με “κομψές”, αποχρωματισμένες, ουδέτερες εκφράσεις όπως η απομάκρυνση (χωρίς εισαγωγικά στο αρχικό κείμενο του συντάκτη).

Και επειδή είμαι σίγουρος για τo ότι ο συντάκτης δεν είχε απολύτως καμία πρόθεση να πω ένα ευχαριστώ στον cVlachakis για το ότι μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράζω την ένστασή μου και δεν “φιλτράρει” την ενημέρωση.

dina

θλιβερο που ειναι τα ΜΜΕ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑ ΘΕΜΑ?
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ COSMOTE?
ΝΤΡΟΠΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.