Gartner: Η Apple είναι πλέον ο top κατασκευαστής κινητών στον κόσμο

Η Apple άκουσε τους fans της, τον Σεπτέμβριο παρουσίασε τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus με μεγαλύτερες οθόνες και αυτό της βγήκε σε πολύ καλό με τις πωλήσεις και τα κέρδη να σπάνε κάθε ρεκόρ. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, η Apple κατάφερε να ξεπεράσει την μεγάλη της αντίπαλο, Samsung, και τώρα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών στον κόσμο.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 πούλησε 74.83 smartphones ενώ η Samsung 73.03 εκατομμύρια. Η Gartner αναφέρει ότι το ισχυρό οικοσύστημα της Apple και η μεγαλύτερη οθόνη που προσφέρει πλέον μια ισχυρή εναλλακτική έναντι των Android κινητών που είχαν μέχρι τώρα το προνόμιο, είναι που ώθησαν τις πωλήσεις της Apple.

Από την άλλη, οι επιδόσεις της Samsung έπεσαν στο τέταρτο τρίμηνο και έχασε σχεδόν το 10% του μεριδίου της αγοράς, η Samsung ζορίζεται να σταματήσει την πτώση των smartphones ενώ οι χρήστες της απαιτούν premium ναυαρχίδες. Τελικά όμως ανακοίνωσε τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge με τα οποία έκανε σημαντικές αλλαγές στο design, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει στις πωλήσεις και αν θα καταφέρει να ξεπεράσει την Apple το επόμενο τρίμηνο.

Την τρίτη,τέταρτη και πέμπτη θέση καταλαμβάνουν Lenovo, Huawei και Xiaomi αντίστοιχα. Σύμφωνα με την έρευνα, το 2014 πουλήθηκαν στο σύνολο 1.2 δισεκατομμύρια smartphones, που σημαίνει αύξηση κατά 28.4% σε σύγκριση με το 2013.

apple ξεπέρασε samsung, Gartner: Η Apple είναι πλέον ο top κατασκευαστής κινητών στον κόσμο


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theodore.

Βλέπω με…χαρά,καταιγίδα δημοσιευμάτων υπέρ της Απλ,την επομένη της παρουσίασης του S6 και του Edge.Εχθές,διάβασα κάτι παρόμοιο στο iεφημεριδα.
Πραγματικά,δεν παίζεται το… μάρκετιν της Απλ.

NtinosMD

Οταν στα ψιλα γραμματα του hardware της διαβαζεις ¨retina display, ram, cpu etc made by samsung/lg¨, τοτε για ποιον ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ apple μιλαμε ? Σαν να λες πως η Microsoft κατασκευαζει υπολογιστες. Οπως και η MS ετσι κ η Apple ειναι εταιρειες ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ και οχι κατασκευαστες ενος ολοκληρωτικου προιοντος. Αλλα το αστειο σε ολη την υποθεση που βρισκεται ? ΕΙΝΑΙ εταιρεια λογισμικου, λανσαρει ενα 6 plus στις 5.5 ιντσες και ειναι και μεγαλυτερο απο το 6ιντσο nexus 6, ομως ακομα multiwindow feature σαν της LG, Samsung που ειναι must σε τετοιες οθονες δεν μπορεσε να δημιουργησει. Οποτε fail και στο λογισμικο που υποτιθεται ειναι το φορτε της, fail και στην ΄΄κατασκευη΄΄ εφοσον δημιουργησε ενα κινητο-γαλοτσα ( απαραδεκτο το μεγεθος οταν σε μεγαλυτερες ιντσες οθονης υπαρχουν πιο compact λυσεις ). Οταν συναθροιζεις Fail 1 συν Fail 2 και βγαζεις αποτελεσμα top manufacturer, τοτε τι να πω … Να ναι καλα τα i-zombies. Cheers !!!!

plaka

Κοροιδια και αισχος αλλα υπαρχει πολυ ηλιθιος λαος εκει έξω και θα το χαψει αμασητο.

Viel

@NtinosMD οταν καταλαβεις την διαφορα κατασευαζω και κανω μαζικη παραγωγη ποσταρε… η apple κατασκευαζει τα soc και τα panels και ολα.απλα δεν εχει μεγαλο εργοστασιο να κανει παραγωγη εκατομμυρίων κομματιών και δινει τα prints σε αλλα εργοστασια!

theo

@Viel πως ακριβώς κατασκευάζει τα SOC? με το να παίρνει έτοιμα σχέδια απο τη ARM και έτοιμη κάρτα γραφικών και να κάνει 3 αλλαγές πάνω???

Viel

@theo φιλε μου εχει hardwear team, επισης στο youtube υπαρχουν και βιντεο που δειχνουν και τις κοπες με το IVE του εξωτερικου πλαισιου.
Ο Dan Riccio ειναι ο Senior Vice President στο Hardware Engineering και ο Johny Srouji Vice President πανω στα Hardware Technologies.
εχει ολοκληρα τμηματα hardware. απορω πως ειστε τοσο ασχετοι μερικοι….

επισης μπορεις να διαβασεις το soc cyclone πως δουλευει και ποσα instructions per cycle εκτελει.. ολα αυτα ειναι σχεδιασμενα απο μηχανικους τηα apple

επισης η arm ειναι αριτεκτινικη … δεν ειναι κοματι hardware… οπως ειναι το unix που ειναι βασισμενο το ios και το android

Viel

@theo φιλε μου εχει hardwear team, επισης στο youtube υπαρχουν και βιντεο που δειχνουν και τις κοπες με το IVE του εξωτερικου πλαισιου.
Ο Dan Riccio ειναι ο Senior Vice President στο Hardware Engineering και ο Johny Srouji Vice President πανω στα Hardware Technologies.
εχει ολοκληρα τμηματα hardware. απορω τι γραφετε μερικοι….

επισης μπορεις να διαβασεις το soc cyclone πως δουλευει και ποσα instructions per cycle εκτελει.. ολα αυτα ειναι σχεδιασμενα απο μηχανικους τηα apple

επισης η arm ειναι αριτεκτινικη … δεν ειναι κοματι hardware… οπως ειναι το unix που ειναι βασισμενο το ios και το android

Nikos

Η Apple πέρασε στα smartphone! 🙂 όχι στα κινητά! έλεος με τα παραπλανητικά άρθρα! 🙂

Γιάννης

Μιλάμε για το 4ο τρίμηνο μόνο οπότε ο τίτλος είναι για άλλη μια φορά παραπλανητικός. Και συμβαίνει συνέχεια στα άρθρα που αφορούν στην Apple. Καλύτερα να το προσέξετε γιατί φαίνεται ότι το techblog έχει χάσει την αντικειμενικότητα του.

plaka

@viel πηγαινε στο νοικοκυριο σου φιλε ασε την τεχνολογια για αλλους σοβαρα μην το συνεχιζεις γινεσαι ρεζιλι, μπορω να σου δωσω σοβαρα εχω ενα κουπονι για δωρεαν ενημερωση πανω σε διαφορα θεματα στο hardware λογικα θα μιλησουν και για soc κατασκευη απο την αρχιτεκτονικη του δλδ απο το χαρτι στην πραξη.

plaka

@viel και κατι αλλο βλεπω δεν παρακολουθεις συχνα techblog γιατι αν παρακολουθουσες θα εβλεπες οτι η apple ζηταει απο την σαμσουνγκ να τους φτιαξει και αυτους της apple 14nm επεξεργαστη κτλ με ddr4 ram. καμια αλλη ετερεια δεν εχει φτιαξε 14nm ειναι η πρωτη και παει για τα 10, και αν θυμαμαι καλα ελεγε μεσα οτι η apple θελει απεγνωσμενα στα νεα της iphone τους επεξεργαστες της σαμσουνγκ οχι στα 20 πλεον αλλα στα 14 συνελθετε λιγο οι φανς της εν λογω ετερειας. η ιδια η apple δηλωσε ανυμπορη χωρις την σαμσουνγκ και αν δεν κανω λαθος εφυγε απο την ταιβανεζικη ετερεαι και εθεσε την επεξεργαστικη της ισχυει και οχι μονο στην σαμσουνγκ εξολοκληρου. αυτην η ετερεαι εινα σαν τον ζητιανο τα περνει ολα δεξια και αριστερα και απλα πεταει μεσα το λογισμικο της που και αυτο ειναι πολυ πισω μην λες ανοησιες κυριε viel σας παρακλοουμε μην βιαζετε την ανθρωπινη λογικη. απλα σου μιλαω με παραδειγματα ππυ γραφτηκαν μεσα στο techblog γιατι αν μιλησουμε τεχνολογικα κτλ θα θες διερμηνεα διπλα σου οπως η μαμα λεει τα παραμυθακια στο παιδι. Ειπαμε να υποστηριζουμε μια ετερεια απο την στιγμη που υπαρχει κατι κατοχυρωμενο οχι ιστοριες της καλλιμας

Φιλιππος

@plaka
Το οτι επέλεξε τη Samsung για να φτιάξει τους επεξεργαστές δεν είναι οτι θέλει τους επεξεργαστές της Samsung ΑΛΛΑ οτι η Samsung είναι σε θέση (έχει τις εγκαταστάσεις) να κατασκευάζει σε 14nm. Όποτε μην κράζεις γιατί και ΕΣΥ δεν ….

JimiGr

Βρε παιδιά δεν είναι το θέμα μας αν είναι κατασκευαστής ή όχι η κάθε απλ. Το θέμα που δημοσιεύτηκε είναι ότι τα σμαρτφον που γράφουν apple πάνω τους πούλησε λίγα παραπάνω από τα άλλα που γράφουν samsung. Αυτό βέβαια που συνιστά χειραγώγηση είναι ότι βάζει χρονικό περιορισμό ενός τριμήνου. Για να ονομαστεί λοιπόν κάποιος ως ο “μεγαλύτερος κατασκευαστής” που λέει το άρθρο θα πρέπει να κυκλοφορούν στα χέρια του κόσμου τα περισσότερα παγκοσμίως χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Και σε αυτό πιστεύω ότι η Samsung είναι μακράν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο με τεράστια διαφορά από όλους τους άλλους.

plaka

@Φιλιππος ακους τι λες? ξαναδιαβασε τι εγραψες ειναι τρομαχτικο αυτο που εγραψες περνεις βραβειο σοβαρα φιλε ξερεις τι βραβειο. Η Apple δεν θελει τους επεξεργαστες της σαμσουνγκ αλλα θελει την σαμσουνγκ να τους φτιαξει επειδη απλα μπορει? ΕΓΩ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ? ΟΜΤΖ(αλλα ελληνιστι) Λεω οτι η apple και καμια αλλη ετερεια δεν ειναι ηταν να το πω ετσι ικανη μεχρι σημερα γαι 14 nm ακομα ουτε η qualcomm οποτε η apple θελει τους καλυτερους επεξεργαστες που τους φτιαχνει η σαμσουνγκ σε αυτην την αρχιτεκτονικη αρα θελει τους επεξεργαστες της σαμσουνγκ ΑΥΤΟΥ΅ΠΟΥ ΘΑ ΤΙ΅ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΣΑΜΣΟΥΝΓΚ. Πραγματικα δεν ξερω τι επαθες αλλα οτι ειπες ειναι τελειως “βιαζω την νοημοσυνη”. Τρομαχτικο αυτο που ειπες φιλιππε τρομαχτικε ξαναδιαβασε το σε παρακαλω πραγματικα. Ακου εκει δεν θελει τους επεξεργαστες(τεχνολογια σαμσουνγκ) αλλα θελει την σαμσουνγκ να τους κατασκευασει που κατεχει την εν λογο τεχνολογια. Τρομερο mind fucking σε παραδεχομαι, τελικα η παροιμια που λεει με την ηλιθιοτητα δεν τα βαζεις εχει βαση συγχαρητηρια κερδισες παραιτουμαι αχαχαχααααχααααχαα

Δημήτρης

Αυτές οι κοκορομαχιες έχουν κουράσει απίστευτα. Θα κάνω copy/paste post μου από άλλο άρθρο μιας και όλα έχουν καταντήσει ίδια φάση πλέον. 1 post to rule them all 😛 2 γαϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Δεν είναι κακό να είστε απλά users ή οι γνώσεις σας να σταματάνε σε ένα σημείο και να έχετε το θάρρος να το παραδεχτείτε. Έχει γίνει της μόδας η hardcore ασχολία με τα smartphones, οι εταιρίες βομβαρδίζουν τον κόσμο στις παρουσιάσεις τους με επιφανειακές και πολλές φορές ανούσιες (μόνο για ψευτο εντυπωσιασμό) πληροφορίες στον τομέα του h/w και όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί λόγο hype ένας στρατός χρηστών με επικίνδυνα ημιμαθείς γνώσεις. Βλέπεις κάτι post που για να υποστηρίξουν τη συσκευή τους ή μια εταιρία πετάνε λέξεις απλά. Finfet, 64 bit,14 nm, μέγεθος ram και εκμετάλλευση της, κλειδωμένα η ξεκλειδωτα chipsets και κόντρα για το λόγο η αν μπορεί να γίνει σε επίπεδο h/w, επιχειρήματα πάνω στις αρχιτεκτονικες των cpus,πεταμενες προτάσεις πραγματικα σε κείμενα με αναμασηματα πληροφοριων απο παρουσιασεις τηλεφώνων και απο διαμάχες σε άλλα post.Πάρτε και χαρειτε οποια συσκευουλα σας αρέσει και μιλήσετε μας για την εμπειρία σας η το τι σας αρέσει πραγματικά. Μη μας βγαζετε τα μάτια με παντελώς… Συνέχεια »

Pavlos

Εγώ δεν ξέρω ποιος κάνει τι και ούτε με ενδιαφέρει σε android δεν ξανάγυρνάω

N7

4 συσκευές έναντι 20+. Βγάλτε μολύβι και χαρτί και κάντε τους υπολογισμούς. Κράζετε, και καλα κάνετε, ο,τι η apple εχει το ενα, το άλλο δεν κανει αυτο δεν κανει το άλλο. Τα αρνητικα των άλλων εταιρειών που τη συγκρίνετε δεν τα λέτε. Όταν πχ οι πωλήσεις της Samsung βασίζονται στα low, middle range κινητά και όχι στις ναυαρχίδες. Όταν κατηγορείτε τους επεξεργαστές, οθόνες κλπ που π.χ. η Samsung είχε over saturated οθόνες και έβγαλε της προκοπής στο S5, τα sony που ζεσταίνονται σε 4K video και σε Nexus με καθαρό android δεν μπορείς να ακούς από YouTube να crasharei η camera το πληκτρολόγιο με 5.0.2.
Haters haters αλλά κανεις δεν αναγνωρίζει το κατόρθωμα της Apple στις πωλήσεις όπου και αν οφείλονται.

plaka

Κανεις δεν κατηγορει την apple τωρα αλλα το σχολιο ενος φαν που θελει να κανει την apple παραγωγω hardware ενω η ιδια δεν ειναι μεχρι εκει. Γιατι δεν παραγει η οχι ειναι δικο της θεμα

Viel

@plaka εγραψα εχα κειμενο αλλα δυστηχος δεν ανεβηκε, ειστε τοσο ασχετοι που νομιζετε οτι η αππλε δεν εχει hardware τμημα,
ο Dan Riccio ειναι senior vice president of Hardware Engineering και ο Johny Srouji ειναι vice president of Hardware Technologies

υπαρχουν ολοκληρα τμηματα με hardware Engineering

επισης η arm ειναι αρχιτεκτονικη οχι hardware οπως το unix που ειναι βασισμενο το ios και το android
τεσπα δεν ασχολουμε αλλο, οσοι εχετε γνωσεις καλως…

theo

WARNING: προς του ημιμαθείς: η arm είναι εταιρεία που σχεδιάζει επεξεργαστές και πουλά τα σχέδια αυτά σε άλλες εταιρείες όπως SAMSUNG qualcom apple mediatec rockchip allwinner nvidia κ.α.

Η αρχιτεκτονική του ARM είναι η RISC Reduced instruction set computing

και απόσπασμα απο site της arm: The world’s leading semiconductor intellectual property (IP) supplier

The ARM business model involves the designing and licensing of IP rather than the manufacturing and selling of actual semiconductor chips. We license IP to a network of Partners, which includes the world’s leading semiconductor and systems companies. These Partners utilize ARM IP designs to create and manufacture system-on-chip designs, paying ARM a license fee for the original IP and a royalty on every chip or wafer produced. In addition to processor IP, we provide a range of tools, physical and systems IP to enable optimized system-on-chip designs.

με ένα γρήγορο ψάξιμο στο google μπορείται να επιβαιβεώσετε τα πάρα πάνω.

Φιλιππος

@plaka
Ηρέμησε λίγο. Δεν λέμε το ίδιο. Η Apple “σχεδιάζει” τους επεξεργαστές και απλά επειδή δεν έχει δικά της εργοστάσια συνεργάζεται με εταιρείες ώστε να παράξουν αυτά που θέλει. Η Samsung αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να παράξει επεξεργαστές σε 14nm. Είναι σαν να γράφω έγω ενα κείμενο και επειδή δεν έχω εκτυπωτή να το δίνω σε σένα να μου το εκτυπώσεις. Αν έπειτα αυτο το κείμενο αποδειχτεί καλό ποιος πρέπει να πάρει τα συγχαρητήρια ; Εγώ που το έγραψα η ΕΣΥ που απλά μου το εκτυπώσεις ;
Συγνώμη αν σου τάραξα την νοημοσύνη.

theo

@Viel το unix είναι λειτουργικό σύστημα software δηλαδή. τα apple os είναι βασισμένα σε UNIX. τα ανδροιδ είναι βασισμένα σε LINUX. τα UNIX δεν είναι το ίδιο με τα LINUX.

Sot11

Ορισμένοι εδω μεσα για παλεύετε με νύχια και με δόντια να βγάλετε την Apple σκουπίδι και την Samsung top? το ψωμί σας τρώει; Αφήστε τον καθένα να πάρει ότι θέλει! Τα Sammy fanboys έχετε γίνει πιο κουραστικά -ενοχλητικά κι απο τα Apple fanboys!

plaka

Η αρχιτεκτονικη των 14nm ειναι καθαρα της σαμσουνγκ. Η apple λεω ακριβως αρθρο το οποιο πιθανον θα διαβασες εδω μεσα ζηταει απο την σαμσουνγκ να κατασκευασει ολοιδιους 14nm επεξεργαστες και νομιζω χαριτολογωντας προφανως το αρθρο ελεγε παρακαλωντας, αυτο δειχνει πολλα το ιδιο λεμε η apple δεν ξερει να φτιαχνει hardware τελος. αγοραζει τους επεξεργαστες απο την σαμσουνγκ και επειδη θελει φθηνα χερια δεν τις συμφερουν τα κορεατικα παει στην κινα ελεος ξυπνατε και εσυ viel ημαρτον αγορι μου φτανει διπολικη διαταραχη η κατι αλλο?

plaka

@sot11 ΔΕΝ ΜΑΛΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΕΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ @veil που δεν ισχυει αυτο απλα δεν με ενδιαφερει τουλαχιστον για μενα θα πω ποια εσυ η ο αλλος πιστευει καλυτερη για αλλο θεμα μαλωνουμε, μεχρι και η apple αν ηταν εδω μεσα @veil θα σου την ελεγε μονο αυτο λεω και το κοβο εδω μαλωστε οσο θελετε η apple παραγει μονο software ολο το αλλο ειναι samsung. στην ουσια ειναι ενα σαμσουνγκ κατασκευαστικο προιον με λιγο lg απο πανω μεχρι κατω με απλα το λογκο της apple. η χειροτερη η τελευταια ετερεια στο θεμα hardware ειναι η apple δεν το συζηταμε καν καλο σας απογευμα

plaka
Ilias

Πιστεύω πως ήταν αναμενόμενο αυτό αφού οι πωλήσεις τις Samsung έπεφταν διαρκώς ενώ της Apple ανέβαιναν..
Τρίτη,τέταρτη και πέμπτη θέση Κινέζοι ? 😮
Κινέζοι, Κινέζοι everywhere 😝
(προς αποφυγή παρεξηγήσεων αναφέρομαι στις εταιρίες)

Γιάννης

@N7
Τα πρώτα σε πωλήσεις κινητά της Samsung είναι τα Galaxy S4 , S5 και Note 4. Άρα καμία σχέση με αυτό που γράφεις λόγω άγνοιας για mid range κτλ.
Επίσης η Apple συνεχίζει να πουλάει τα 5C και 5S (ακόμη και το 4S) σε αρκετές αγορές που με τα σημερινά δεδομένα είναι entry level.

iSheep

Τι κάθεστε και τρώγεστε σαν τα κοκόρια. Δηλαδή η Samsung παράγει όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί για την κατσκευή των cpu, ram, τηλεοράσεις και ότι άλλο παράγει;Δεν τις προμηθεύεται από κάπου; Άρα με το σκεπτικό σας δεν είναι αυτά προιόντα της Samsung. Είναι από τους προμηθευτές πρώτων υλών. Σκεπτικό για όσκαρ. Και η φίλη μας η Sammy κερδισμένη βγαίνει που παράγει hardware για άλλους γτ κερδίζει χρήματα και χρηματοδοτεί την επιχείρηση της. Και μην μας πείτε ότι δεν βγάζει εκατομμύρια κέρδος από την παραγωγή hardware gγια την Apple. Και με το σκπτικό σας τα ρούχα των επώνυμων οίκων μόδας δεν είναι δικά τους αλλά κινέζικα ή όπου αλλού ράβονται.. Πρόβατα που κάθεστε και μαλώνετε λες και ποιος την έχει μεγαλύτερη…

Solon

Πραγματικά είναι αστεία τα περισσότερα σχόλια εδώ! Μα καλά κανένας σας δεν λαμβάνει υπόψιν του την κατάσταση των δύο λειτουργικών πριν αρχίσει να γράφει ότι του κατέβει; Το ότι η Apple έκανε τεράστιες πωλήσεις είναι απόλυτα λογικό και απόλυτα αναμενόμενο! Το είχα μάλιστα επισημάνει σε πολλά παλαιότερα σχόλιά μου ότι το S6 θα πουλήσει σαν ζεστό καρβέλι. Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι η μεγάλο μέρος των χρηστών του iOS σπεύδει να αλλάξει συσκευή καθώς ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ κυκλοφορεί η Apple smartphones με μεγάλη οθόνη. Η αναβάθμιση στο hardware των iPhones είναι τεράστια και γίνετε για πρώτη φορά οπότε είναι απόλυτα λογικό ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών του iOS να αλλάξει συσκευή μέσα στο επόμενο διάστημα. Στο Android όμως δεν χρειάζεται να γίνει αυτό καθώς έχουμε συνεχή αναβάθμιση hardware και κάθε 6 μήνες νέα κορυφαία specs. Λαμβάνοντας μάλιστα τα παραπάνω υπόψιν πιστεύω πως η διαφορά είναι κυριολεκτικά μηδαμινή καθώς η Samsung πούλησε μόλις 2 εκατομμύρια λιγότερες συσκευές σε ένα οικοσύστημα όπου υπάρχει υπερπροσφορά κορυφαίου hardware. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ αν ήμουν CEO της Apple θα ανησυχούσα πολύ με τα νούμερα που βλέπω. Μερικά στατιστικά λοιπόν για να προσγειωθείτε: Σύμφωνα με τα νούμερα που δημοσιεύει η Gartner και λαμβάνοντας… Συνέχεια »

zaxarakis24

τι ακριβώς σημαντικό είναι αυτό που έδωσαν τα 14 νανόμετρα (ξέρω και γω πως τα λένε) στην εξέλιξη των smartphones ? δηλαδή αν ήταν 15 ή 13 τι θα άλλαζε να πούμε ;

φαίνεται πως πολύς κόσμος γνωρίζει τα πάντα, ώστε να κρίνει τα λάθη του ο Νο1 κατασκευαστή (της Apple σύμφωνα με τη Gartner) .

περιμένω να δω κατασκευασμένο το καλύτερο τηλέφωνο από κάποιον ειδικό εδώ μέσα.

ντάξει παιδιά, πιο βαρετή αντιπαράθεση από τα 14 νανόμετρα της Samsung έναντι των 22 νανόμετρων της Apple πεθαίνεις………

zaxarakis24

επίσης, ο πιο μεγάλος κατασκευαστής smartphones είναι αυτός ο έρμος που εξάγει το πυρίτιο, μιας και αν δεν δούλευε αυτός όχι smartphone δεν θα είχαμε, αλλά μην πω ότι θα μέναμε και σε καλύβες.

η τεχνολογία δεν είναι τσιπάκια / είναι συνολική εμπειρία χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.