Eurobank, Ανέπαφες πληρωμές με τεχνολογία MasterCard PayPass

Τη σειρά νέων καρτών MasterCard PayPass οι οποίες ενσωματώνουν την τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών και έχουν αρχίσει να διατίθενται από την Eurobank, παρουσίασαν η MasterCard και η Eurobank στο πλαίσιο της νέας τους συνεργασίας με θέμα το λανσάρισμα των ανέπαφων συναλλαγών. Οι νέες κάρτες γίνονται αποδεκτές σε επιλεγμένες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισαν τα στελέχη της MasterCard και της Eurobank, η τεχνολογία MasterCard PayPass θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους καταναλωτές, όσο και στις επιχειρήσεις και τα τραπεζικά ιδρύματα, οδηγώντας έτσι τις συναλλαγές με κάρτες σε μια νέα εποχή.

, Eurobank, Ανέπαφες πληρωμές με τεχνολογία MasterCard PayPass

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των εν λόγω καρτών θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αγορές τους πολύ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο, καθώς για την ολοκλήρωση μιας απλής ανέπαφης πληρωμής αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα του στα ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών. Για πληρωμές έως 25€ δεν απαιτείται καν η χρήση PIN ή υπογραφής. Οι κάτοχοι απαλλάσσονται από το άγχος των μετρητών και των «κερμάτων», έχοντας πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε μέρη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν φανταστεί (καφέ, περίπτερα, διόδια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α.). Επιπλέον, τα ενσωματωμένα καινοτόμα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογίας MasterCard PayPass ενισχύουν την ασφάλεια των συναλλαγών, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα, οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας και ελέγχου των χρημάτων τους, αφού η ολοκλήρωση των συναλλαγών τους θα γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση της κάρτας από τον ίδιο τον κάτοχό της, χωρίς διαμεσολάβηση τρίτου.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, έρευνα της MasterCard Europe έδειξε πως πετυχαίνουν αύξηση του τζίρου τους, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για κάθε συναλλαγή σχεδόν εκμηδενίζεται. Στην ίδια κατεύθυνση, αυξάνοντας το αίσθημα ικανοποίησης των καταναλωτών, οι έμποροι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ενδυναμώσουν την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατών τους, αλλά και να προσελκύσουν νέο κοινό, ενισχύοντας έτσι, την κερδοφορία τους.

Τέλος, σύμφωνα με την Eurobank, οι νέες τεχνολογικά εξελιγμένες κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, αποτελούν ένα σημαντικότατο βήμα προς ένα περιβάλλον άμεσων, γρήγορων και ασφαλών πληρωμών, μέσα στο οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα ρευστότητάς τους, αυξάνοντας παράλληλα την πιστότητα των πελατών τους.

, Eurobank, Ανέπαφες πληρωμές με τεχνολογία MasterCard PayPass

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stavros

Αμα βγαλω αυτη την καρτα και θελω να βαλω μεσα λεφτα θα πρεπει να δωσω κατι επιπλεον η ειναι δωρεαν?

Κώστας Βλαχάκης

Σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσουν οι πιστωτικές κάρτες με NFC.
Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα Eurobank για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις κάρτες.

Θεόφιλος

Δηλαδη αν παμε σε ενα σπιτακι με ωραια κοριτσια και δεν εχουμε μετρητα πως πληρωνουμε? Σκυβει η κοπελιτσα και περναμε την καρτουλα μεσα απο την χαραμάδα η την ακουμπαμε μόνο? ….. μαλλον χωρις μετρητα θα μας πουν το κλασσικό….bye byeeee!!!!

Nick

@Θεόφιλος: ΕΓΡΑΨΕΣ!!! 🙂

madman

Δηλαδή το γεγονός ότι για αγορές μέχρι 25€ δεν χρειάζεται PIN μας το λέει για καλό; Δηλαδή άμα χάσουμε το πορτοφόλι γράφτα Χαράλαμπε. Πάντως ο όρος “ανέπαφες συναλλαγές” αν και ορθός είναι λίγο παραπλανητικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Mastercard

Level Up with Mastercard: efood και Mastercard σε επιβραβεύουν για καλό σκοπό

Το να κερδίζεις μέσα από το efood πληρώνοντας με κάρτα Mastercard και παράλληλα να συμβάλλεις σε έναν καλό σκοπό, τότε η κίνησή σου αυτή έχει μεγάλη αξία.

Software Mastercard

Level up με τη Mastercard στο efood για να βγαίνεις κερδισμένος

efood και Mastercard συνεργάζονται με το πρόγραμμα “Level Up with Mastercard”, για κατόχους καρτών Mastercard με σκοπό τη συλλογή πόντων και διεκδίκηση δώρων.

Software

Έρχονται και στην Ελλάδα οι πληρωμές με ZEN

Η ZEN ανακοίνωσε το επίσημο λανσάρισμα της εταιρείας σε 31 ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας συνεργασία με τη Mastercard.

Internet Mastercard

Mastercard: Η χρήση ανέπαφων πληρωμών είδε άνοδο 40% λόγω του κορονοϊού

Η Mastercard αναφέρει ότι παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 40% στις ανέπαφες πληρωμές, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.