Ericsson: 7 μηνύσεις κατά της Apple και ζητά απαγόρευση πωλήσεων

Τη μια μήνυση μετά την άλλη δέχεται η Apple καθώς μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό ότι με απόφαση του δικαστηρίου καλείται να πληρώσει το ποσό των 532.9 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή παραβίασε τις πατέντες της Smartflash. Σειρά παίρνει η Ericsson η οποία δεν υπέβαλε, ούτε μια ούτε δυο αλλά 7 μηνύσεις κατά της Apple για παραβίαση 41 πατεντών.

Επιπλέον, η Ericsson ζητά από την ITC (International Trade Commission) να απαγορεύσει τις πωλήσεις προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ.

Κάποιες από τις πατέντες που ισχυρίζεται η Ericsson ότι παραβιάστηκαν, σχετίζονται με 2G, 3G και 4G LTE standards ενώ άλλες αφορούν σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του iOS και των Apple συσκευών.

Η μάχη μεταξύ τους ξεκίνησε όταν έληξε τον Ιανουάριο η συμφωνία που είχαν κάνει για την χρήση πατεντών και δεν την ανανέωσαν. Οι διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία απέτυχαν και η Apple ανέφερε ότι έχει υψηλές απαιτήσεις για θεμελιώδη τεχνολογία. Το αποτέλεσμα ήταν να μηνύσουν η μια την άλλη.

Η Apple ισχυρίζεται ότι οι πωλήσεις των προϊόντων της οφείλονται κυρίως στο μοναδικό design και τις λειτουργίες τους και κατηγόρησε την Ericsson για «καταχρηστικές πρακτικές αδειοδότησης».

Από την πλευρά της η Sony απαντά μέσω του Kasim Alfalahi, επικεφαλής του γραφείου πνευματικής ιδιοκτησίας, ότι “χαρακτηριστικά τα οποία οι καταναλωτές παίρνουν σήμερα ως δεδομένα, βασίζονται στην τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Ericsson”. Συμπληρώνει ότι έκανε ότι ήταν δυνατό για να βρεθεί μια λύση με την Apple, πρότεινε ακόμη και να δεσμευτεί με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου ως προς του όρους της συμφωνίας, αλλά η Apple ήταν ανένδοτη. Οπότε δεν είχε άλλη επιλογή από το να καταθέσει τις μηνύσεις.

Τέλος σχολιάζοντας τα όσα έγιναν, εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι “με χιλιάδες υπαλλήλους που καινοτομούν πάνω στην τεχνολογία, η Apple σέβεται τα πνευματικά δικαιώματα και ότι ήταν πάντα πρόθυμη να πληρώσει ένα δίκαιο αντίτιμο για την χρήση πατεντών. Όμως δεν κατάφερε να συμφωνήσει με την Ericsson
για μια δίκαιη τιμή, οπότε έρχεται το δικαστήριο να λύσει το πρόβλημα”.

ericsson vs apple, Ericsson: 7 μηνύσεις κατά της Apple και ζητά απαγόρευση πωλήσεων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Η Αγία Apple δεν κλέβει τεχνολογία…θέλει να ορίσει αυτή την τιμή που θα δώσει στην Ericsson!!! 🙂 δηλαδή να πάω και εγώ να αγοράσω iphone στην τιμή που θέλω εγώ!20 εύρο καλα είναι?

theo

@Νικος πρέπει να δλωσεις μια δίκαιη τιμή. τα 20 ευρώ δέν είναι δίκαιη τιμή. δεν είναι δίκαιο να πληρώσεις και να μήν βγάλουν τουλάχιστο 300-400% κέρδος… όπως και με την ericson δεν είναι δίκαιο να μοιράζονται τα κέρδη τους απο την στιγμή που δίκαια κλέψανε την τεχνολογία…

thanosG4

@theo τι εννοεις δικαιη τιμη?ποιος οριζει τι ειναι δικαιο?Αυτο που κανει η apple λεγετε νταβατζιλικι επειδη εχει ρευστο και πλατες αλλα τροχοσ ειναι και γγυριζει!

appleakias

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η APPLE ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΙPHONE ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΙΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΑΦΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΗΚΟ ΚΗΝΗΤΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΟΣΟΥΝ ΚΕ ΣΕ ΚΑΛΙΤΕΡΙ ΤΙΜΙ

theo

απο την στιγμή που υπάρχουν άπειρα (ας τους αποκαλέσουμε) άτομα, που αγοράζουν προιόντα apple σε εξωφρενικές τιμές (και η αξία τους θα έπρεπε να είναι το πολύ η μισή τους τιμή), προφανώς το “δίκαιο” είναι ότι θέλει η apple. όσο υπάρχει ο κόσμος τόσο θα κάνει ότι θέλει αυτή η εταιρεία.

MANOS

Ακόμα και να βγει απόφαση για απαγόρευση θα βγει μετά ο Obamas να την πάρει πίσω, γνωστη η ιστορία.

Αποστόλης Ρόδος

Για τα Apple fans όμως, όλοι, μα όλοι, αντιγράφουν την Apple….
Κακώς βγάζουν οι υπόλοιποι Τηλέφωνα συμπληρώνω Εγώ…. Είναι γνωστό πως ο Graham Bell ήταν Ο ιδρυτής της Apple και προπάππους του Steve Jobs…. 🙂

iSheep

Εγώ με το iphone μπορώ να βγάλω καταπληκτικές φωτογραφίες 8 megapixel , η μπαταρία μου κρατάει από το πρωί μέχρι το ίδιο απόγευμα και λυγίζει και στην τσέπη μου για να μην με ενοχλεί. Άσε που με το νέο IOS έχω τόσες δυνατότητες personalisation που μπορώ να αλλάξω ως και το wallpaper. Σας λυπάμαι που έχετε μείνει τόσο πίσω με το android.

Αποστόλης Ρόδος

Αχαχαχαχα ….. @ iSheep …. 😀 😛

Themazerunner

Eχει κατακλεψει ρε φιλε αυτη η εταιρεια ολη την τεχνολογια εταιρειων που πραγματικα δωσανε στον τεχνολογικο χωρο και θελει να δινει ψιχουλα λες και οι αλλοι ειναι ζητουλες και κανει μηνυσεις σε αλλους γιατι της πηραν δηθεν το slide unlock!(που ουτε κι αυτο ειναι δικο της).
Kαλα τα λεει ο φιλoς iSheep…
Η μια κλεψια μετα την αλλη και μετα σου «με χιλιάδες υπαλλήλους που καινοτομούν πάνω στην τεχνολογία»…ποσο sarοκαμενος πρεπει να εισαι για να τα πιστευεις ολα αυτα;
Ποσο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.