FEST11, Εργαστήρια Android SDK, Google+, Windows Phone και Arduino στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας

Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2011 (FEST11) πραγματοποιείται από 15 έως 18 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), με στόχο την προβολή της προσφοράς της επιστήμης στην καθημερινή μας ζωή και την ενθάρρυνση του δημόσιου διαλόγου για τον ρόλο της στην κοινωνία.

Το FEST11 είναι μια γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας που επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την ομορφιά, τη φαντασία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης, αλλά και τις εφαρμογές της έρευνας στην καθημερινή ζωή. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το openscience.gr και πραγματοποιείται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα (στάση μετρό Ευαγγελισμός).

, FEST11, Εργαστήρια Android SDK, Google+, Windows Phone και Arduino στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας

Εκτός από το πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και εκθεμάτων, το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας περιλαμβάνει και τέσσερα δωρεάν εργαστήρια σε “καυτά” τεχνολογικά θέματα. Οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές κινητών και φορητών συσκευών και η μικροηλεκτρονική αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες τόσο για κάποιον χομπίστα, όσο και σαν πιθανή επαγγελματική ενασχόληση.

Τα θέματα και η περιγραφή των εργαστηρίων είναι:

Google+ API Development
Μια γρήγορη επισκόπηση της νέας υπηρεσίας Google+ Με το Google+, η σύνδεση με άτομα στον ιστό μοιάζει περισσότερο με τη σύνδεση ατόμων στον πραγματικό κόσμο. Μοιρατείτε τις σκέψεις σας, συνδέσμους και φωτογραφίες με τους σωστούς κύκλους. Χρησιμοποιήστε εύκολη, αυθόρμητη συζήτηση μέσω βίντεο για να ξεκινήσετε συζητήσεις με μέχρι και 9 άτομα ταυτόχρονα. Συνεννοηθείτε όλοι με γρήγορη και απλή ομαδική συζήτηση. Έχουμε ενθουσιαστεί με τη νέα προσέγγιση που αναπτύχθηκε για την κοινή χρήση μέσω του Google+, αλλά πρόκειται μόνο για την αρχή.

Τι είναι το Google+ API Development
Το Google+ API αποτελεί τη διεπαφή προγραμματισμού για το Google+. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το API για να ενσωματώσουμε τις εφαρμογές ή τις ιστοσελίδες μας με το Google+. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπουμε στους χρήστες να συνδεθούν μεταξύ τους και να μοιραστούν όλες τις νέες υπηρεσίες που παρέχει το Google+ μέσω των καινοτόμων εφαρμογών μας.

Google Android SDK Development
Android 4.0 Platform Highlights: Το Android 4.0 προσφέρει ένα εκλεπτυσμένο, ενωμένο UI για κινητές συσκευές και ταμπλέτες καθώς εισάγει καινοτόμα χαρακτηριστικά σε χρήστες και προγραμματιστές. Αυτή η παρουσίαση θα σας δώσει μία γεύση από τις πολλές νέες δυνατότητες και τεχνολογίες που κάνουν το Android 4.0 απλό, σχεδιαστικά όμορφο και λειτουργικά έξυπνο πέρα από κάθε φαντασία.

GTUG Android Application Development
Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι η εισαγωγή των μελών στις τεχνολογίες Android Platform 2.x/3.x/4.x, στις προγραμματιστικές δομές, τις βασικές λειτουργίες και τα γραφικά του Android σε κινητές συσκευές και ταμπλέτες, καθώς και η πρώτη υλοποίηση μιας εφαρμογής με θέμα την κοινότητά μας, το “Piraeus GTUG App”.

Windows Phone 7.5 (Mango)
Στο workshop αυτό θα δούμε μια περιγραφή του λειτουργικού συστήματος για κινητές συσκευές Windows Phone 7.5 (Mango) και θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε την πρώτη μας εφαρμογή με χρήση Silverlight. Θα δούμε, επίσης, κάποια πιο προχωρημένα θέματα, όπως χρήση GPS, accelerometer, camera αλλά και τη χρήση του Expression Blend για δημιουργία γραφικών και animations. Τέλος, θα δούμε πως μπορούμε να ανεβάσουμε τις εφαρμογές μας στο Windows Phone marketplace.

Μικροηλεκτρονική στο σπίτι με το Arduino
Τα ενσωματωμένα συστήματα υπολογιστών έχουν κατακλείσει την καθημερινότητά μας, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται ευρέως σε διάφορα καθημερινά αντικείμενα, από τα κινητά τηλέφωνα και τις τραπεζικές κάρτες έως τα αυτοκίνητα ή τα αεροπλάνα.

Tο πρόγραμμα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό. Απαιτείται όμως δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια, τα εργαστήρια, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και στην παράσταση της Παρασκευής (πρωί). Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 210.7273501 και 210.7273516. Περισσότερες πληροφορίες και εδώ www.openscience.gr/el/fest11

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης Π.

Αχ ρε Αθήνα, γιατι μονο στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.