Facebook, συνέβαλε με 200 δισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει ο τρόπος λειτουργίας του Facebook και η τακτική του να συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα, όμως αυτή τη στιγμή με 1.35 δισεκατομμύρια χρήστες, θα μπορούσε να φιγουράρει στην δεύτερη θέση ως η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό. Σύμφωνα με report που έδωσε, το Facebook αναφέρει ότι συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια οικονομία.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι επηρεάζει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία με την οικονομική του επιρροή να είναι στα 227 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014 και 4.5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί προκύπτουν από την έρευνα που ανέθεσε το Facebook στην Deloitte & Touche.

Στην έρευνα περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις που διατηρούν σελίδες στο Facebook, τα mobile apps και games που παίζουν οι χρήστες στο Facebook, και μετράται το αποτέλεσμα όλων αυτών των οικονομικών δραστηριοτήτων. Όταν για παράδειγμα μια εταιρεία διαφημίζεται στο Facebook, ένα ποσοστό των πωλήσεών της αποδίδεται στο Facebook.

H Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer του Facebook, ανέφερε μιλώντας στο Reuters ότι το Facebook έχει συμβάλλει στο να δημιουργηθεί ένα νέο “κύμα” μικρών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τα πάντα, από τη μόδα μέχρι το fitness.

“People believe that technology creates jobs in the tech sector and destroys jobs everywhere else. This report shows that’s not true”.

facebook παγκόσμια οικονομία, Facebook, συνέβαλε με 200 δισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ioankav

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και το ποσό που “χάθηκε” επειδή οι εργαζόμενοι ασχολούνταν με το facebook εν ώρα εργασίας ή όχι?? :p

Τομ

Διολου ευκαταφρονητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.