Google: Yπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με αυτοκινούμενα οχήματα;

Έναν νέο ανταγωνιστή όπως φαίνεται θα βρουν αντιμέτωποι οι δημοφιλές εταιρείες μεταφοράς επιβατών UBER και Lyft ο οποίος ακούει στο όνομα Google. Σκοπός της Google δεν είναι απλά οι υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών να γίνονται με κάποιο ταξί ή με προσωπικό οδηγό, αλλά με τα νέα αυτοκίνητά της τα οποία έχουν την δυνατότητα να οδηγούνται από μόνα τους!

Οι πληροφορίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από στελέχη της UBER. Η Google έχει υπάρξει μεγάλος υποστηρικτής της UBER, καθώς έχει επενδύσει περίπου 258 εκατομμύρια δολάρια, συνεπώς το προσωπικό της UBER γνωρίζει τις εξελίξεις σχετικά με τις κινήσεις και τα σχέδια της Google.

Το project της Google για τα αυτόνομα αυτοκίνητα φαίνεται να στοχεύει και προς τις υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών εκτός από την κυκλοφορία τους στην αγορά για προσωπική χρήση. Βέβαια για αυτήν την κίνηση η Google δεν πρέπει να λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, μιας και ο νόμος ορίζει να υπάρχει τουλάχιστον ένας οδηγός σε κάθε όχημα, και έτσι τίθεται ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να διευθετηθεί προσεκτικά από την Αμερικάνικη εταιρεία.

Σε περίπτωση που η Google ξεκινήσει αυτήν την υπηρεσία, τότε αυτόματα σημαίνει και την λήξη της συνεργασίας της με την UBER. Στην αντίπερα όχθη όμως υπάρχουν και οι φήμες ότι η UBER θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον, για την κατασκευή δικών τους αυτόνομων αυτοκινήτων. Έτσι οι δύο εταιρείες μας δείχνουν ότι η μία έμαθε από την άλλη και σιγά σιγά οι δρόμοι τους καταλήγουν στον ανταγωνισμό.

Google car, Google: Yπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με αυτοκινούμενα οχήματα;

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas13

Εγώ φοβάμαι όταν οδηγεί άλλος πόσο μάλλον όταν δεν οδηγεί κανένας 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.