Cyanogen: Υποστηρίζει ότι η Samsung θα “σφαχτεί” στα επόμενα 5 χρόνια

Αν και η Samsung το 2014 πέρασε μια δύσκολη σεζόν, φέτος φαίνεται από την ανταπόκριση του κόσμου στην παρουσίαση των νέων ναυαρχίδων Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge ότι διόρθωσε τα λάθη που ήρθαν με το Samsung Galaxy S5 και θα συνεχίσει την ανοδική πορεία που έχτισε από το 2012. Ωστόσο ο CEO της Cyanogen, Kirt McMaster, έχει άλλη άποψη, καθώς όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του, ο Κορεάτικος κολοσσός δεν θα αντέξει μέσα στα επόμενα 5 χρόνια τον ανταγωνισμό.

Ο McMaster αναφέρει ότι οι κατασκευαστές με συσκευές χαμηλού κόστους όπως η Xiaomi και η Micromax θα μειώσουν δραματικά τα μερίδια αγοράς μεγάλων κατασκευαστών, αναφερόμενος και στην Samsung, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Σε δηλώσεις του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Πρώτης κατηγορίας κατασκευαστές όπως η Samsung, πρόκειται να είναι η αντίστοιχη νέα Nokia των επόμενων πέντε ετών. Πρόκειται να σφαχτούν. Πιστεύουμε ότι και η Apple θα έχει προβλήματα επειδή δεν είναι ανταγωνιστική στις συσκευές χαμηλού κόστους. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα. Αυτός είναι συνήθως ο λόγος. Κοιτάξτε τι έπαθε η RIM (BlackBerry). Κοιτάξτε τι έπαθε η Nokia. Το περασμένο καλοκαίρι η Micromax ξεπέρασε την Samsung και ανακηρύχθηκε ηγέτης στις πωλήσεις φθηνών συσκευών στην Ινδία. Μιλάμε κυριολεκτικά για διάστημα 8 μηνών. Αυτό είναι απλά το εμπόριο. Δείτε τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.”

Η Cyanogen εργάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια, και έχει ήδη μπει για τα καλά στο παιχνίδι των smartphones προσφέροντας ένα λογισμικό με την πιο smooth εμπειρία χρήσης, το οποίο είναι ικανό να δώσει δύναμη ακόμα και σε συσκευή χαμηλών τεχνικών προδιαγραφών. Το peak της Cyanogen έγινε πέρυσι με την κυκλοφορία του OnePlus One, και γνώμες όπως του McMaster σχετικές με την παγκόσμια αγορά, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά στα υπόψιν μας. Μπορεί το μήνυμα του να ήταν σκληρό, αλλά ανέφερε τα γεγονότα όπως ακριβώς τα έχει καταγράψει η ιστορία.

Cyanogen, Cyanogen: Υποστηρίζει ότι η Samsung θα “σφαχτεί” στα επόμενα 5 χρόνια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Προφανώς και η samsung θα χάσει μεγάλο μερίδιο αλλα Nokia δεν γίνεται. Άτυχη η σύγκριση μιας και οι Κινέζοι οπως xiaomi,meizu αγοράζουν απο την samsung πολλα απο τα parts τους…..

VasiliS5mini

Ποια άλλος έχει σειρά θα πεταχτεί να πει την παπαρια του. Λες και περιμένει η Samsung να θυσαυριζει για πάντα από τα κινητά. Έχει τέτοιο R&D από πίσω και τέτοιο μέγεθος που κάτι παιδάκια που πούλησαν κάποιες συσκευές και ενθουσιάστηκαν θα τα φάει λαχανο. Όπως και να έχει δεν μπορεί καμία εταιρεία να ανταγωνιστεί συσκευές των 150€. Όταν όμως αρχίζουν και μεγαλώνουν τα μεγέθη αυτών των εταιρειών θα κληθούν να ανεβάσουν και αυτές τις τιμές και να πάρουν τον ίδιο δρομο. Άντε παίξε με το ανθρωπάκι σου τώρα.

manolis

Και για αυτό η samsung θα βγάλει και οικονομικά κινητά Με tizen και θα δεις πως θα χτυπήσει αγορές όπως και η Ινδία

Φωτης

μα ποσο αχρηστοι παιζει να ειναι αυτοι τωρα? συκγρινουν την διαλυση της νοκια και την black με αυτο εδω τωρα… Αυτα εκει εγιναν λογω αλλης τεχνολογιας!!! νεο λογισμικο και οι αλλοι δυο εμειναν πισω στο δικο τους!!

anergos13

Τι να εχει στο μυαλο του αραγε λεγοντας αυτα τα Χωρατα ….αφου οι πελατες του (πραγματικοι ή πιθανοι) ειναι Ολες οι εταιριες Χαμηλου Κοστους…..
Οτι θα ηθελε….Ειπε…!!!

Darth

μάλλον τους έτσουξε οτι samsung πλήρως κλείδωσε το hadware της……… me to καινούργιο Exynos και knox 2.0 ξεχνάς custum roms, kernels. mods κλπ σε καποιες περιπτώσεις ακόμη και το απλό root

anonis

Οχι Darth… Εμάς μας έτσουξε αυτό. Αλλά έχει κι αλλού πορτοκαλιές κυρία Applesung!

gkoutsos

ρε παιδια, ο τυπος θελει να πει, οτι σε πολλες σημαντικες αγορες (κινα, ινδια κτλ.) η samsung μενει αρκετα πισω σε πωλησεις, αφου οι ανταγωνιστες της προσφερουν τα ιδια χαρακτηριστικα με αυτη σε πολυ χαμηλοτερη τιμη και ο κοσμος καταλαβαινει σιγα σιγα οτι δεν χρειαζεται να δινει τοσα χρηματα για ενα κινητο (ειτε ειναι low, ειτε mid, ειτε high end). οποτε με αυτη τη λογικη, οσο ανεβαινουν αυτοι οι ανταγωνιστες της και επεκτεινονται και σε αλλες αγορες, αυτο το φαινομενο θα επεκταθει σιγα σιγα. προσωπικα, συμφωνω οτι σιγα σιγα θα επεκταθει το φαινομενο και θα μειωθουν οι συνολικες πωλησεις, ομως δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να φτασει στο σημειο να “σφαχτει” σαν την nokia. @Darth @anonis μεγαλο deal breaker για πολλους (κι εγω μεσα σε αυτους)! τι να το κανεις το knox? απλα υπαρχει για να “νιωθει” ο μεσος χρηστης ασφαλεια με τις συσκευες της samsung. ακομα και για καποιες χρησιμες λειτουργιες του knox, οπως το κλειδωμα συγκεκριμενων εφαρμογων, υπαρχουν πολλες καλες εναλλακτικες στο play store. αρκετη ασφαλεια εχει το android απο μονο του… αφου και τα antivirus ειναι αποδεδειγμενα αχρηστα (τουλαχιστον η λειτουργια εντοπισμου ιων, αφου τωρα πια, τα περισσοτερα εχουν ενα πακετο λειτουργιων οπως καθαρισμο μνημης κτλ.). ουσιαστικα… Συνέχεια »

zaxarakis24

Κατά τ’άλλα ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει.

καθίστε τώρα με knox, χωρίς να μπορεί να γίνει Modify το κινητό, αλλά συνεχίστε να κράζετε το “Κλειδωμένο” ios που δεν έχει περάσει έκδοση χωρίς JB.

αυτά περί ελευθερίας του android και ότι παίρνω το κινητό και το κάνω ότι θέλω.

προβλέπω να χάνει μεγάλο μερίδιο η samsung στα κινητά. όσο για το R&D δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζουν, μιας και περισσότερο φασόν κάνει η samsung, από σχέδια άλλων, να τα λέμε αυτά.

Jorge

@VasilliS5mini έχω ακριβώς την ιδια γνώμη. Όταν εταιρίες όπως η Xiaomi φτάσουν στο επίπεδο της Samsung θα εχουν τις ίδιες τιμές. Καμία εταιρία δεν ειναι χαζή. Και η OnePlus που ήταν και καλά οικονομική το έκανε για τα ματια της δημοσιότητας. Οταν και αυτες οι εταιρίες θα γίνουν παγκόσμια ονόματα σαν την Samsung HTC & LG τι νομίζετε θα εχουν 100-200 ευρω;

Sosimple

Υπάρχει κινεζος να βγάζει oled οθονη? Και οταν καποτε πχ σε 5 χρόνια βγάλει και ο κινεζος oled, θα εχει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της Samsung? Η οθονη oled του νοτε 4 εχει 2πλασια ανάλυση περιπου και σε αντιθεση με οτι είδαμε πχ στο lg g3, η κατανάλωση της οθόνης είναι 30-40% χαμηλοτερη απο του νοτε 3.. Ποιος κινεζος έχειτετοια τεχνολογία σημερα? Αν είναι πειτε μου να παρω και εγω κινέζικο γιατι ούτε και εγω γουσταρω το knox, αλλα οτι εχει περασει απο τα χερια μου, lg, xiaomi, one plus κλπ, αξιολογες συσκευές, αλλα δεν αντεχουν σε καμια συγκριση σε σχεση με ναυαρχίδες σαμσουνγκ. Επειδη κατι παιδακια τα βλεπουν ολα ιδια, μετρανε πυρήνες, δεν καταλαβαινουν καμια διαφορα, δεν παει να πει οτι ειναι ετσι. Ειναι ετσι μονο αν δεν εχεις απαιτησεις οποτε τι ζασταβα τι πορσε, ολα ιδια ειναι, την ιδια δουλειά κανουν και αφου το ζασταβα ειναι φθηνοτερο αρα οσοι παίρνουν πορσε ειναι ηλιθιοι.. Στην πραγματικότητα ολα τα παραπανω που λεει η cyanogen ισχύουν πολυ περισσότερο για ολους τους αλλους παρα για τη σαμσουνγκ. Η σαμσουνγκ φτιαχνει προϊόντα με τη χαμηλοτερη γεωμετρία, με τις μεγαλύτερες επιδόσεις, τη χαμηλοτερη κατανάλωση, την μεγαλύτερη αυτονομία και οθονες oled κλασεις μπροστα απο… Συνέχεια »

Solon

Δεν θα συμφωνήσω με την ανάλυση του CEO της Cyanogen. H Νοκια ήταν τελείως διαφορετική περίπτωση και αν δεν είχε γίνει h m@l@CI@ με την Microsoft θα μπορούσε και τώρα να έχει ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά. Ναι η Samsung θα πιεστεί στις φτηνές συσκευές στις αναπτυσσόμενες αγορές αλλά στις Premium συσκευές και στις ανεπτυγμένες αγορές φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από ότι αναμενόταν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πούλησε το τέταρτο τρίμηνο του 2014 73.000.000 συσκευές, ποσοστό 9,6% στο σύνολο της αγοράς Android. Και μάλιστα με ναυαρχίδα το S5 που δεν πήγε και τόσο καλά. Τα νούμερα είναι ιδιαίτερα υψηλά και πιστεύω πως θα βελτιωθούν και άλλο μετά την κυκλοφορία του S6 που κατά κοινή ομολογία άρεσε.

Panos7GR

@zaxarakis24: Αλλο Android, άλλο το custom Android της Samsung. Μη μπερδεύεσαι! Μια χαρά κάνεις root με Knox και χακιές, απλά είναι πιο μπελαλίδικο και βρίσκουν πιο εύκολα στο service αν έχεις πειράξει το λογισμικό, άρα bye bye εγγύηση. Το μεγαλύτερο θέμα που προκύπτει με τη νέα γενιά είναι αν η Samsung δώσει γρήγορα και σωστά τους drivers του Exynos. @Sosimple: Κι εγώ όσα Xiaomi έχω πιάσει στα χέρια μου μικρής και μεσαίας κατηγορίας (δυστυχώς όχι ακόμα ναυαρχίδα, προφανώς για τους λόγους που ανέφερες) πήγαιναν σφαιράτα!!! Από χαρακτηρηστικά και ταχύτητα απόκρισης κλάσεις ανώτερα από τα σαπάκια της Samsung στην ίδια κατηγορία και με αισθητά χαμηλότερη τιμή. Φυσικά υποστηρίζονται με τακτά updates, ενώ στα αντίστοιχα Samsung ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ! Αρα δε βρίσκω κανένα λόγο να μη τα προτιμάνε οι καταναλωτές στις αντίστοιχες χώρες που πουλούνται επίσημα. Αναφέρω αυτές τις κατηγορίες γιατί το άρθρο λέει: “Πιστεύουμε ότι και η Apple θα έχει προβλήματα επειδή δεν είναι ανταγωνιστική στις συσκευές χαμηλού κόστους. (…) Το περασμένο καλοκαίρι η Micromax ξεπέρασε την Samsung και ανακηρύχθηκε ηγέτης στις πωλήσεις φθηνών συσκευών στην Ινδία.” Στα του άρθρου: Συμφωνώ ότι με τη Cyanogen ότι η Sasmung θα χάσει πολλά. Σε καμμία περίπτωση δε θα σφαχτεί, όμως. Θα χάσει την πρωτιά… Συνέχεια »

Unos

@Sosimple

Ναι υπάρχι κινέζος με τέτοια τεχνολογία και ανάλυση οθόνης
Δες παρακάτω
https://techblog.gr/mobile/xiaomi-mi-note-revealed-2411/
https://techblog.gr/mobile/xiaomi-mi-note-pro-revealed-4621/

zaxarakis24

@Panos7GR ε χαλάει όμως την ελευθερία του λογισμικού. με το S6 επέστρεψε στο 2008 !!! ούτε αποσπώμενη μπαταρία, ούτε SD !! δηλαδή τώρα φταίει να την τρολάρει η apple λέγοντας ότι η sammy κάνει αυτά που έκανε 8 χρόνια πριν η apple ? βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της

είναι δυνατό να “κόβει” χαρακτηριστικά ;;;; δηλαδή στο s7 τι θα κάνει; θα κόψει το bluetooth file transfer και την αναφορά μηνύματος ;

έχει χάσει την αίγλη της και θα τη φάνε λάχανο

Panos7GR

Τώρα συμφωνούμε, zaxarakis24. Η αποσπώμενη μπαταρία δε με χαλάει, αλλά η μη δυνατότητα επέκτασης μνήμης με microSD είναι φάουλ! Εμπρός – Πίσω!
Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το έκανε για να το φέρει στο S7 σαν αναβάθμιση, διαφημιστικό κόλπο δηλαδή. Επίσης λιγότερη μπαταρία σε σχέση με το S5 ενώ το S6 έχει οθόνη QHD. Πάμε καλά; Να βράσω το λεπτό προφίλ…

Unos

@zaxarakis24 Ποιος μπορει να χρειαζεται το bluetooth περα απο το να συνεδεις το ακκουστικό?
Τι να το κανεις το file transfer και να πρεπει να κανεις pair μαζι του οταν απλα μπορεις να του στειλεις και email οτι και αν θες?
Και για αυτους τους ελαχιστους που στέλνουν μύνημα υπάρχει αναφορά και χωρις πρόσθετα έχεις το imessanger που ειναι απλά απίστευτο.
Ποιος ο λόγος να αγοράσω μια κάρτα μνήμης και να φοβάμαι μήπως μου χαλάσει η μνήμη όταν με λίγα χρήματα το χρόνο μπορώ να έχω τα δεδομένα μου παντού και πάντα?
Πόσοι από αυτούς που έκαναν θέμα για την αποσπόμενη μπαταρία, και την θέλανε, έχουν και 2η μπαταρία?
Τι είναι προτιμότερο? Αποσπώμενη μπαταρία ή καλύτερη διαχείρηση της υπ’αρχουσας?
Αυτά που τρόλαρε η samsung και κορόιδευε τόσα, απλα τώρα γυρνάει σε αυτά, σα να παραδέχεται πως ολα ηταν σωστά.

zaxarakis24

@unos, Panos7GR

ε, αυτά λέμε, η προβατοποίηση πάει σύννεφο: θυμάμαι όταν βγήκε το Iphone6 που έπεφτε ΤΟ κράξιμο για τα χαρακτηριστικά, τα καλως ήλθατε στο 2010, του τύπους που κρεμόντουσαν από πρίζες και όλες αυτές τις διαφημίσεις.

και τώρα πάνε και κάνουν τα ίδια και χειρότερα: άλλο να δίνεις χαρακτηριστικά με το σταγονόμετρο (apple), άλλο όμως να αφαιρείς χαρακτηριστικά που είναι ταυτισμένα με τις συσκευές σου (samsung).

δηλαδή η samsung μας παρουσίασε μια νέα συσκευή που είναι από αλουμίνιο (όπως το iphone), χωρίς SD (όπως το iphone), χωρίς αφαιρούμενη μπαταρία (όπως το iphone), με δακτυλικό αποτύπωμα (όπως το iphone), με 64bit επεξεργαστή (όπως το iphone), με κλειστό λειτουργικό (όπως το iphone), στα 750+ ευρώ (όπως το iphone).

ντάξει, να’χαμε να λέγαμε έτσι ;

Darth

@anonis @gkoutsos εμάς γιατί να τσούξει? εχει και αλλού android……….

οσο για oled σιγά σιγα μπαινει σε παραγωγή LG (και lg δεν παράγει λιγα θα γίνει μεγάλη παραγωγή σε πολύ μικρότερο κόστος) και sharp (μαζι με ighzo οθόνες που είναι κορυφή) και μερικές ακόμη

kostasmpl

περνεις ενα Nexus και εισαι υπερκαλημενος! και οταν μπαινετε σε διαδικασια για JB ROOT κλπ γιατι δεν συγκρινεται Nexus pure android με το iphone ios ! ολα τα αλλα ειναι αστοχα! στοκ το ενα στοκ και το αλλο τα αλλα ειναι πειραγμενα απο καθε εταιρια! LG Samsung και οπως θελετε πειτε την! τι με συγκρινεται δλδ τωρα δεν μπορω να καταλαβω! Android βρισκεις παντου! ios απλως κατε και κλαψε και περιμενε να σε δωσει κατι καλο μιας και εχεις αγορασει τοσες εφαρμογες και σε κραταει αποκλειστικα αυτην αναγκαζοντας σε εμμεσα να παρεις παλι ιφον η να περιμενεις το επομενο μιας και δεν αξιζει μια η αναβαθμιση σε αυτο που βγηκε τωρα………………

Darth

@kostasmpl οσα nexus είχα, απογοήτευση ήταν (πέρα από δυνατότητες για rom κλπ που είναι οτι καλύτερο υπάρχει)
ποτέ δεν είχαν καλή μπαταρία (μα ποτέ)
ποτέ δεν είχαν πολύ καλή οθονη (μα ποτέ)
μια φορά είχαν καλή camera ν6 (και αυτό στοιχίζει όσο ενα αυτοκίνητο) και εχει οθονη ποιο σκοτεινή από νύχτα και άθλια αυτονομία………..

καλα χρυσά τα nexus αλλα προτιμώ καλη συσκευη και να μπορεί να γίνεται εύκολα root κλπ
δυστυχώς είναι ελάχιστες τέτοιες συσκευές (πλέων μονο one plus one και g2 και το σκάρτο g3)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Cyanogen cyanogen mod

Cyanogen: Βάζει τέλος σε όλες τις λειτουργίες του

Σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Cyanogen, αποκάλυψε ότι από τις 31 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες της θα διακοπούν, συμπεριλαμβανομένου της υποστήριξης για τα nightly builds. O open-source κώδικας θα παραμείνει διαθέσιμος για όποιον θέλει να εργαστεί πάνω σε αυτόν.

Software Cyanogen Cyanogen OS

Cyanogen: Τέλος στα σχέδια για τη δημιουργία δικού της mobile OS

H Cyanogen είναι η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή CyanogenMod ROM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν σχεδόν κάθε πτυχή του Android smartphone ή tablet. Υπάρχει πληθώρα ROMs για Android, όμως η CyanogenMod είναι αναμφισβήτητα από τα μεγαλύτερα ονόματα.

Business Cyanogen cyanogenmod

Cyanogen: Απολύσεις και στροφή στη δημιουργία apps

H CyanogenMod ήταν και είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Android ROMs. Ειδικά την εποχή που οι κατασκευαστές συνήθιζαν να φορτώνουν τα κινητά τους, η CyanogenMod έφερνε ένα πιο γρήγορο και πιο καθαρό user interface στο Android smartphone.

News Cyanogen

Cyanogen 13: Δίνει μια γεύση απο Marshmallow σε 7 smartphones και tablets

Πολλοί είναι οι χρήστες που ανυπομονούν να πάρουν μια γεύση απο το νέο Android Marshmallow και η Cyanogen τους δίνει αυτήν την ευκαρία, τουλάχιστον σε κάποιους απο αυτούς, μιας και τα τελευταία build του Cyanogen 13 nightlies βασίζονται στο Android 6.0.