Google και LG υπέγραψαν 10ετη συμφωνία χρήσης πατεντών

Μπορεί εταιρείες όπως Samsung και Apple να πηγαίνουν κάθε λίγο στα δικαστήρια για πατέντες που παραβίασε η μια της άλλης, όμως Google και LG έλυσαν κάθε πιθανό πρόβλημα που θα μπορούσε να προκύψει στο μέλλον. Η LG ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε παγκόσμια συμφωνία πατεντών με τη Google.

Η συμφωνία θα επιτρέπει στους δυο τεχνολογικούς γίγαντες να χρησιμοποιούν ο ένας τις πατέντες του άλλου για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η συμφωνία ισχύει όχι μόνο για τις ήδη υπάρχουσες πατέντες αλλά και γι αυτές που θα κατοχυρωθούν μέσα στη δεκαετία που έρχεται. Η συμφωνία δεν μοιάζει τόσο ξαφνική αν σκεφτούμε ότι οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Η LG έφτιαξε τα δυο προηγούμενα Nexus 4 και Nexus 5 για τη Google, ενώ συμμετέχει και στην Open Automotive Alliance της Google η οποία έχει στόχο την καινοτομία στον τομέα των αυτοκινήτων.

Από την σύντομη ανακοίνωση δεν δεν διευκρινίζεται σε ποιους τομείς θα χρησιμοποιηθούν οι πατέντες αυτές αλλά λογικά θα αφορούν κυρίως στον τομέα των mobile συσκευών στον οποίο η LG έχει εισέλθει δυναμικά φέτος. Η Google στις αρχές του έτους υπέγραψε την ίδια συμφωνία με τη Samsung και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χρησιμοποιήσει μελλοντικά ο κάθε κατασκευαστής την παραπάνω συμφωνία με τη Google.

google lg patent agreement, Google και LG υπέγραψαν 10ετη συμφωνία χρήσης πατεντών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
akis

λενε, οτι τα nexus θα εχουν την πατεντα της LG που κανεις διπλο – τριπλο κτυπημα στην οθονη και ανοιγει. Πιθανολογω οτι αφορα και αυτο.

Panos7GR

Εγώ βλέπω πως η Google πλέον έχει την άδεια χρήσης των πατεντών, τωρινών και μελλοντικών, από δύο τεχνολογικούς γίγαντες, που τυχαίνει να παράγουν hardware κυρίως. Αν σκεφτούμε και τις πάμπολες και υπερχρήσιμες πατέντες της Motorola, για μαντέψτε ποιός είναι ο κερδισμένος!
Θα δούμε ΠΟΛΛΑ πράγματα από Google στο εγγύς μέλλον! Google (εταιρία software) + Samsung, LG, Motorola (εταιρίες hardware), ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.