Facebook: Πλήρωσε 1000 φορές περισσότερους φόρους από το 2014

Το Facebook ανακοίνωσε ότι πλήρωσε το ποσό των 5.16 εκατ. δολαρίων σε εταιρικούς φόρους στη Μ. Βρετανία τη χρονιά που μας πέρασε. Το ποσό μπορεί να μην φαίνεται μεγάλο για μια εταιρεία του μεγέθους της, όμως πρόκειται για τεράστια αύξηση από το 2014.

Για την ακρίβεια, το Facebook μέσα στο 2014 είχε πληρώσει το ποσό των 5367 δολαρίων σε φόρο. Ενώ τεχνικά το ποσό που πλήρωνε το Facebook ήταν νόμιμο σύμφωνα με την βρετανική φορολογία, η εταιρεία δέχτηκε έντονη κριτική για το εξαιρετικά μικρό ποσό. Θεωρήθηκε ότι η εταιρεία δεν αναλαμβάνει τις φορολογικές της ευθύνες.

Έτσι, το Facebook αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ορισμένες δομικές αλλαγές όσον αφορά στο φορολογικό του σύστημα στη Μ. Βρετανία. Μια από τις αλλαγές που έκανε ήταν να μετρά τις πωλήσεις διαφημίσεων ότι λαμβάνουν χώρα στη Μ. Βρετανία και όχι στην Ιρλανδία. Αυτό ήταν ένα φορολογικό κενό που του επέτρεπε να πληρώνει τα κατώτερα ποσά φορολογίας από κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αλλαγές που έγιναν, συνεπάγονται ότι το Facebook μέσα στο 2016 και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, θα πληρώνει όλο και περισσότερα σε φόρους. Σε εσωτερικές του δηλώσεις, το Facebook επεσήμανε ότι η νέα δομή θα παρέχει “μεγαλύτερη διαφάνεια”.

facebook taxes uk, Facebook: Πλήρωσε 1000 φορές περισσότερους φόρους από το 2014

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Μεγάλο αίσχος. Ευτυχώς η Αγγλία γλίτωσε από το φορολοαπαλλακτικό τερατούργημα που λέγεται ΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.