Τετάρτη
23/03/2011

Σεισμός στην Ιαπωνία, Αναστολή του 25% της παγκόσμιας παραγωγής ημιαγωγών

Ο σεισμός στην Ιαπωνία προκάλεσε την αναστολή της λειτουργίας σε δύο από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής πυριτίου στον κόσμο. Μαζί παράγουν το 25% του πυριτίου που απαιτείται για την παγκόσμια παραγωγή των ημιαγωγών/ chip κάτι που αρχίζει να προκαλεί ήδη σημαντικές ελλείψεις σε πρώτες ύλες στα μεγάλα εργοστάσια κατασκευής κυκλωμάτων μνήμης.

Japan Problem

Συγκεκριμένα το εργοστάσιο Shin-Etsu Chemical’s Shirakawa είναι υπεύθυνο για το 20% της παγκόσμιας παραγωγής ημιαγωγών πυριτίου που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κυκλωμάτων μνήμης Flash και DRAM. To δεύτερο μικρότερο εργοστάσιο το MEMC Electronic Materials, το οποίο ευθύνεται για το υπόλοιπο 5% της παραγωγής ημιαγωγών, εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά το σεισμό καθώς βρισκόταν σε πολύ επικίνδυνη περιοχή και δεν είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσει.

Στο ευρύτερο τεχνολογικό τομέα, ακόμα δύο μεγάλα εργοστάσια, αυτά της Mitsubishi Gas Chemical Company και της Hitachi Kasei Polymer, υπεύθυνα για την παραγωγή μιας απαραίτητης πρώτης ύλης η οποία χρησιμοποιείται στο 70% των ηλεκτρονικών πλακετών, αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη λειτουργία τους και η επανέναρξη αυτής αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες.

Ταυτόχρονα δεκάδες άλλες εταιρίες αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, με την γνωστή σε όλους μας Fujitsu να έχει ανακοινώσει πως θα χρειαστεί τρεις ή και τέσσερις εβδομάδες για να λειτουργήσει ξανά.

Το χτύπημα στην Ιαπωνία ήταν εξοντωτικό, αφού πλέον εκτός από χιλιάδες νεκρούς, έχει να ξεπεράσει και τα τεράστια οικονομικά και βιομηχανικά προβλήματα.

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Marios Basileiou λέει:

    Το eshop τις τελευταιες μερες ηδη ανεβασε τις τιμες του!!!
    Καθε μερα αρχιζω να πιστεω ολο και περισσοτερο οτι δεν ηταν τυχαιο το τσουναμι!!!Δεν μας εφτανε η κριση!!!!!Βρηκαν και αλλο πατημα τωρα!!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.