Elon Musk: Η Apple προσλαμβάνει τους απολυμένους της Tesla

O Elon Musk, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του PayPal, CEO της Tesla Motors και της μοναδικής ιδιωτικής επιχείρησης εξερεύνησης του διαστήματος, της Space X, μέσα στις πολλές ασχολίες του είχε πολλά να πει και για την Apple. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt μίλησε για το λεγόμενο Apple car αλλά και το Apple Watch.

Η Apple το “νεκροταφείο” της Tesla

O Musk είπε ότι η Apple θέλει διακαώς να πάρει μηχανικούς και άλλους υπαλλήλους οι οποίοι δεν κατάφεραν να τα πάνε καλά όσο δούλευαν στην Tesla. “Έχουν προσλάβει άτομα που εμείς έχουμε απολύσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Musk και συνέχισε λέγοντας ότι στην εταιρεία αστειεύονται μεταξύ τους αποκαλώντας την Apple το “Νεκροταφείο της Tesla” (We always jokingly call Apple the ‘Tesla Graveyard). “Αν δεν τα καταφέρεις στην Tesla, τότε πήγαινε δούλεψε στην Apple”, ειπε και τόνισε ότι δεν το λέει για πλάκα.

Στην ίδια συνέντευξη, παραδέχτηκε ότι το Apple car είναι το επόμενο λογικό βήμα για τον Tim Cook στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί.

Το Apple Watch

Ωστόσο, ο Musk δεν σταμάτησε εκεί, επεκτάθηκε και στο Apple Watch. H Handelsblatt αναφέρει ότι όταν ρωτήθηκε για το Apple Watch, έβαλε τα γέλια λέγοντας ότι είναι καλό που η Apple προχωρά και επενδύει στον συγκεκριμένο τομέα, όμως το να φτιάξεις αυτοκίνητο είναι πολύ πιο περίπλοκο από τα smartphones και τα smartwatches. Επομένως φαίνεται πως δεν τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα.

Όταν είχε ακουστεί η είδηση για την είσοδο της Apple στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο Musk είχε δηλώσει ότι είναι εξαιρετική ιδέα, αλλά τώρα μοιάζει να μην είναι και τόσο ενθουσιασμένος. Οι τελευταίες φήμες λένε ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple ίσως είναι έτοιμο μέχρι το 2019.

Elon Musk: Η Apple προσλαμβάνει τους απολυμένους της Tesla, Elon Musk: Η Apple προσλαμβάνει τους απολυμένους της Tesla

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Themazerunner

Και ποιος δεν γελαει…η apple μπερδεψε τα αμαξια με τα κινητα και δεν ξερει που βαδιζει.
Για να παραξεις ενα αυτοκινητο συγκεκριμενων προδιεγραφων η τεχνολογια που χρειαζεται,οι γνωσεις,το προσωπικο,η υλικοτεχνικη υποδομη και ενα χαος σε γενικες γραμμες μεχρι να βγαλεις ενα αυτοκινητο ασφαλες σε επιπεδο παθητικης ασφαλειας και ενεργητικης,αποδοσης και εργοστασια για την υποστηριξη αυτων…εκτος κι αν θελει να παραγει μονο αμαξια και οχι κινητα ή να γινει ο κυριαρχος του κοσμου με τις μεγαλες “καινοτομιες” της…ενταξει…τι να πει κανεις αλλος…
Εχει καταλαβει οτι το αυτοκινητο κουβαλαει ανθρωπινες ζωες και δεν ειναι home button αλλα και ios με bugs που μπορει να τα μπαλωνει με marketing και fixes;!!!

Νεκροταφειο της tesla…και στο εμμεσο μελλον νεκροταφειο γενικως.

tech21man

Αν ομως συνεργαστει με την BMW οπως φημολογειται δεν ειναι και τοσο δυσκολο.

viel

maze με εσενα γελάμε, η μεγαλύτερη εταιρεια στον κοσμο αν θελει με τις κατάλληλες συνεργασιες δεν μπορει? η google που εχει βγαλει να οδηγει και μονο του ειναι η εταιρεια που ειναι στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανιας χρονια ε? ααα και το android δεν εχει bugs? χαχαχ απορω τι μπαινετε και γραφετε βλακιες! νομιζετε οτι με το να εχετε πολλα post ειστε και σημαντικοί?

Themazerunner

Μεχρι να γελασεις εσυ με εμενα ασε να γελαω εγω με την apple και οταν και αν το 2019 θα εχει ετοιμο το αμαξι τα ξαναλεμε…
Οταν τα tesla θα ειναι πληρως αυτοκινουμενα και θα ταξιδευουν 1500 χιλιομετρα (fully charged) η apple θα μας λανσαρει το καινουριο ios car με τις σουπερ καινοτομιες…να εχει ηλεκτρικο μοτερ:)

Oλα τα υπολοιπα που αναφερατε σε πολυ εξιδανικευμενες συνθηκες και συνεργασιες που φυσικα τοτε ΔΕΝ ΘΑ ειναι apple car αλλα BMW car.To μονο που θα εχει μεσα καμια οθονη ios με τις σουπερ γνωστες καινοτομιες.
Μεχρι τοτε ας λυσει πρωτα το θεμα με την υπερθεμανση του Home button,της cpu και το ios 9 που σερνεται και τοτε τα ξαναλεμε…:)

azriel84

Ενώ η Samsung που φτιάχνει καφετιέρες μέχρι κινητά είναι πιο λογικό για τον Themazerunner. Λεφτά έχουν όπου θέλουν ας τα επενδύσουν, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

viel

καλα το ξερουμε οτι εισαι ασχετος και λες για υπερθερμανσεις… το 6s εχω απο το πρωι και δεν εχει τιποτα… ασχετε! και να βγαλει η applε car και να το βγαλει το 2019 και να το πουλησει οπως θελει ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ? τοσο κομπλεξ? ας το ονομασει ας το βγαλει και ας κανει οτι θελει εσενα αν δεν σαρεσει μην το παρεις! για πιο λογο κραζεις απο τωρα για το 2019? τοσο κομπλεξ? συγχαρητήρια….

Τhemazerunner

Eννοειτε οτι θα κριθουνε εκ του αποτελεσματος…αυτο θα περιμενω και εγω να δω:)
Την Samsung γιατι μου την ανεφερες;νομιζεις οτι με νοιαζει;καθολου.Οποιος θελει να φαει το κεφαλι του ειναι ελευθερος.
Αλλα εταιρειες που κατασκευαζουν κινητα να θελουν να κατασκευασουν αυτοκινητα ακομη γελαω…εδω ολοκληρη Tesla,ΒΜW αυτοκινητοβιομηχανιες που εξελιχθηκανε μεσα απο χιλια κυματα κανουν μετρημενα βηματα και ξαφνικα θα’ρθει η apple να τους μηδενισει ολους.Πως;
Στα 16GB 900 ευρω και στα 64 1000;
Αν εχει την ιδια πορεια οπως το ios και την κοστολογηση…ασε…μονη της θα φουνταρει.
Δεν θα θελει και βοηθεια…εκει θα μιλαμε για αμαξι και οχι μονοπωλιο κινητης συσκευης με ios.
Μεχρι τοτε…τα ξαναλεμε…

viel

γιατι ειπε κανει οτι θα τους μηδενίσει ολους? ειδες καμια δήλωση τετοια? με τέτοιο hating παρωπίδες φοράτε και λετε πραγματα που δεν ειπωθηκανποτε και απο κανενα! μονοι σας τα βγαζετε απο το μυαλο σας….

Themazerunner

Βρε ασε τα hating και δες λιγο καθαρα μπροστα σου. Για να σταθεις ορθιος μεσα σε εναν τετοιο χωρο οπου δεν μονοπωλεις κανενα λειτουργικο με μια συσκευη,θα πρεπει να εχεις τεχνολογια σε αυτον τον τομεα,να εισαι υπευθυνος,να εχεις προσωπικο που αν ριξεις μια ματια το ποσο θελει σε αριθμο κοστος(εχουν βγει αρθρα ποσα χρηματα εχει ριξει μεχρι τωρα και ποσα ακομη θα δωσει δεν περιγραφεται),να εχεις δικα σου εργοστασια(και οχι κινεζιες)και χωρις μια TSMC και μια Samsung,να εχεις σωστη κοστολογηση,και ενα καρο ακομη πραγματα. Ολα αυτα ΑΝ θελεις να λεγεται το αμαξι apple και οχι BMW ή HONDA ή κατι αλλο… Ριξε μια ματια σε καθε εταιρεια τι χρημα ριχνουν,τι καινοτομιες πραγματικες εχουν,τι προσωπικο και εργοστασια εχουν…και θα δεις πως και που θα βγαλει ολο αυτο. Λιγο ρεαλισμος δεν εβλαψε κανεναν και δεν ειναι θεμα hating. Kαι η Samsung εχει συνεργασια με την Renault εχοντας βγαλει κανα 2 μοντελα με δικο της σημα. Ποσα πουλησε ή ποσα ειδες σε ξενους(για ελληνικους δεν αναφερω για αυτονοητους λογους); Η Google εχει ποσο καιρο που μας λεει για αυτοκινουμενο αμαξι(ακομη με φαρους στην οροφη δοκιμαζει) οταν οι αλλοι εχουν ηδη πετυχει τον στοχο και σιγα σιγα θα μπουνε σε καποιες χωρες. Ποσοι νομιζεις… Συνέχεια »

viel

μπερδευεσε.. ειπα εγω αν θα πουλησει η οχι! ειπα οτι θα το παρω? ειπα αν θα το παρει ο αλλος? καλα θα κανει να βγαλει και αν ειναι μαπα δεν θα πουλησει και θα γελαει ο κοσμος! εσυ γι απιο λογο κατακρινεις κατι χωρις να το εχεις δει? αυτο το κανεις επιδη εισαι hater και μονο. αλλη λογικη εκηγηση δεν υπαρχει. η foxconn ειναι κινεζια εργοστασιο? τωρα μας κανει πλακα? η η apple δεν μπορει να φτιαξει η να αγορασει ενα μεγαλο εργοστασιο? ας το βγαλει με το καλο και κραζουμε παρεα αν ειναι μουφα και επικυνδινο και και και! μεχρι τοτε απλα περιμενουμε….

Themazerunner

Ενας σχολιασμος ξεκιναει απο ενα αρθρο.Σε ενα αρθρο εχουν τοποθετηθει ηδη σχεδον ολος ο κοσμος.Αν εσυ βλεπεις απο εμενα hating και απο τον Musk και τους υπολοιπους αντικειμενικοτητα…απλα γελαω…
Αυτη η “λογικη” με την οποια σας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου και μαρκετινγκ οτι οποιος λεει κατι αντιθετο και αρνητικο για την apple ειναι hater απλα με ξεπερναει.
Ενα εγχειρημα παντα σχολιαζεται θετικα ή αρνητικα απο ολους.Εγω εχω αρνητικη αποψη.
Εσυ θετικη…διοτι δεν βλεπω αλλο λογο να εχεις αντιθετη αποψη…
Καθισε αναπαυτικα με το iphone σου και θα το δουμε…

PETROS

Εκτός από την αξιότιμη εταιρεία APPLE που θαυμάζω πολύ, πιστεύεται να την ακολουθήσει στο μέλλον και η SAMSUNG ή κάποια άλλη εταιρεία;

Themazerunner

@Πετρος η Samsung ΗΔΗ εχει συνεργασια με την renault και φτιαχνει αμαξια.(δεν διαβαζετε τι σας λεει καποιος?).
To θεμα ειναι ποιος τα αγοραζει ή ΘΑ ΤΑ αγορασει.
Με την ιδια λογικη να περιμενουμε και την Phillips την LG και ολες τις εταιρειες ηλεκτρονικων να κανουν το ιδιο.Οποιος εχει λεφτα για πεταμα ξεκιναει ανετα…

Kαλοι χρυσοι ολοι τους αλλα οταν παιρνεις αμαξι παιρνεις αμαξι.
Οχι κινητο ουτε ξυριστικη μηχανη.

albanti

https://youtu.be/6Afpey7Eldo σχετικά με την Samsung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.