Η Earth Solutions εφαρμόζει την έκδοση 3 του Google Earth Enterprise

, Η Earth Solutions εφαρμόζει την έκδοση 3 του Google Earth EnterpriseΗ πρόσφατη έκδοση Google Earth Enterprise-version 3, για πρώτη φορά επιτρέπει στούς τελικούς χρήστες, να έχουν πρόσβαση τόσο με τον γνωστό Google Earth 3D client (αδειοδοτημένοι), αλλά και μέσω web browser-Internet explorer, σε περιβάλλον όμοιο με το περιβάλλον του Google Earth στη πρώτη περίπτωση και Google Maps στη δεύτερη περίπτωση.

Η τεχνική αυτή δυνατότητα ανοίγει νέες αγορές – εφαρμογές, στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο τομέα (consuming market – εξυπηρέτηση πολιτών) εφόσον επιτρέπει σε χρήστες μέσω Internet Explorer να επισκέπτονται τους κεντρικούς servers – Data Center της Earth Solutions και των πελατών της των οποίων οι εφαρμογές φιλοξενούνται στο κεντρικό γεωχωρικό data base της εταιρείας.

Υλοποιήθηκε η υλικοτεχνική υποδομή της εταιρίας με την εγκατάσταση του πρώτου στην Ευρώπη (μη στρατιωτικού) συστήματος Google Earth Enterprise μέσω πέντε διαδυνδεδεμένων servers και με ανάπτυξη δύο ακόμη εφαρμογών (AIS – GLOBAL TRACKER SYSTEM) από την εταιρία ORATON SIMULATION INTELLIGENCE TECH και η οποία υποστηρίζει τεχνικά την Earth solutions σαν Certified Google Earth Enterpise Partner της εταιρίας Google για την περιοχή.

Η EARTH SOLUTIONS S.A. δημιουργήθηκε με βάση την τεχνολογία της Google Earth που αποτέλεσε μια παγκόσμια επανάσταση στον χώρο της αντίληψης περί Γεωγραφίας, τόσο σε τεχνικούς, όσο και σε επιχειρησιακούς όρους.

Η τεχνολογία αυτή χρηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων από ερευνητικά προγράμματα Κρατικών Οργανισμών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύχθηκε από την εταιρεία KEYHOLE, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την εταιρία Google.

Υποστηρίζεται και αναβαθμίζεται από την Google με καταιγιστικό ρυθμό.

Χρησιμοποιείται επίσης μεταξύ άλλων και από το Υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ για την αποτελεσματικότερη διαχείριση κρίσεων και ιδιαίτερα για το συντονισμό εναέριων, επίγειων μέσων και προσωπικού που εμπλέκονται σε έκτακτα συμβάντα όπως, πυρκαγιές κ.α.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της τεχνολογίας είναι:
1. Διαχείριση ψηφιακών αρχείων κάθε τύπου, μεγέθους πολλών Terrabytes προσομειωμένων πολυγωνικών γεωμορφών, σε συστήματα που υποστηρίζουν κατανεμημένη επεξεργασία (grid computing).
2. Διάχυση (streaming) άνω του ενός PetaByte ψηφιακού terrain σε πλανητικό επίπεδο, σε 250 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι με χρήση του προτύπου ανταλλαγής γεωγραφικών δεδομένων – kml, διασυνδέονται (network links) με άλλους εξυπηρετητές τρίτων παρόχων πληροφορίας (streaming servers) μέσω του Internet.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.