Η ΕΕΤΤ επιβάλει τη μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Η ΕΕΤΤ, με σημερινή της απόφαση, επιβάλλει τη σταδιακή μείωση των τελών στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων σε όλα τα κινητά δίκτυα. Σε αυτό το πλαίσιο, από την 1η Ιανουαρίου 2013 η τελική τιμή-στόχος διαμορφώνεται σε 1,01 ευρωλεπτά/λεπτό από 4,95 ευρωλεπτά/λεπτό που ισχύει σήμερα.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικά οφέλη για τον τελικό καταναλωτή, καθότι αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση και στις λιανικές τιμές κλήσεων προς κινητά. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν συνολικά από τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας για το 2013.

Η σταδιακή μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων θα ολοκληρωθεί βάσει του ακόλουθου χρονοδιαγράμματος:
, Η ΕΕΤΤ επιβάλει τη μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Τυχόν αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου των 1,01 ευρωλεπτών/λεπτό θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των κοστολογικών στοιχείων, βάσει του τεχνικο-οικονομικού μοντέλου της ΕΕΤΤ, το οποίο θα ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2012.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμιστικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την ΕΕΤΤ στους τρεις παρόχους περιλαμβάνουν τον έλεγχο τιμών και κοστολόγησης, την παροχή πρόσβασης, το λογιστικό διαχωρισμό, τη διαφάνεια και την αποτροπή πρακτικών διακριτικής μεταχείρισης. Οι υποχρεώσεις αυτές προκύπτουν μετά από την ανάλυση της συγκεκριμένης αγοράς και τον ορισμό των τριών εταιριών, COSMOTE, VODAFONE και WIND, σε παρόχους με Σημαντική Ισχύ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.