H EE σχεδιάζει να ζητήσει τον διαχωρισμό της Google

Οι σχέσεις της Google με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι οι καλύτερες καιρό τώρα, με την δεύτερη να έχει βάλει τη Google στο μικροσκόπιο και να την ερευνά για μονοπωλιακές τακτικές. Το τελευταίο “επεισόδιο” ήταν με την ΕΕ να την αναγκάζει να αφαιρεί links από την μηχανή αναζήτησης για όσους επιθυμούσαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στη λήθη.

Σύμφωνα με τις Financial Times όμως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ζητήσει τον διαχωρισμό της Google, θα ζητήσει η μηχανή αναζήτησης του τεχνολογικού γίγαντα να διαχωριστεί από τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Οι Ευρώπη δείχνει εξαιρετικά ανήσυχη τα τελευταία χρόνια για την ολοένα αυξανόμενη κυριαρχία της Google και άλλων αμερικανικών εταιρειών στη βιομηχανία του ίντερνετ και ψάχνει τρόπο να τις περιορίσει.

Ωστόσο μια δημόσια έκκληση για διαχωρισμό των εργασιών της δεν σημαίνει ότι θα γίνει πραγματικότητα διότι το Κοινοβούλιο δεν έχει αυτή τη δικαιοδοσία, αλλά με την κίνηση αυτή έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στην Κομισιόν να δράσει αναλόγως.

Ανταγωνιστές όπως Yelp και άλλοι μικρότεροι της Google, έχουν ισχυριστεί ότι η εταιρεία δεν τους προβάλει στα αποτελέσματα αναζήτησης.

eu to break up google, H EE σχεδιάζει να ζητήσει τον διαχωρισμό της Google

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Να βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές εταιρίες να γίνουν ανταγωνιστικές αν τους τρομάζει η κυριαρχία.

gericho

Είναι βασική αρχή της ελεύθερης οικονομίας να προστατεύεται ο ανταγωνισμός από ολιγοπώλια.

Πόσο μάλλον και ειδικότερα όταν τα ολιγοπώλια έχουν ήδη στα χέρια τους τον έλεγχο της αγοράς, αποκλείοντας κάθε μελλοντικό πιθανό ανταγωνιστή.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ελέγχεται μια εταιρεία είτε στην ΕΕ είτε εκτός, πχ τα ίδια κάνουν και στην Κίνα με ελέγχους στις Apple-Microsoft.

Εκτός αυτών, το άλλο μεγάλο πρόβλημα με τη Google είναι το ασύμβατο, από τη μια εμφανίζεται να κυριαρχεί στις μηχανές αναζήτησης, και από την άλλη έχει συμφέροντα να νοθεύει τη σειρά με την οποία εμφανίζει αποτελέσματα .

ΑντώνηςΤ

Ενα έχω να πώ, κάποτε ηταν η Microsoft, τωρα λέγεται Google…. πότε θα βάλουν μυαλό στην ΕΕ οτι αλλού είναι το πρόβλημα.

Χρήστος

μου τη σπάει οτι σε κάθε αναζήτηση στο google πρέπει να βλέπω όλα τα καλούδια της. Πάνω δεξιά, όπως google +, gmail, αυτό το dashboard με τις εφαρμογές της.

Επίσης ακόμη περισσότερο που θέλει να κάνω login ντε και καλά.
Και επιμένει κιόλας!

Συγγνώμη, αυτά δεν τα είχαμε παλιότερα…

Solon

Η Ε.Ε. δυστυχώς έχει χάσει το παιχνίδι. Όλη η διαχείριση της πληροφορίας των πολιτών της πάει στους Αμερικάνους. Google, Yahoo, Bing, Apple, Facebook. Όταν σε έναν οικονομικό πόλεμο χάσεις τον έλεγχο της πληροφορίας τότε αργά ή γρήγορα χάνεις και τον πόλεμο. Η εξουσία που έχουν πάρει πλέον αυτές οι εταιρίες με την δυνατότητα που έχουν στην διαχείριση της πληροφορίας είναι πλέον ανεξέλεγκτη.
Μόνη λύση θα ήταν να αναγκάσει η Ε.Ε. να διαχωριστούν οι δραστηριότητες των εταιριών αυτών στην Ε.Ε. από τις μητρικές αμερικανικές και να τις αναγκάσει να δημιουργήσουν θυγατρικές στην Ε.Ε. οι οποίες θα υπακούν στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα έχουν τους servers τους στην E.E. στους οποίους θα αποθηκεύουν όλα τα δεδομένα που συλλέγουν οι εφαρμογές τους για τους πολίτες της Eυρώπης και η δραστηριότητά τους θα ελέγχεται επί 24ώρου βάσεως από ειδικό τμήμα υπαλλήλων της Ευρωβουλής.
Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο η Ε.Ε. αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί και αν δεν διαλυθεί θα εκφυλιστεί σε τυφλό όργανο των οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ.
Δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει μέχρι στιγμής βούληση για άσκηση πιέσεων σε τέτοιο βαθμό στις εταιρίες αυτές από τις Ευρωπαϊκές επιτροπές.

giorg

@Χρήστος αν σου τι σπάει απλά μπορείς να μην χρησιμοποιείς google search υπάρχουν χίλιες δυο μηχανές αναζήτησης

στο άρθρο τώρα η ΕΕ πολύ απλά δεν μπορεί να κάνει τπτ στην google γιατί η μηχανή αναζήτησης είναι ένα προϊόν που ότι και αν προσπαθούν να κάνουν κάποιοι είναι η καλυτερη -γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη μ.α που υπάρχει….ε΄να απλό search με bing μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε

gericho

@giorg Η λογική σου είναι ο νόμος του ισχυρού και δείχνεις μάλιστα να χαίρεσαι γι’ αυτό. Δεν καταλαβαίνω. Μια φορά και εκτός των άλλων, η Google κατηγορείται ότι δεν αποδίδει σωστά ως μηχανή αναζήτησης (υπάρχουν σχετικές καταγγελίες πχ από γερμανικά ΜΜΕ) με το αιτιολογικό να εστιάζεται στο ότι ζημιώνει επιχειρήσεις – με το να τις υποβαθμίζει στη σειρά που εμφανίζονται στους χρήστες – όταν εκείνες δεν αποδίδουν διαφημιστικές καταχωρήσεις στη Google. Με άλλα λόγια η Google κατηγορείται ότι νοθεύει έως και διαλύει τον υγιή ανταγωνισμό και αυτό το κάνει εκμεταλλεύόμενη εκβιαστικά και αντιδεοντολογικά το ολιγοπώλιο που έχει. Και φυσικά αυτή είναι μόνο η μια πλευρά του προωλήματος, αφού υπάρχου και πολλές ακόμα. Λοιπόν ήρθε η ώρα η ΕΕ να δείξει στη Google ότι ισχυρότερες από κάθε εταιρεία είναι οι κυβερνήσεις, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό έδαφος, και οι πολίτες είναι εκείνοι που ορίζουν τους κανόνες. Αν δεν αρέσει στην κάθε Google, υπάρχουν μέτρα όπως ιλιγγιώδη πρόστιμα και αποκλεισμός πρόσβασης στις υπηρεσίες της. Και αν η κάθε Google δε συμμορφώνεται, άς αδειάσει τη γωνιά από την Ευρώπη και αργά ή γρήγορα θα πάρει κάποιος άλλος τη θέση της. Να υπενθυμίσουμε πως κάθε κράτος οφείλει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύει τους… Συνέχεια »

giorg

gericho δεν είναι ο νόμος του ισχυρού πολύ απλά γιατί κανείς δεν μου επέβαλε ούτε επιβάλει να χρησιμοποιώ την google engine….αν βγει μια άλλη μηχανή αναζήτησης καλύτερη και πιο βολική σε μένα θα πάω εκεί …αυτό που λες με τα κράτη συμφωνώ αλλά θα ταν καλό να ξεκινήσουν με τους ενχωριους νταβατζήδες και μετά με τους άλλους … τέλος εγώ αυτό που πιστεύω είναι οτι η google δεν “ξεχνάει” εύκολα και αυτό ενοχλεί πολλούς και απλά ψάχνουν ηλίθιους τρόπους να τις βάλουν χέρι

Γιώργος. Τ

Παιδιά γιατί δεν φτιάχνουμε μια μηχανή αναζήτησης εμείς η Έλληνες;

Τι μας λείπει;

Αλέξανδρος

Γιώργος. Τ εσένα προσωπικά σου λείπει η ορθογραφία

Γιώργος. Τ

Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε για τα όσα είπες για την ορθογραφία μου.

Αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι εγώ είμαι 46 χρόνων με δύσκολα παιδικά χρόνια και οι γονείς μου δεν είχαν την ευκαιρία να με σπουδάσουν όπως εσένα.

Το ότι έχω καταφέρει να γράφω και να παρακολουθώ την τεχνολογίας και λόγο τις δουλειάς μου (φωτογράφος). Ειναι μεγάλο κατόρθωμα για μένα.

Αλλά πάντα υπάρχει χώρος για μάθηση.

Εσύ που ξέρεις ορθογραφία θα μπορούσες να βοηθήσεις να φτιαχτεί μια μηχανή αναζήτησης.

Και πάλι ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

giorg

Γιώργος Τ. όταν δεν μπορεί ολόκληρη Microsoft να την κοντράρει στα ίσια καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό που ζητάς….

Reina

Άμα κοψουνε την Google.. Μέτα που θα ανζητησουμε; ε; καλητερα να μην ανακευτει η ευρωπαϊκή ενωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.