Energy Star, Βοηθάει την τσέπη μας και το περιβάλλον

Το λογότυπο Energy Star κάπου το έχετε πετύχει οποδήποτε. Στην οθόνη του υπολογιστή σας, στη καινούργια σας τηλεόραση LED ή στο ψυγείο της μαμάς. Το Energy Star είναι μια πιστοποίηση που “κερδίζεται” από τα προϊόντα τεχνολογίας, όταν αυτά βοηθούν τη τσέπη του καταναλωτή αλλά και το περιβάλλον.

, Energy Star, Βοηθάει την τσέπη μας και το περιβάλλον

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. με σκοπό τη μείωση του φαινομένου το θερμοκηπίου αλλά και τη διευκόλυνση των καταναλωτών στο να βρουν και να αγοράσουν συσκευές που θα τους εξοικονομήσουν χρήματα, χωρίς παράλληλα να θυσιάσουν επιδόσεις και άνεση. Στο site του Energy Star www.energystar.gov μπορείτε να βρείτε πολλά tips και τεχνικές για να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι, podcasts, λίστες με προϊόντα με το σήμα Energy Star, ακόμα και υπολογιστή κατανάλωσης ενέργειας.

Αλήθεια πόση σημασία δίνετε στη κατανάλωση ενέργειας όταν αγοράζετε μια συσκευή;

Nikkos K

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
#FN$#

Πολλή σημασία. Ίσως για κάποιους να μην τίθεται καν θέμα αλλά πιστεύω πως όλοι θα έπρεπε να προσέχουμε το τι αγοράζουμε με βάση το τι καταναλώνει, γιατί αν σκεφτεί κανείς πως έχουμε συνεχώς στο σπίτι μας σε λειτουργία συσκευές {από τους υπολογιστές και τα φώτα μέχρι τα πλυντήρια και τα ψυγεία} που θα μπορούσαν να καίνε πχ 50% λιγότερο ρεύμα, τότε η διαφορά είναι τεράστια.

angelos

Ντάξει όχι ότι δεν θα αγοράσω και κάποια συσκευή αν δεν είναι energy friedly, αλλά χαίρομαι αμα είναι κιόλας. Και προσέχω οι συσκευές μου όσο τις έχω να καταναλώνουν όσο το δυνατών λιγότερη ενέργεια γίνεται.

Nikkos K

@ #FN$#: Σωστά. Για τέτοιες συσκευές συνήθως πληρώνεις κάτι παραπάνω (όπως πχ συσκευές ενεργειακής κλάσης Α’) αλλά σε βάθος χρόνου, το κόστος αυτό το αποσβένεις μέσω της μειωμένης κατανάλωσης ρεύματος. Και δεν μιλάω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνήθως σε ένα ημερολογιακό έτος έχεις πάρει πίσω τα χρήματα που έχεις δώσει. Φυσικά με συχνή χρήση της συσκευής.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι με της λεγόμενες “λάμπες οικονομίας”. Η διαφορά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι χαρακτηριστική.

Στο Energy Star τώρα, καλό είναι να κοιτάμε να το έχουν συσκευές που τις λειτουργούμε πολλές ώρες ή ασταμάτητα. Air Conditions, τηλεοράσεις, ψυγεία, και φυσικά ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

#FN$#

Έτσι ακριβώς.

yannidakis

ομολογώ πως δεν δίνω σημασία, με την έννοια ότι πλέον όλες οι συσκευές κυκλοφορούν με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και δίαφορά σύμβολα εκτός του αστεριού που παραθέτουν στο συγκεκριμένο, όπως κάτι eco ή πράσινα δεντράκια κ.ο.κ :[

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]