ΕΕΤΤ, Συστάσεις για τα ασύρματα τηλέφωνα τεχνολογίας DECT 6.0

Τους τελευταίους μήνες η ΕΕΤΤ έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών για παρεμβολές στο φάσμα UMTS των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας από ασύρματα τηλέφωνα τεχνολογίας DECT 6.0. Η τεχνολογία DECT 6.0 χρησιμοποιείται στην Αμερική στο φάσμα των 1,9 GHz, το οποίο ωστόσο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη χρησιμοποιείται για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Η χρήση ασύρματων τηλεφώνων DECT στην Ευρώπη είναι νόμιμη αποκλειστικά στα 1,8 GHz (1880-1900MHz).

, ΕΕΤΤ, Συστάσεις για τα ασύρματα τηλέφωνα τεχνολογίας DECT 6.0

Ως εκ τούτου, η ΕΕΤΤ συνιστά στους καταναλωτές τα ακόλουθα:
– Να μην θέτουν σε λειτουργία ασύρματα τηλέφωνα DECT 6.0 που έχουν ήδη στη διάθεσή τους.
– Να μην προμηθεύονται τις εν λόγω συσκευές από το εμπόριο, το διαδίκτυο (ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το amazon, ebay κλπ ), ή κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στο εξωτερικό. Σε περίπτωση που τις έχουν ήδη προμηθευτεί, οφείλουν να διακόψουν άμεσα τη λειτουργία τους καθώς η χρήση τους είναι παράνομη και επιφέρει τις νόμιμες κυρώσεις.

Η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί εντατικούς έλεγχους προκειμένου να εντοπίσει ανάλογο εξοπλισμό. Παράλληλα, έχει ήδη ενημερώσει με επιστολές της μεγάλα εμπορικά και ηλεκτρονικά καταστήματα σχετικά με τις νόμιμες συχνότητες λειτουργίας των ασύρματων τηλεφώνων DECT 6.0 στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paris

xaxaxa αυτό που χρειαζόμουν…..

kouzoum

Καλά δεν παίζονται οι άνθρωποι. Πώς τα άφησαν να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη (τόσοι έλεγχοι, τόση αυστηρότητα) αφού δημιουργούν πρόβλημα?

Μου αρέσει που θα επιβάλλουν και κυρώσεις στον απλό πολίτη που το αγόρασε σαν μ*****ς, λες και έπρεπε να σπουδάσει πρώτα πάνω στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να γνωρίζει αυτό που μάλλον τα τζιμάνια που πληρώνουμε (και στηριζόμαστε στην γνώμη τους!!!!) δεν φάνηκε να γνωρίζουν τόσο καλά!!!

Τελικά παιδιά πιστεύω ότι άδικα μας κατηγορούν ότι είμαστε μπ*****ο σαν χώρα, εμείς απλά δεν θέλουμε να διαφέρουμε από το σύνολο!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.