Facebook: Πλήρωσε λιγότερους φόρους από τον μέσο Βρετανό

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει ακόμη και από Βρετανούς βουλευτές, η είδηση ότι το Facebook πλήρωσε φόρο 6.643 δολαρίων στη Μ. Βρετανία. Δεν ξεχάσαμε να βάλουμε μερικά μηδενικά, αλλά πράγματι το Facebook πλήρωσε λιγότερους φόρους από τον μέσο Βρετανό εργαζόμενο.

Το ποσό αυτό προέκυψε παρά το γεγονός ότι το Facebook μπόρεσε να πληρώσει τους 362 εργαζόμενους στη χώρα με μισθό κατά μέσο όρο στα 319.990 δολάρια (συμπεριλαμβανομένων και bonus). Έδωσε στους υπαλλήλους του στο Λονδίνο μετοχές αξίας 53.9 εκατ. δολαρίων, ωθώντας τις απώλειές του στα 43.4 εκατ. δολάρια. Επομένως με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να μειώσει σημαντικά τους φόρους που έπρεπε να πληρώσει.

Σύμφωνα με την Sunday Times, πολλά από τα κέρδη του αποστέλλονται στην διεθνή έδρα που έχει στην Ιρλανδία, στη συνέχεια στα Νησιά Cayman όπου είναι πολύ χαμηλή η φορολογία.

Ουσιαστικά, αυξάνοντας τις απώλειές του στη Μ. Bρετανία το Facebook κατάφερε να μειώσει δραματικά τους φόρους στα 6.643 δολάρια. Το ποσό αυτό είναι πιο χαμηλό από αυτό που πληρώνει ο μέσος εργαζόμενος στη χώρα. Κάποιος ο οποίος βγάζει περίπου 40.000 δολάρια το χρόνο, πληρώνει 4.845 δολάρια σε φόρο εισοδήματος και 3.371 δολάρια στην ασφάλεια.

Facebook: Πλήρωσε λιγότερους φόρους από τον μέσο Βρετανό, Facebook: Πλήρωσε λιγότερους φόρους από τον μέσο Βρετανό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bagit

εφοσον εχει αλλου την εδρα της η εταιρια δεν υπαρχει θεμα… δεν φαινονται τα εσοδα της στην Μ Βρετανια αρα λογικο.. εδω στην Ελλαδα κανενα καναλι δεν εχει πληρωσει ποτε του φορους… τι να λεμε… υπαρχουν και πολυ χειτοτερα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.