ΕΕ: Αθώα η Apple για το Apple Music

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Κομισιόν είχε μπει για μια ακόμη φορά η Apple, αυτή τη φορά για την νέα υπηρεσία streaming μουσικής, Apple Music. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο θέλει να επιβληθεί η Apple παίρνοντας σημαντικό μερίδιο από τους αντιπάλους, αλλά είχαν ακουστεί πληροφορίες ότι ακολουθεί μη αποδεκτές πρακτικές.

Για την ακρίβεια είχε ακουστεί ότι πίεζε ονόματα και συντελεστές της μουσικής βιομηχανίας προκειμένου να ωθήσουν το Spotify να μην συνεχίσει την διάθεση της δωρεάν μουσικής υπηρεσίας του που βασίζεται σε διαφημίσεις. Με λίγα λόγια η Apple κατηγορήθηκε ότι προσπαθεί να βάλει τέλος στην διάθεση δωρεάν μουσικής από αντιπάλους, μιας και η δική της υπηρεσία δεν διαθέτει ad-supported έκδοση.

Τελικά, όμως σύμφωνα με πηγές του Re/code, η Κομισιόν αποφάνθηκε ότι η Apple είναι αθώα και δεν παραβίασε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Apple ξεμπέρδεψε καθώς η EE θα συνεχίσει να ψάχνει.

Να πούμε ότι τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας το Apple Music κατάφερε να φτάσει στους 11 εκατομμύρια χρήστες καθώς για τους 3 πρώτους μήνες είναι δωρεάν. Αντίστοιχα το αντίπαλο Spotify έχει 75 εκατομμύρια χρήστες εκ των οποίων τα 20 εκατομμύρια πληρώνουν συνδρομή.

ΕΕ: Αθώα η Apple για το Apple Music, ΕΕ: Αθώα η Apple για το Apple Music
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.