Google και Microsoft: Έληξαν τον πολυετή πόλεμο μεταξύ τους

Δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα της τεχνολογίας έβαλαν τέλος στον πολυετή “πόλεμο” που δίνουν στις δικαστικές αίθουσες για να προστατέψουν τις κατοχυρωμένες πατέντες τους. Microsoft και Google αποφάσισαν ότι οι δικαστικές διαμάχες δεν είναι ο σωστός τρόπος για να επιλύσουν τα τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους.

Οι δύο εταιρείες έβγαλαν μία κοινή ανακοίνωση με την οποία αναφέρουν ότι ήρθαν σε συμφωνία για ζητήματα πατεντών. Αυτό σημαίνει ότι θα ακυρώσουν κάθε μήνυση συμπεριλαμβανομένων και υποθέσεων της Motorola. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί, με την ανακοίνωση να λέει τα εξής:

“Η Microsoft και η Google είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι ήρθαν σε συμφωνία για θέματα πατεντών. Ως μέρος της συμφωνίας, οι εταιρείες θα ακυρώσουν κάθε μήνυση για παραβίαση πατεντών μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων και των υποθέσεων της Motorola. Η Google και η Microsoft συμφώνησαν να συνεργαστούν σε συγκεκριμένα ζητήματα πατεντών και αναμένεται να συνεργαστούν μαζί σε άλλους τομείς στο μέλλον, προς όφελος των πελατών τους”.

Οι μηνύσεις της Microsoft

Η Microsoft έκανε μήνυση στην Motorola το 2010 για παραβίαση πατεντών και η ίδια απάντησε με μήνυση τον επόμενο χρόνο.

Άλλη μια μεγάλη διαφορά τους είναι η περίπτωση κατά την οποία η Microsoft υποστήριξε με επιτυχία ότι η Motorola το παράκανε όταν ζήτησε 4 δισεκατομμύρια δολάρια για να χορηγήσει άδεια εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που ήταν απαραίτητη για διάφορα πρότυπα.

Φυσικά η Microsoft έχει αρκετά παράπονα και από το Android, αναφέροντας στο παρελθόν ότι έχει παραβιάσει πολλές από τις πατέντες της. Για αυτό τον λόγο υποστήριζε ότι κάθε εταιρεία που έχει Android συσκευή πρέπει να πληρώσει κάποιο ποσό για την εκμετάλευση των πατεντών. Νωρίτερα αυτό τον χρόνο έκανε μήνυση στην Kyocera, η πιο πρόσφατη απο σειρά μηνύσεων για πατέντες.

Στις αρχές του 2011, η Microsoft είχε αναφέρει ότι έπαιρνε χρήματα για την χρήση πατεντών από το 50% των κατασκευαστών Android, με την Motorola να αρνείται πεισματικά να δώσει αυτά που της αναλογούν.

Google και Microsoft: Έληξαν τον πολυετή πόλεμο μεταξύ τους, Google και Microsoft: Έληξαν τον πολυετή πόλεμο μεταξύ τους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanoik

μυριζομαι play store στα lumia…

giannogeorge

Μπα, βλέπω η Google να φτιάχνει επίσημες εφαρμογές για τα Windows Phone, μιας και δεν υπάρχει ούτε καν YouTube app της Google στο store της Microsoft.

Alexboom

τι μπα? υπάρχουν ήδη τα google play services se devkit…

και το Youtube app υπάρχει ως προσαρμοσμένο ‘m.youtube’….και παει μια χαρά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.