Τα επόμενα iPhone θα λένε “Assembled in India”

Σύμφωνα με αναφορές ο κύριος κατασκευαστής της Apple, η Foxconn, πήρε το πράσινο φως για να ξεκινήσει την κατασκευή ενός εργοστασίου συναρμολόγησης συσκευών στην Ινδία. Ο υπουργός Devendra Fadnavis, ανέφερε ότι η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο για να κατασκευαστεί ένα τέτοιο εργοστάσιο στην Maharashtra.

Η Maharastra είναι μια πολιτεία με 110 εκατομμύρια κάτοικους, εκ των οποίων τα 18 εκατομμύρια ζουν στην πρωτεύουσα Mumbai.

Μια τέτοια συμφωνία θα είναι άκρως επικερδής για την Apple, καθώς η εταιρεία έχει αποκλειστεί από το να πουλάει συσκευές στην Ινδία με το σκεπτικό ότι δεν έχει κάποιο κατασκευαστικό κέντρο στην χώρα. Ένα παρακλάδι της Foxconn εκεί θα ανοίξει την πόρτα της Apple ώστε να μπει δυναμικά σε μια αγορά την οποία η Google αποκαλεί “the next 5 billions users”. Το σλόγκαν προέρχεται από το Android One, το οποίο αποτελεί μια προσπάθεια της Google να φέρει Android-powered smartphones στα χέρια χρηστών από την Ινδία, Ινδονησία και Φιλιππίνες.

Οι αναφορές λένε ότι η Ινδική κυβέρνηση θα δεχτεί την κατασκευή ενός τέτοιου εργοστασίου, καθώς θα δώσει ώθηση στην οικονομία και θα μειώσει την ανεργία, αν σκεφτεί κανείς ότι αντίστοιχα εργοστάσια της Foxconn απασχολούν 300.000 άτομα.

Τα επόμενα iPhone θα λένε "Assembled in India", Τα επόμενα iPhone θα λένε “Assembled in India”
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
albanti

αντε και στα δικά μας …εστι και αλλιώς οι μισθοί μας προς προς τα εκεί πάνε …δοξα το θεό..
εστι και αλλιώς θα υπάρχουν εργαζόμενοι (isheeps ) που θα πληρώσουν κιόλας αντι να πληρωθούν..(για να ζησουν το όνειρο )
1.2.3 ας ξεκινήσει η μάχη…

island

Το γεγονός ότι κάποιοι γουστάρουν iOS δε περνάει από το μυαλό.
Κάτοχος M7-930

panosha

Θα σας συμβούλευα να είστε πιο προσεκτικοί στις πηγές σας. Με τη θέση που έχετε είστε υποχρεωμένοι να έχετε γνώση, και όχι να γράφετε κοτσάνες του τύπου: η Apple έχει αποκλειστεί από το να πουλάει συσκευές στην Ινδία. Q4/14 και Q1/15 η Apple έχει πουλήσει 1 εκατομμύριο συσκευές στην Ινδία.

TechGeek

@island Κάτι τύποι σαν εσένα δημουργούν εχθρότητες μεταξύ χρηστών κινητών. Ποτε θα καταλάβετε επιτέλους ότι και οι 7 δις άνθρωποι στον πλανήτη είναι διαφορετική με διαφορετικά γούστα?

Ανδρεας

Τωρα δεν θελω να πω τι μου ηρθε στο μυαλο με το που διαβασα τον Τιτλο… αλλα Anway!

island

@TechGeek

κάτι τύποι σα και εσένα δε κατάλαβαν τι θέλω να πω…..θα στο εξηγήσω…….αναφέρω ότι σέβομαι και καταλαβαίνω γιατί κάποιοι αγοράζουν IPhone ενώ εγώ έχω HTC One και Nokia 930.

το σχόλιο μου πήγαινε λογικά στο μονο που άτομο απάντησε πριν από εμενα.

το ίδιο πράγμα λέμε αλλα φαίνεται δε το έπιασες καλά.

island

Δεν έγραψα δεN μου περνάει από το μυαλό

Panos

“η εταιρεία έχει αποκλειστεί από το να πουλάει συσκευές στην Ινδία με το σκεπτικό ότι δεν έχει κάποιο κατασκευαστικό κέντρο στην χώρα”.μαλιστα.ειναι μεγαλη αγορα,το ξερουν και το εκμεταλευονται για να αναπτυχθουν και μας εδω η βαρια βιομηχανια ειναι τα τοπία.

Denis

Για γούστα και για κόμματα δε γίνονται συζητήσεις…

Ας ανοίξει κ ένα εργοστάσιο και στην Ελλάδα για να πάρει μπρος η οικονομία και τελειώνει το θέμα

albanti

@Denis
σίγουρα θα φέρει την ανάπτυξη , τώρα που η χωρα πλησιάζει να γίνει τριτοκοσμικη (μονο σε αυτες φτιαχνει εργασία ..φοβερή ανάπτυξη..) ..με μισθούς ..που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε..
μην γράφετε …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.