Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών

H Google γίνεται 17 σήμερα και γιορτάζει τα γενέθλιά της με ένα retro doodle το οποίο δείχνει έναν παλιό υπολογιστή, την παλιά home page της Google και μια λάμπα που κάποτε ήταν της μόδας. Η Google ωστόσο δεν έχει αποφασίσει πότε ακριβώς είναι τα γενέθλιά της καθώς άλλες χρονιές έχει επιλέξει διαφορετικές ημερομηνίες όπως 26, 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Η ίδια έχει παραδεχτεί πως δεν γνωρίζει πότε ακριβώς είναι τα γενέθλιά της αλλά φέτος αποφάσισε να γιορτάσει 27 Σεπτεμβρίου.

Η ιστορία της

Σήμερα η Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, πράγμα για το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΕ (και όχι μόνο) και ερευνάται για μονοπωλιακές πρακτικές. Το όνομά της χρησιμοποιείται σε πολλές γλώσσες ως συνώνυμο του “αναζητώ” και μάλιστα στα αγγλικά το ρήμα “to google” μπήκε στο λεξικό μαζί με όλα τα παράγωγα (to google > googling > googled).

To Google ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τον Larry Page και τον Sergey Brin όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια. Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Ονόμασαν τη νέα τεχνολογία PageRank, η οποία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν.

H μηχανη αναζήτησης ονομάστηκε Google, λέξη η οποία προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «Googol», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Milton Sirota για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu. Το domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997 και δημιουργήθηκε η εταιρία στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998. Είχε ως βάση το γκαράζ μιας φίλης τους στο Menlo Park της Καλιφόρνια.

Τον Απρίλιο του 2007, η Google ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft. Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους παρόχους στοιχείων επισκεψιμότητας Alexa και SimilarWeb, το Google.com είναι πρώτο και δεύτερο σε επισκεψιμότητα αντίστοιχα, έχει την υψηλότερη επισκεψιμότητα ανάμεσα στις μηχανές αναζήτησης, έχοντας περισσότερους από 16 δισεκατομμύρια επισκέπτες ανά μήνα, για το Μάιο του 2015.

Σήμερα η Google βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της μητρικής Alphabet που ιδρύθηκε πρόσφατα.

Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών, Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών

Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών, Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών

Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών, Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών

Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών, Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών

Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών, Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών

Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών, Google: Σήμερα γίνεται 17 χρονών

Πηγή: 1,2,3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Impressive-Instant

Ώστε ζυγός το πουλάκι μου…
Κρίμα και την συμπαθούσα…

Ραφαήλ

στη 2η φωτό είναι ο Μέσσι?

χρηστος

Ραφαήλ ένα δάκρυ κύλησε χαχαχαχχαχαχαχαχαχαα

Xperiakias

@Ραφαήλ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.