Gartner: Xiaomi, Apple σε άνοδο ενώ η Samsung πέφτει

Η εταιρεία αναλύσεων Gartner πήρε τους συνολικούς αριθμούς του τρίτου τριμήνου του 2014 και είδε ότι τα feature phones συνεχίζουν την πτωτική πορεία πέφτοντας κατά 25% ενώ ενώ αντίθετα τα smartphones ανέβηκαν κατά 20%. Στο σύνολο τα smartphones κατέχουν το 66% της αγοράς ενώ τα feature phones το 34%, πράγμα που έπληξε άμεσα Samsung και Nokia.

Στις αναπτυσσόμενες αγορές όπως Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική τα smartphones παρουσίασαν σημαντική αύξηση που άγγιξε το 50%. Όταν μιλάμε για τις ανεπτυγμένες αγορές οι ΗΠΑ παρουσιάζουν την μεγαλύτερη αύξηση, ενώ η Δυτική Ευρώπη είχε μικρή πτώση.

Η μεγάλη απειλή είναι τα smartphones από την Κίνα τα οποία έρχονται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, πολύ δυνατά χαρακτηριστικά και έχουν αρχίσει να επεκτείνονται στην παγκόσμια αγορά. Τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus προβλέπεται να τα πάνε ακόμη καλύτερα στις πωλήσεις, ειδικά την περίοδο των γιορτών.

smartphone sales, Gartner: Xiaomi, Apple σε άνοδο ενώ η Samsung πέφτει

Η Samsung δέχτηκε χτύπημα τόσο στα smartphones όσο και στα feature phones πέφτοντας 8% από τον προηγούμενο χρόνο. Στην Κίνα η οποία παραδοσιακά είναι η μεγαλύτερη αγορά της Samsung, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 28.6% ενώ η ζήτηση μειώθηκε σε Ανατολική Ευρώπη και Ασία. Η Apple είχε μικρή αύξηση, η Huawei βρίσκεται στην τρίτη θέση με Xiaomi και Lenovo να ακολουθούν από κοντά.

Η Xiaomi είναι το new entry στο top 5 καθώς μόλις πέρσι είχε το 1.5% της αγοράς ενώ πλέον είναι πάνω από 5%, στην Κίνα βρίσκεται ήδη στην κορυφή.

Όσον αφορά στα λειτουργικά συστήματα, το Android κυριαρχεί με 80+ της αγοράς ενώ και το iOS σημείωσε μικρή βελτίωση πηγαίνοντας στο 12.7%. Αυτό που πρέπει να ανησυχεί τη Microsoft είναι η πτώση του Windows Phone που από το 3.6% πήγε στο 3%, όμως οι αναλυτές επισημαίνουν ότι πήρε μικρή ώθηση με τις νέες mid-range συσκευές, αλλά αυτό δεν μπορεί να φανεί ακόμη στους αριθμούς.

smartphone sales, Gartner: Xiaomi, Apple σε άνοδο ενώ η Samsung πέφτει

Τέλος, όσον αφορά στις πωλήσεις των κινητών στο σύνολο (smartphones και feature phones), Samsung, Nokia και Apple συμπληρώνουν την πεντάδα.

smartphone sales, Gartner: Xiaomi, Apple σε άνοδο ενώ η Samsung πέφτει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

Ειμαι περίεργος να δω το τέταρτο τρίμηνο. Η Samsung θα ανεβεί αρκετά και παρά πολυ η apple

Darth

όποιος κάνει λαλακιες πληρώνει μετά……..

1, υπερκοστολογημένες συσκευές χωρις να προσφέρουν κατι το παραπάνω (για να δικαιολογήσουν το κόστος αυτό)

2. locked devices (knox counter rules) που έδιωξαν σχεδόν όλους τους power users η οποίοι ήταν βαρβάτη διαφήμιση

3. υπερβολικά μοντέλα (100 παραλλαγές ανά μοντέλο) (περισσότεροι σιχάθηκαν κάτι τέτοιο) (είπαμε βγάζε πράμα αλλά μην το παραχε………ς)

4. άλλαξε λιγο το deign (ναι έχουμε σκυλοβαρεθει το ίδιο ακριβός πράγμα με μικροδιαφορές κάθε φορά………)

παλιότερα samsung ήταν φοβερή (εποχές s2/s3) ήταν top στα χαρακτηριστικά, καλή τιμή, unlocked devices που λατρευαν devs, λίγα μοντέλα αλλά και πάλι οσα ηταν ήταν σχεδόν για καθε γούστο, ναι ειχε χαλια ηλικα (αν και στο s2 ηταν αρκετά καλά και ανθεκτικά) άλλα τα παράβλεπαν όλοι γιατί το συνολικό πακέτο ήταν οκ…….

μετα που την αγάπησαν και την αναγνώρισαν ολοι…….. σήκωσε την μύτη και έγινε ότι έγινε σήμερα………

TechGeek

@J θα ανεβεί η Samsung? Με το Note 4 εννοείς? Το οποιο πούλησε 500.000 λιγότερες συσκευές στον ίδιο χρόνο σε σύγκριση με το Note 3 πέρσι. Μπα. Και άλλη πτώση θα έχει.

Tom

Απο μη Κινεζους μονο η LG ανεβαινει δηλαδη ετσι; Χμμ… Βλεπω μια ταση στο android να επικεντρωνεται στις πιο φτηνες συσκευες. Η LG ειναι η πιο φτηνη μαζι με τους Κινεζους. Samsung HTC και Sony που εχουν ακριβα handsets αφενος πεφτουν και αφετερου ισα που κρατιουνται στην ζωη

Sot11

Ας πρόσεχε η samsung με τα κινητά της που ειναι σαν τερατογένεση!

nick-ch

Μπράβο στη LG έχει κάνει καλή δουλειά τα τελευταία 2 χρόνια. Όσο αναφορά την Samsung μπορεί να έχει πέσει αλλά τα ποσοστά της είναι τεράστια ακόμα οπότε το ίσα που κρατιέται στην ζωή νομίζω είναι λιγάκι υπερβολικό. Τα προηγούμενα χρόνια είχε πιάσει ταβάνι σε πωλήσεις αναμενόμενο λοιπόν.

Kωνσταντινος

Αν και λιγες φορες συμφωνω με τον τομ.Τωρα τελευταια μιλαει σωστα.Επισης να προσθεσω εχοντας το one plus,πως πρεπει να καταλαβετε καποτε πως οι κινεζοι με τη σχεση τιμης,αποδοσης,ποιοτητας που προσφερουν,θα τα σαρωσουν ολα.και καλα θα κανουν γιατι το αξιζουν.

Panos7GR

Ας βγάλει πρώτα ένα μεσαίας και μικρής κατηγορίας της προκοπής και μετά ίσως ξανανέβει. Από ναυαρχίδες και κάτω, όλα για πέταμα στους κάδους ανακύκλωσης για τα πλαστικά είναι. Ακριβά, μηδέν υποστήριξη και κολλάνε! Ετσι είναι τα πράγματα… αμα πουλάς μόνο brand, τρως πόδι.
Γι αυτό MONO MOTOROLA ΡΕ!!! Αυτή μονο αξίζει τα λεφτά μου. Οι άλλοι αγοράστε brand! (Αν είχε έρθει επίσημα Ευρώπη η Xiaomi, θα την προτιμούσα σε hi-end, αν και δεν είμαι fan της εν λόγω κατηγορίας κινητὠν. Μπορεί να τα θαυμάζω, αλλά δεν τα αγοράζω. Πεταμένα λεφτά.)

andrew

Να σας πω εγω ειμαι τρελος με τη σαμμυ ομως οταν εβγαλε το s5 κοντεψα να ξερασω το μονο που αξιζε και αξιζει ειναι το note 4. Η σαμμυ ηθελε εξαρχης να δωσει βαση στο note 3 γι αυτο και εβγαλε οπως εβγαλε το s5 αυτο δεν μου αρεσε γιατι δεν σεβεται τον καταναλωτη που προτιμαει smartphone αντι για phablet για εμενα εκει εχασε η σαμμυ αν δεν το διωρθωσει συντομα θα πεσει κι αλλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.