Σεισμός στην Ιαπωνία, Αναστολή του 25% της παγκόσμιας παραγωγής ημιαγωγών

Ο σεισμός στην Ιαπωνία προκάλεσε την αναστολή της λειτουργίας σε δύο από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής πυριτίου στον κόσμο. Μαζί παράγουν το 25% του πυριτίου που απαιτείται για την παγκόσμια παραγωγή των ημιαγωγών/ chip κάτι που αρχίζει να προκαλεί ήδη σημαντικές ελλείψεις σε πρώτες ύλες στα μεγάλα εργοστάσια κατασκευής κυκλωμάτων μνήμης.

, Σεισμός στην Ιαπωνία, Αναστολή του 25% της παγκόσμιας παραγωγής ημιαγωγών

Συγκεκριμένα το εργοστάσιο Shin-Etsu Chemical’s Shirakawa είναι υπεύθυνο για το 20% της παγκόσμιας παραγωγής ημιαγωγών πυριτίου που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κυκλωμάτων μνήμης Flash και DRAM. To δεύτερο μικρότερο εργοστάσιο το MEMC Electronic Materials, το οποίο ευθύνεται για το υπόλοιπο 5% της παραγωγής ημιαγωγών, εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά το σεισμό καθώς βρισκόταν σε πολύ επικίνδυνη περιοχή και δεν είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσει.

Στο ευρύτερο τεχνολογικό τομέα, ακόμα δύο μεγάλα εργοστάσια, αυτά της Mitsubishi Gas Chemical Company και της Hitachi Kasei Polymer, υπεύθυνα για την παραγωγή μιας απαραίτητης πρώτης ύλης η οποία χρησιμοποιείται στο 70% των ηλεκτρονικών πλακετών, αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη λειτουργία τους και η επανέναρξη αυτής αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες.

Ταυτόχρονα δεκάδες άλλες εταιρίες αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, με την γνωστή σε όλους μας Fujitsu να έχει ανακοινώσει πως θα χρειαστεί τρεις ή και τέσσερις εβδομάδες για να λειτουργήσει ξανά.

Το χτύπημα στην Ιαπωνία ήταν εξοντωτικό, αφού πλέον εκτός από χιλιάδες νεκρούς, έχει να ξεπεράσει και τα τεράστια οικονομικά και βιομηχανικά προβλήματα.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios Basileiou

Το eshop τις τελευταιες μερες ηδη ανεβασε τις τιμες του!!!
Καθε μερα αρχιζω να πιστεω ολο και περισσοτερο οτι δεν ηταν τυχαιο το τσουναμι!!!Δεν μας εφτανε η κριση!!!!!Βρηκαν και αλλο πατημα τωρα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]