Συνέδριο του Economist για την καινοτομία και την ευρυζωνικότητα

Συνέδριο με θέμα «Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση χωρίς επενδύσεις στην ευρυζωνικότητα;» οργανώνουν τα Economist Conferences με ιδρυτικό χορηγό την Ericsson Hellas, που θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου 2011 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης και ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ζώης καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσο υπάρχουν προϋποθέσεις εξόδου της Ελλάδας από την κρίση μέσω επενδύσεων στην ευρυζωνικότητα.

, Συνέδριο του Economist για την καινοτομία και την ευρυζωνικότητα

Την πραγματικότητα που διαμορφώνει η ευρυζωνικότητα στην Ευρώπη θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωνίδας Κανέλλος, ενώ για τις ΗΠΑ θα μιλήσει ο David McNeill, Ανώτερος Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ο Henrik Hansson, Πολιτικός Σύμβουλος του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Επικοινωνιών της Σουηδίας θα μιλήσει αναφορικά με την ψηφιακή ατζέντα της χώρας του, αναδεικνύοντας τη σημασία της πληροφορικής για τη Σουηδία.

Η διασυνδεδεμένη κοινωνία ως οδός για την ευημερία των πολιτών θα είναι το επίκεντρο της συζήτησης του κύκλου εργασιών στον οποίο η Στοκχόλμη θα παρουσιαστεί ως υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης και ευρυζωνικής καινοτομίας. Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stokab Σουηδίας, Jorgen Kleist, ενώ με ομιλίες τους τον πλαισιώνουν η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αντώνης Μαρκόπουλος και η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Αθηναίων, Εύα Κοντοσταθάκου.

Στην επίδραση των τηλεπικοινωνιών στην κοινωνία θα εστιάσει ο Jeffrey Cole, Διευθυντής της Σχολής Annenberg του Κέντρου για το Ψηφιακό Μέλλον του Πανεπιστημίου της Ν. Καλιφόρνιας, ο οποίος θα καταδείξει το ρόλο των επιχειρήσεων αλλά και των κυβερνήσεων.

Την προώθηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της ενέργειας με το βλέμμα και στην κλιματική αλλαγή, πραγματεύονται οι εισηγήσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη, του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού.

Τον τρόπο με τον οποίο οι υποδομές ευρυζωνικότητας προωθούν την ανάπτυξη στον 21ο αιώνα θα πραγματευτεί ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί θεμάτων Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Παντελής Τζωρτζάκης καθώς και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με το Σωκράτη Κάτσικα, Γενικό Γραμματέα Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Μιχάλη Αχιλλέως, Γενικό Διευθυντή της Cyta Ελλάς, τον Αντώνη Κεραστάρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της hellas online, το Ζαχαρία Πιπερίδη, Εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΟΤΕ και το Δαμιανό Χαραλαμπίδη, Chief Operating Officer της Vodafone. Θα υπάρξει επίσης απευθείας διαδικτυακή σύνδεση με τους Δήμους Βελιγραδίου και Πάντσεβο, κατά τη διάρκεια της οποίας η εκπρόσωπος της Ericsson για τα Βόρεια Βαλκάνια Milena Matic θα παρουσιάσει Ecobus μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα συνοψίσουν από κοινού ο Επικεφαλής Νοτιοανατολικής Μεσογείου και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas Σπύρος Νικολάου και ο εκπρόσωπος του περιοδικού The Economist John Andrews.

Αμέσως μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου, θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου με τους John Andrews, Λεωνίδα Κανέλλο, Jorgen Kleist και Jeffrey Cole στις 15.15.

Πληροφορίες: Hazlis & Rivas, Τηλ. 210 94 08 750
www.economistconferences.com/innovation_greece

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teo

η είσοδος ξέρουμε αν είναι ελεύθερη;

Κώστας Βλαχάκης

Στη ηλεκτρονική διεύθυνση που δίνω παραπάνω, αναφέρει: This event is attended by invitation only.

Μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του Συνεδρίου ή να καλέσεις στο τηλέφωνο που αναφέρω στο άρθρο.

Ben

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]