Google, απαντά στην Apple εξαγοράζοντας τη μουσική υπηρεσία Songza

Η Google ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την υπηρεσία music-streaming Songza και μέσα στους επόμενους μήνες η δημιουργία έξυπνης λίστας μουσικής θα ενσωματωθεί στο Google Play Music και ίσως και στο YouTube. Προς το παρόν η Songza θα παραμείνει ανεξάρτητη και ενεργή εφαρμογή. Η εξαγορά δείχνει ότι ο τομέας της μουσικής έρχεται στο προσκήνιο και γίνεται πολύ ανταγωνιστικός.

Οι εταιρείες ποντάρουν εκεί η μια μετά την άλλη προκειμένου να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους και να πάρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Όταν η Beats Music κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν playlists ανάλογα με τη διάθεσή τους, την τοποθεσία, τον καιρό ή και τη δραστηριότητα που κάνουν. Αυτή όμως τη δυνατότητα την έδινε η Songza από το 2010 όταν ακόμη ήταν web-only.

Το 2011 κυκλοφόρησε το mobile app και κατάφερε να φτάσει στα 5.5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Σύμφωνα με πληροφορίες η εξαγορά έκλεισε μόλις στα 15 εκατομμύρια δολάρια αν και ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί το ποσό. H Apple για να εξαγοράσει την Beats Music έδωσε 3 δισεκατομμύρια δολάρια πραγματοποιώντας έτσι τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της.

Η Songza είναι κάτι παρόμοιο με το Pandora, που χρησιμοποιεί ειδικούς πάνω στη μουσική(DJs, Rolling Stone writers κλπ) οι οποίοι καθορίζουν ποια τραγούδια πάνε μαζί και ποια όχι έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες λίστες για τις κατάλληλες περιστάσεις. Οι περισσότερες υπηρεσίες μουσικής χρησιμοποιούν ειδικούς αλγόριθμους για να κάνουν αυτή τη δουλειά και όχι ανθρώπινους πόρους.

, Google, απαντά στην Apple εξαγοράζοντας τη μουσική υπηρεσία Songza
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Βασικά καμμία απάντηση. Γι άλλο λόγο αγόρασε η Apple την Beats και όχι γι αυτόν. Η Google δε από την άλλη λογικά ήθελε μόνο το πολύ ωραίο χαρακτηριστικό να πάρει, συν την ομάδα που κρύβεται από πίσω και κάνουν πολύ καλή δουλειά απ ότι διαβασα λίγο τωρα στο Διαδύκτιο, γιατί την εν λόγω υπηρεσία δεν την ήξερα, δυστυχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.