Dennis Woodside, Ποιος είναι ο νέο CEO της Motorola Mobility που εξαγόρασε η Google

Η Google ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της απόκτησης της Motorola Mobility. Αυτή η απόκτηση θα δώσει τη δυνατότητα στην Google να ενισχύσει το λειτουργικό Android και να ενδυναμώσει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στην κινητή τηλεφωνία. Η Motorola Mobility θα παραμείνει κάτοχος αδείας του Android και το Android θα παραμείνει ελεύθερο.

Ο Sanjay Jha, ο οποίος αναβίωσε τη Motorola Mobility Devices και οδήγησε την εταιρεία σ’ αυτήν την απόκτηση, παραιτήθηκε από CEO, παρόλο που θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την Google για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση. Ο Dennis Woodside, ο οποίος επέβλεψε το πλάνο ολοκλήρωσης της απόκτησης και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Google στην Αμερικάνικη περιοχή, ανέλαβε CEO της Motorola Mobility.

Ο Dennis Woodside προσέλαβε ένα μικρό αριθμό αρχηγών, οι οποίοι θα προστεθούν άμεσα στις ομάδες της Motorola, συμπεριλαμβανομένων τη Regina Dugan (πρώην Διευθύντρια της DARPA), τον Mark Randall (πρώην supply chain VP στην Amazon και προηγουμένως στη Nokia), τη Vanessa Wittman (πρώην CFO της Marsh & McLennan), τον Scott Sullivan (πρώην επικεφαλής του HR της Visa και NVIDIA), και τον Gary Briggs (πρώην Google VP στο Consumer Marketing). Παράλληλα με τους καινούριους αρχηγούς, πολλά μέλη της ομάδας της Motorola Mobility θα συνεχίσουν στους υπάρχοντες ρόλους τους: ο Iqbal Arshad (Product Development), ο Marshall Brown (Διευθυντής Προσωπικού), η Fei Liu (Mass Market Products), ο Dan Moloney (Home), ο Scott Offer (General Counsel), ο Mark Shockley (Πωλήσεις), η Mahesh Veerina (Software & Enterprise) και ο Jim Wicks (Consumer Experience Design).

Για τον Dennis Woodside
Ο Dennis Woodside επέβλεψε την απόκτησης της Motorola Mobility από την Google και είναι ο πρώην Πρόεδρος της Google στην Αμερικάνικη περιοχή. Έχει συνεργαστεί με συνεργάτες, κυβερνήσεις και διαφημιστές σε περισσότερες από 30 χώρες. Πιο πρόσφατα, ο Dennis ήταν υπεύθυνος για την Πωλήσεις και τις Εργασίες της Google στην Αμερική. Στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο, ο Dennis και η ομάδα του είχαν έσοδα από $10.8 δισεκατομμύρια μέχρι $17.5 δισεκατομμύρια σε λιγότερα από τρία χρόνια. Υπήρξε επίσης ο βασικός συνεργάτης της διαφημιστικής ομάδας, βοηθώντας το λανσάρισμα νέων διαφημιστικών προϊόντων παγκοσμίως. Ο Dennis ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία κάνοντας επενδύσεις στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή κα την Αφρική. Ήταν υπεύθυνος για τις προσφορές προϊόντων και τις στρατηγικές απόκτησης σε αυτές τις αγορές, που έφερε ένα 20% ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της θητείας του. Τα έσοδα ήταν περισσότερα από $2 δισεκατομμύρια.

, Dennis Woodside, Ποιος είναι ο νέο CEO της Motorola Mobility που εξαγόρασε η Google

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Μηχανη παραγωγης χρηματος….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.

Smartphones Moto Motorola

Moto Edge 50 Ultra: Με SD 8s Gen 3, 64MP 3x περισκόπιο και πλάτη από πραγματικό ξύλο

Το νέο Motorola Edge 50 Ultra είναι επίσημο και έρχεται με μια επιλογή πραγματικού ξύλου μαζί με δύο vegan αποχρώσεις δέρματος.