Ericsson, Ταχύτητες HSPA στα MID της Intel

Η Ericsson ανακοίνωσε χτες ότι συνεργάζεται με την Intel για να φέρει τις λύσεις κινητών δεδομένων HSPA στις κινητές συσκευές Internet (MID). Με αυτόν τον τρόπο, η Ericsson επεκτείνει την τεχνολογία της κινητής ευρυζωνικότητας 3G από τους υπολογιστές τύπου notebook σε μια σειρά συσκευών τσέπης με διάφορους σκοπούς. Οι συσκευές τσέπης MID έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν μια πραγματική εμπειρία κινητού internet.

, Ericsson, Ταχύτητες HSPA στα MID της Intel

Η λύση δεδομένων HSPA της Ericsson στοχεύει την πλατφόρμα Moorestown της Intel και είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το 2009/10. Βασισμένη στον επεξεργαστή Intel Atom, η Moorestown είναι η πλατφόρμα MID επόμενης γενιάς της Intel, η οποία θα περιλαμβάνει την HSPA ως μία από τις ασύρματες τεχνολογίες της.

Οι συσκευές τσέπης MID έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν μια πραγματική εμπειρία κινητού internet και αναμένεται να διευκολύνουν διάφορες χρήσεις, όπως η διασκέδαση και τα μέσα, η συνδεδεμένη πλοήγηση GPS, τα παιχνίδια online, η κοινωνική δικτύωση, η επικοινωνία δεδομένων και η παραγωγικότητα. Με την παρούσα διαδεδομένη παντού ευρυζωνική συνδεσιμότητα, οι χρήστες κινητών θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν αυτές τις εμπειρίες οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.

, Ericsson, Ταχύτητες HSPA στα MID της Intel

Η τεχνολογία 3G βασίζεται στα HSPA chipset τελευταίας γενιάς της Ericsson σε μικρές μονάδες, λεπτές μονάδες, δίνοντας στους κατασκευαστές MID τη δυνατότητα να παράγουν πολύ ελκυστικές συσκευές για τελικούς χρήστες. Η Ericsson βελτιστοποιεί τη μονάδα της για την πλατφόρμα Moorestown επόμενης γενιάς της Intel και τα λειτουργικά συστήματα Linux που βασίζονται στο Moblin. Η μονάδα θα λειτουργεί και σε δίκτυα WCDMA/ HSPA και σε δίκτυα GSM/EDGE παγκοσμίως.

Η HSPA είναι η τεχνολογία 3G κινητής ευρυζωνικότητας με τις περισσότερες εγκαταστάσεις παγκοσμίως, με 221 εμπορικά δίκτυα εν λειτουργία παγκοσμίως που εξυπηρετούν πάνω από 60 εκατομμύρια συνδρομητές – αριθμός που αυξάνεται κατά 4 εκατομμύρια κάθε μήνα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.