Forbes: Οι top 2000 εταιρείες – που βρίσκονται Apple και Samsung

Το περιοδικό Forbes έδωσε τη λίστα με τις top εταιρείες στον κόσμο οι οποίες είναι 2000 στον αριθμό. Οι top θέσεις κυριαρχούνται από τράπεζες και πετρελαϊκές, ενώ δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν το παρόν και τα τεχνολογικά ονόματα όπως Samsung και Apple.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2014 η Apple χάρη στα νέα iPhone 6 κατάφερε να έχει το πιο κερδοφόρο τρίμηνο που είχε ποτέ εταιρεία στον κόσμο ενώ αυτή τη στιγμή έχει τεράστια κεφαλαιοποίηση αγοράς στα 735 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όμως αυτό δεν την κατατάσσει στο top 10 των εταιρειών στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes. Η Apple βρίσκεται στην θέση νούμερο 12 με πωλήσεις 199.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κέρδη 44.5 δισεκατομμύρια δολάρια, περιουσιακά στοιχεία 261.9 δισ. δολάρια και εμπορική αξία 741.8 δισ. δολάρια.

Από την άλλη η Samsung Electronics βρίσκεται στη θέση 18 με πωλήσεις 195.9 δισ. δολαρίων, κέρδη 21.9 δισ. δολάρια, περιουσιακά στοιχεία αξίας 209.6 δισ. και εμπορική αξία 199.4 δισ. δολάρια.

Η λίστα του Forbes για το 2015 λαμβάνει υπόψη 4 διαφορετικούς παράγοντες οι οποίοι είναι έσοδα, κέρδη, περιουσιακά στοιχεία και εμπορική αξία, και βγαίνει το συνολικό “σκορ”. Αυτή τη χρονιά η λίστα συγκεντρώνει συνολικά κέρδη ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, έσοδα 39 τρισεκατομμύρια δολάρια και συνολική εμπορική αξία 48 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρώτη είναι η ICBC (Industrial and Commercial Bank of China) με πωλήσεις άνω των 166.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ ακολουθούν στις πρώτες θέσεις και πάλι κινεζικές τράπεζες.

Ενδεικτικά να πούμε ότι η Microsoft είναι 25η, η Google 39η, το Facebook στο νούμερο 280, η Nokia είναι στον αριθμό 347, η Sony είναι 478η, LG βρίσκεται στην θέση 731.

Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα μπορείτε να μπείτε εδώ

Fobes: Οι top 2000 εταιρείες- που βρίσκονται Apple και Samsung, Forbes: Οι top 2000 εταιρείες – που βρίσκονται Apple και Samsung

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Loki

Αχ…
Και στην Αφρική -και όχι μόνο- ο κόσμος πεινάει.
Λίγο να κουνούσαν το δαχτυλάκι τους όλοι αυτοί και ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.

lolek

Loki το οτι στην Αφρικη ο κοσμος πειναει δεν ειναι ξεχωριστο φαινομενο ουτε καν συνεπεια των εταιριων που πλουτιζουν αλλα ο λογος που πλουτιζουν αυτες οι εταιριες ειναι η φτωχοποιηση ολο κ μεγαλυτερων μαζων με πρωτα θυματα τους Αφρικανους.Δεν ειναι κρυφη η σχεση των μεγαλων διεθνων τραπεζων με τη προμηθεια οπλων κ αλλων οικονομικων μεσων στους Αφρικανους δικτατορες που οχι μονο τους τους καταπιεζουν αλλα κ τους συσσωτευουν χρεη.

Vagelis

Ποσά μωβ, γιατι βαριέμαι να υπολογίσω;

Loki

@lolek
Σαφώς. Δεν αντιλέγω.
Μια διαπίστωση -και ευχή- έκανα σαν ρομαντικός που είμαι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.