DreamWorks, Επιλέγει λύσεις HP για ηλεκτρονική αρχειοθέτηση

Η ΗΡ ανακοίνωσε ότι η DreamWorks Animation SKG, η εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών animation ταινιών, επέλεξε την επεκτάσιμη τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων της ΗΡ για αποτελεσματικότερη, ως προς το κόστος, αποθήκευση και εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα που στηρίζουν τις κορυφαίες παραγωγές της. Σύμφωνα με τη DreamWorks, το περιεχόμενο μιας κινηματογραφικής ταινίας δημιουργεί σχεδόν 100 terabytes (TB) αρχείων που πρέπει να αποθηκευτούν σε ένα εύκολα προσβάσιμο αρχείο.

Η DreamWorks επέλεξε τη λύση HP StorageWorks 9100 Extreme Data Storage (ExDS9100), η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρονική βιβλιοθήκη αναφοράς για προηγούμενες ταινίες. Η νέα πλατφόρμα προσφέρει στους καλλιτέχνες της εταιρίας γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο αρχειοθετημένο περιεχόμενο, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και πόρους κατά την παραγωγή νέων έργων.

Πριν ενσωματώσει τη λύση ExDS9100 στην αρχιτεκτονική αποθήκευσής της, η DreamWorks έπρεπε να αφιερώνει χρόνο στην αναζήτηση του αρχειοθετημένου υλικού που χρειαζόταν για την έναρξη ενός νέου έργου, το οποίο αποθηκευόταν σε πολυάριθμες εφεδρικές κασέτες. Η διαδικασία αυτή είχε μεγάλο αντίκτυπο στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής, καθώς πολλά από τα νέα έργα της DreamWorks χρησιμοποιούν υφιστάμενο υλικό animation.

Πέρα από τη χρήση της λύσης για την αρχειοθέτηση δεδομένων, η DreamWorks θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ExDS9100 και για την online δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για έργα που βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής. Έτσι, οι καλλιτέχνες έχουν στη διάθεση τους μια πλατφόρμα ανταλλαγής περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που τους επιτρέπει να εστιάζουν στη δημιουργία της επόμενης τηλεοπτικής ή κινηματογραφικής επιτυχίας της DreamWorks.

«Ο στόχος μας για την παραγωγή δύο ή τριών ταινιών animation το χρόνο, σημαίνει ότι η DreamWorks συνεχίζει να αναζητά τρόπους απλοποίησης των διαδικασιών δημιουργίας και παραγωγής μοναδικών ταινιών για το κοινό μας», αναφέρει ο Derek Chan, Head of Digital Operations, DreamWorks Animation. «Η πλατφόρμα ExDS9100 της ΗΡ μας βοηθά σε αυτό, προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση στο αρχειοθετημένο περιεχόμενο, μέσω μιας εύκολης στη διαχείριση, αρχιτεκτονικής αποθήκευσης με μεγάλες δυνατότητες επεκτασιμότητας».

Η λύση ExDS9100 προσφέρει επιδόσεις και χωρητικότητα σε ανεξάρτητη βάση, επιτρέποντας στους πελάτες να ανταποκρίνονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες πιο γρήγορα σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις αποθήκευσης που βασίζονται σε αρχεία. Οι δυνατότητες αυτές έχουν επιτρέψει στη DreamWorks να δημιουργήσει ένα αρχείο δεδομένων μεγέθους 170 ΤΒ (αντίστοιχο με περίπου 36.000 DVD), στο πλαίσιο ενός ηλεκτρονικού περιβάλλοντος αποθήκευσης που προσφέρει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία. Στόχος της DreamWorks είναι «να κρατάει τα πάντα», κάτι που μπορεί να το επιτύχει εύκολα με τις δυνατότητες επέκτασης της λύσης ExDS9100 έως και τα 820 ΤΒ, ενώ παράλληλα μπορεί να διαχειριστεί και τη μελλοντική αύξηση του όγκου των δεδομένων.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.