Nokia Here maps: Πολιορκείται από την γερμανική “αφρόκρεμα”

Ππριν από λίγο καιρό ακούστηκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι η Nokia θέλει να “ξεφορτωθεί” και το τμήμα των χαρτών, μετά την πώληση του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών στη Microsoft. Τελικά όπως φαίνεται δεν θα περάσει στα χέρια της Apple, του Facebook ή κάποιας άλλης εταιρείας της Silicon Valley.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αφρόκρεμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενώνει τις δυνάμεις της για να αποκτήσει το Nokia Here maps. BMW, Audi και Mercedes-Benz (μαζί με το κινέζικο Baidu), αν και είναι αντίπαλοι ενώνονται για έναν κοινό στόχο. Οι πληροφορίες λένε ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Nokia αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η τιμή. Το Baidu θα προσφέρει τις υπηρεσίες των χαρτών μόνο στην Κίνα.

H συνεργασία αυτή μεταξύ BMW, Audi και Mercedes-Benz δείχνει πόσο αποφασισμένοι είναι οι Γερμανοί να πετύχουν την εξαγορά έτσι ώστε να μην εξαρτώνται τα συστήματά πλοήγησής τους από το Google Maps. Οι χρήστες εκφράζουν παράπονα για τα σχεδόν αδιάφορα navigation apps που έρχονται ενσωματωμένα στα ακριβά αυτοκίνητα, οπότε οι Γερμανοί θα επιχειρήσουν να αλλάξουν τα δεδομένα στους χάρτες.

Τέλος, οι τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ακόμη μεγαλύτερα σχέδια για το Here Maps το οποίο θέλουν να το μετατρέψουν στα “μάτια και τα αφτιά” των μελλοντικών αυτοκινούμενων οχημάτων.

Nokia Here maps: Πολιορκείται από την γερμανική "αφρόκρεμα", Nokia Here maps: Πολιορκείται από την γερμανική “αφρόκρεμα”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Λογικο μου φαινεται, εως και ευκαιρια για BMW-Merc-VAG.

Agnostos13

Μιας και ειναι στη Γερμανια η εδρα των Here Maps λογικο το βλεπω να τους εχουν πλευρισει οι γειτονες τους! Βεβαια κατι τετοιο θα σημανει μαλλον το τελος για τις (δωρεαν) εκδοσεις σε android – ios και windows phone (μεταγενεστερα) καθως οι γερμανικες αυτοκινητοβιομηχανιες ειναι γνωστο οτι ακριβοπουλανε το navigation system σαν προσθετο στα οχηματα τους.

One

Οι ανθρωποι απλα δεν θελουν να μπει η Google στην αυτοκινητοβιομηχανια και γι’ αυτό σχεδιαζουν από τωρα τις κινησεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε BMW

Η Apple αναγνώρισε επιτέλους ένα πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε οχήματα BMW που επηρεάζει τη σειρά iPhone 15.

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η φόρτιση σε οχήματα BMW μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα

Οι κάτοχοι iPhone 15 που οδηγούν αυτοκίνητο BMW καλούνται να μην το φορτίζουν με την ασύρματη βάση φόρτισης του οχήματος προς το παρόν.