Cyanogen: Σε 2-3 χρόνια θα απεξαρτηθούμε από την Google

H Cyanogen έχει δείξει με κάθε ευκαιρία ότι θέλει να απεξαρτηθεί από την Google, και τελευταία κάνει πολύ έντονες κινήσεις προς την συγκεκριμένη πορεία. Προσπαθεί να βρει εναλλακτικές για να αντικαταστήσει στην πλατφόρμα της, τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google. Ήδη έχει αντικαταστήσει mail client, default ημερολόγιο και συνεργάζεται με την Microsoft για να ενσωματώσει την Cortana και να αντικατασταθεί το Google Now ως default βοηθός.

Ο CEO της Cyanogen, Kirt McMaster σε πρόσφατη συνέντευξή του επεσήμανε ότι ο στόχος είναι να έχει μηδενική εξάρτηση από την Google, κάτι που προβλέπεται να γίνει στα επόμενα 2-3 χρόνια. Τα βήματα αυτά γίνονται με στόχο να “πάρουν το Android από την Google” όπως έχει δηλώσει εδώ και καιρό η εταιρεία.

Ωστόσο, ο McMaster δηλώνει πως δεν έχει κάτι εναντίον της Google, αλλά η Cyanogen θέλει να δώσει στους χρήστες περισσότερες επιλογές. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όσο και να μου αρέσει να πειράζω την Google, οι χρήστες μας είναι μεγάλοι fans των υπηρεσιών της και η Google δημιουργεί πολύ καλές υπηρεσίες. Επομένως θέλουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία με την Google και να έχουμε τις υπηρεσίες της, αλλά στην τελική θέλουμε να δίνουμε περισσότερες επιλογές στους χρήστες”.

Όσο για την πιθανή εξαγορά της Cyanogen από την Alphabet (η νέα μητρική της Google), o McMaster φαίνεται να είναι ανοιχτός στην συγκεκριμένη ιδέα λέγοντας “maybe Alphabet’s CEO Larry Page might think it’s time to disrupt Android”

Cyanogen: Σε 2-3 χρόνια θα απεξαρτηθούμε από την Google, Cyanogen: Σε 2-3 χρόνια θα απεξαρτηθούμε από την Google

Cyanogen: Σε 2-3 χρόνια θα απεξαρτηθούμε από την Google, Cyanogen: Σε 2-3 χρόνια θα απεξαρτηθούμε από την Google
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dapitium

Η Google…
ο Θεός…
ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, παντογνώστης επόπτης μας που μας ταϊζει διαφημίσεις..

Ευχάριστη είδηση το παραπάνω άρθρο.

dimitris

Ασε μας ρε Cyanogen να χαρείς…

George Lafiatis

Η Cyanogenmod να κοιτάξει να φτιάξει τα ατελείωτα bugs της καλύτερα.
Χρήστης Nexus 5 εδώ

Nikosar

Θελω να γινω χαλιφης στη θεση του Χαλίφη ..

hypest

Να βγάλει τη Google αλλα να βάλει την MS… (facepalm)…

Car-

Χρησιμοποιώ κάποιον για να πάρω την φήμη, και μετά τον πουλάω. Η παντοτινή κοινωνία μας.

Danny

Εχω galaxy nexus με cm 12.1 και εχω τρελαθεί στα reboots !!Φτιάξτε μια rom της προκοπής επιτέλους!!

Goal123

Αν ήταν μάγκες να φτιαχνανε την φήμη τους χωρίς το λειτουργικό σύστημα της Google.Και να φτιαχνανε κάνα λογισμικό της προκοπής.
Αντέ μιλάει το κάθε μειρακειο.

Jorge

Είμαι ο μόνος που μου αρέσει η ιδέα; Όχι μόνο υπηρεσίες της MS. Yahoo, Here Maps και λοιπές εφαρμογές as default. Γιατί κάποιος που θέλει Android να πρέπει να έχει εγκατεστημένες εφαρμογές που δεν του αρέσουν σε αντίθεση με άλλες που χρησιμοποιεί;

Nick

Πρώτα από όλα τα άτομα είναι απάτη εγώ σε όλα τα κινητά Sony που είχα και ενώ για παράδειγμα η Sony δεν είχε βγάλει update τότε σε 4.4 4 είχαν δώσει rom που όλα δούλευαν εκτός της κάμερας και που είναι το παράξενο ? Όταν η Sony έδωσε το 4.4.4 την έκαναν να δουλέψει…με λίγα λόγια τι να το κάνω το marshmallow αν δεν δουλεύει η κάμερα με την δικαιολογία πως συνέχεια δουλεύουν πάνω σε αυτό τον τομέα λες και δεν μπορούσαν να βρουν τον οδηγό από το κερνελ η από την γνήσια ρομ…με άλλα λόγια απάτη τρελή…γιατί η κάμερα είναι το Α και το Ω σε ένα smart…δεν με νοιάζει να έχω zram και page file αυτό το κάνω και με άλλο κερνελ για την γνήσια ρομ.Αν θέλουν τόσο μεγάλη απεξάρτηση από τα gapps ας βρουν και τρόπο να μην τρέχουν. Apk να δω μετά ποιος developer θα κάτσει να φτιάξει εφαρμογές και games για μια rom χωρίς κάμερα και κάποιες φορές με Bug τύπου led και άλλα…

giannogeorge

Νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον αν γίνει κάτι τέτοιο.

Αν θυμάμαι καλά (άν όχι ας με διορθώσει κάποιος) Το Android δεν ανήκει στην Google, είναι ανοικτή πλατφόρμα. Το οποίο σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει/ συνεισφέρει στο OS, εφόσον όμως δεν χρησιμοποιεί την υπηρεσίες της Google, που αυτές όντως τις ανήκουν. Κυρίως και ως επί το πλείστον, το Google Play.

Θανάσης

Φίλε @Nick συμμερίζομαι την άποψη σου αλλά ρε φίλε άμα δεν σου αρέσουν τα προβλήματα που έχει η εκάστοτε Rom τότε μην την βάζεις . Δεν σε ανάγκασε κανείς να το κάνεις .. Εξάλλου υπάρχουν πολλές Rom εκεί έξω για το κάθε κινητό από διαφορετικούς developers και εκτός αυτού πριν περάσεις την εκάστοτε Rom ο developer σου αναφέρει ποια δουλεύουν και ποια δεν δουλεύουν με αποτέλεσμα εν γνώση σου να ξέρεις τι κάνεις και τι έχεις .. Φιλικά πάντα ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.