Google, απογοήτευσε με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου

H Google ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2014 το οποίο τελείωσε τον Σεπτέμβριο. Ο τεχνολογικός γίγαντας αν και ανακοίνωσε κέρδη 6.35 δολαρίων ανά μετοχή με έσοδα ύψους 16.52 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απογοήτευσε την αγορά καθώς οι αναλυτές ανέμεναν 6.53 δολ. ανά μετοχή με έσοδα στα 16.57 δισεκατομμύρια.

Επίσης, αυτό σημαίνει 2.8 δις δολάρια πτώση κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είχε ως συνέπεια την πτώση της μετοχής της κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Η πτώση οφείλεται στα χαμηλά έσοδα από το λεγόμενο cost-per-click, δηλαδή τα έσοδα από τις διαφημίσεις που προβάλλει η Google στους χρήστες της, τα οποία παρουσιάστηκαν μειωμένα κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με πέρσι. Η Google προσπαθεί να κρατήσει τις τιμές των διαφημίσεων την ώρα που υπάρχει μια σαφής τάση για στροφή προς τις mobile συσκευές. Ο αριθμός των paid clicks αυξήθηκε κατά 17%, ωστόσο συνεχίζει να είναι χαμηλότερος των προσδοκιών και μειωμένος σε σύγκριση με πέρσι.

Η Google παρ όλα αυτά συνεχίζει να παραμένει ο κυρίαρχος παίχτης στον τομέα της mobile διαφήμισης, με περίπου το το 50% της αγοράς στην κατοχή της. Όμως το πρόβλημα είναι ότι ο ρυθμός αύξησης αρχίζει να επιβραδύνεται, και παίκτες όπως το Facebook κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

google αποτελέσματα τριμήνου, Google, απογοήτευσε με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

μιλάμε για καταστροφή! θα πρέπει να μετονομαστεί το GooglePlex σε Χιροσίμα ή Ναγκασάκι!!! Μόνο 16 δις κέρδη!!!

stelios90

@manolis, φυσικά! :Ρ

Σπύρος

Δεν ξέρεις τι να κάνεις όταν διαβάζεις τέτοια άρθρα για την Google.
Να χαίρεσαι που “αποδυναμώνεται” (για 3 δις το κάνουν θέμα, σιγά..) αυτός ο γίγαντας που τείνει να ελέγξει όλο το ίντερνετ ή να κλαις γιατί γνωρίζεις ότι τώρα είναι που θα σου βάλουν διαφήμιση πριν καν ανοίξεις τον browser;

DIMIko

Πάω που λες στα Τζάμπο και παίρνω παντόφλες, πανάκια καθαρισμού οθόνης και ένα μπρελόκ-σφυρίχτρα για περίπτωση σεισμού.
Με το που φτάνω στο ταμείο βλέπω ότι έχω ξεχάσει το πορτοφόλι μου σπίτι. Στην αρχή πανικοβάλομαι, αλλά ψάχνω καλύτερα στην κωλότσεπη και βρίσκω μια μετοχή της Google. Ωραία λέω, αυτή πρέπει σύμφωνα με τους αναλυτές να πιάνει 6,53 δολάρια-ακριβώς όσα χρειάζομαι. Τη δίνω στην ταμία, εκείνη τη σκανάρει και μου λέει το απίστευτο: “Κύριε δεν φτάνουν. Η μετοχή της Google πιάνει μόνο 6,35 δολάρια”.
Ποια wall street και σαχλαμάρες… εκεί να δείτε απογοήτευση… 😛

nikmour

@Σπύρος είναι 500 εκατομμύρια όχι 3 δισ.

Panos7GR

Όχι! Κριμα στα παληκάρια, θα ζητιανεύουν στον δρόμο για να ζήσουν! 🙁 😛

+1 Σπύρος! Θα μας ταράξουν στην διαφήμιση… Πάλι καλά υπάρχουν και τα Ad block και σωζόμαστε κάπως. Επίσης η μείωση πιστεύω οφείλεται και στο ότι όλο και περισσότεροι απελπίζονται με την κατάσταση που επικρατεί με τις διαφημίσεις και χρησημοποιούν ad blockers.

almir

Βρε θα μας τρελάνουν ;!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.