Google ή Microsoft, Ποιος σας κέρδισε περισσότερο;

Ο Οκτώβριος κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Microsoft και Google μας ξεσήκωσαν με τις ανακοινώσεις τους και τα λανσαρίσματα τόσων νέων συσκευών! Με αλφαβητική σειρά για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, Android 4.2 Jelly Bean, LG Nexus 4, Nexus 10, Windows Phone 8, Nokia Lumia 920, Samsung ATIV S, HTC 8X, και ένα σωρό Windows 8 tablets και Windows 8 ultrabooks.

Από τα σχόλιά σας καταλαβαίνω ότι είστε ενθουσιασμένοι και με τις δύο εταιρείες. Ποια όμως σας κέρδισε περισσότερο με τις ανακοινώσεις της; Ποιες συσκευές θα θέλατε να αποκτήσετε;

, Google ή Microsoft, Ποιος σας κέρδισε περισσότερο;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

63 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PaCmAn30

Η Microsoft… Ένα σωρό προϊόντα και υπηρεσίες παρουσίασε τα οποία τα περίμενα πως και πως, η Google μια αναβάθμιση η οποία δεν φέρνει κάτι τόσο το σπουδαίο ένα κινητό και ένα tablet. Ένα Windows Phone 8 για τα Χριστούγεννα είναι το καλύτερο δώρο!!

Vasilis_G

NEXUS 4 ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !!!

Πάνος

ANDROID RULEZZZZZZZ

Πάνος

NEXUS 10

Γιώργος

Android, τώρα κάθομαι να δω τι παρουσίασε η Microsoft

iceman

καμια απο τις δυο, δημιουργουν στρατιες προβατων! Νοκια belle για παντα.

Mr.Gemp

Android with LG Nexus 4

Kostas Pan

Google

ΤechviewGR

iOS> Windows Phone 8> Android
αλλα απο αυτά τα δύο θα επελεγά το Windows καθώς έχουμε μοντέλα με τον S4 dual core, εκλπηκτικές κάμερες και αρκετα καλό ελκπιζω λογισμικο… (ναι για το Lumia 920 μιλάω)

Thanoslam

Nexus 4 με διαφορά στην τιμή.

sotiris

καμια προτιμω το meego tou n9!

Andreas

Google, η τιμή του nexus 4 είναι απίστευτη!!! Αλλα περιμένω να δω τι τιμή θα έχει το smartphone surface από τη microsoft!!!

Μιχάλης Κοδήμας

Μόνο για LG NEXUS 4 ψηφίζω Google

Nikolakis

Αναμφισβήτητα νομίζω ότι η μάχη κερδήθηκε από τη google στα σημεία
με την ανακοίνωση του lg nexus 4!!

vasilis

nexus 4 , 10…..

bill

lumia 920 αρκει να μην το παρακανουν με την τιμη του

Tony Cool

Η microsoft μετα απο καιρο μας εδειξε στοιχεια πολυ καλης και προσεγμενης δουλειας.Ομως δυστυχως για την ιδια ερχεται η google και μας προτεινει ενα απο τα καλυτερα tablet στην αγορα με 200$ και το δυνατοτερο κινητο στην αγορα με 300/350$(οκ,δε θα ειναι αυτες οι ελληνικες τιμες αλλα και παλι θα ειναι σχεδον τα μισα απο τα προιοντα της ms).Οσο και να χαλβαδιαζαμε ενα surface tablet η ενα lumia 920 δε νομιζω πως θελει και πολυ σκεψη πλεον…

Θανάσης

εμένα με τρώει η περιέργεια να δοκιμάσω και λίγο από windows phone και πώς συνεργάζονται με τα windows 8 που μόλις έβαλα στο pc 🙂

Γιώργος Κ.

Nexus 4, Nokia Lumia 820/920, Samsung ATIV S, Microsoft Surface!! :))

Savvas

nexus 10, nexus 4 , lumia 920 , asus taichi τα καλύτερα προιόντα όσον αφορά και τις 2 εταιρίες (microsoft-google) αν κ παραμενω android funboy

ioannis

nexus 4 και δεν ειμαι καλα!

Eaglos

Αδιάφορες και οι δυο για φέτος.

Πιο πολύ με κέρδισε η είδηση για το Jolla.

Teo

εμένα μου εκανε εντύπωση το ΝΟΚΙΑ NEXUS 4 με windows 8 λειτουργικο με γυαλι πισω & πλαστικο μπροστα.Α, και με τους τεράστιους apple maps !

Πέρα από την πλάκα,η Google απλά προσέγγισε τον κόσμο με συσκευές που κάνουν παπάδες και σε τιμή τραγικά χαμηλή..Η Microsoft το παλεύει αρκετό καιρό ίδιος στα κινητά..Το αν θα τα καταφέρει,το μέλλον θα δείξει.Εγώ πάντως είμαι έτοιμος να δεχτώ το ultrabook με windows 8 που θα μου κάνει δώρο το techblog..tablet και κινητά σας τα αφήνω..είμαι καλυμμένος ..!

jim

Nexus 4 και Nexus 10

Συσκευες high end,φτηνες και με support εγγυημενο.

Τις παιρνεις και για τουλαχιστον 2 χρονια εισαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ.

Και ολα αυτα με κατω απο 600 ευρω….Ακουτε Apple,ΟΕΜ και Microsoft;;;;;;

Yanni Spiridakis

έχω το Nokia Belle με το Nokia N8
αλλά εδώ και καιρό ζηλεύω αφόρητα οτιδήποτε νέο σε Android κυκλοφορεί.
Όντας πιστός χρήστης της google και των υπηρεσιών της, αυτό που μου λείπει είναι να τα έχω εύκολα στο κινητό μου :[

andreas xperiakias

android

Yannis

Nokia 3210…

pantelis

αν και ψηνόμουν για το htc 8s …με την έλευση του nexus 4 άλλαξα γνώμη …κορυφαία specs-υποστήριξη από google και καλή τιμή ,το μόνο που με χαλάει το fm radio αλλά ούτε τα windows phone.

george

επιτελους η Microsoft φερθηκε σαν εταιρεια … προχωρησε ενα βημα μπροστα..
Μαλλον αρκετοι θα την προτιμησουν… οπως και εγω ..
Για μενα δημιουργησε ενα απο τα καλυτερα λειτουργικα συστηματα…

Technewz

Για μένα το τέλειο θα ήταν να συνδυάσω το Samsung Galaxy S III μου με ένα Microsoft Surface 🙂

telnet05

Android FOR EVER!!!

Kypros

microsoft

μαρκος xperia

Εμενα με κερδισαν και τα 2, τα w8 μου αρεσουν γιατι μπορουν να τρεξουν παντου, tablet η pc, και παντα ηθελα να εχω ενα laptop που να εχει μονο οθονη αφης, ακριβως οπως το surface pro.
Το android μου αρεσει γιατι παντα μου αρεσε να φτιαχνω τα κινητα μου ακριβως οπως θελω εγω. Παντος απο το android 4.1 δεν πιστευω να υπαρχει πιο αξιοπιστο λειτουργικο, και δεν πιστευω να υπαρχουν καλυτερα κινητα απο τα nexus.
Τωρα ποια συσκευη θα ηθελα να εχω δεν ξερω ακομα, αλλα λογικα θα παρω το nexus 7 οταν ερθει Ελλαδα. Η θα αγοραζα το nexus 4 αν ερχοταν στα 16GB με 300 ευρω. Με τον καιρο θα πεσει αλλα δεν μπορω να περιμενω…

Conx

Microsoft φυσικά…το user experience είναι απλά έτη μπροστά…!!

Γιώργος

Εμένα φέτος με εντυπωσίασε η Apple με το μη-πρωτοποριακό iPad Mini…Περίμενα κάτι πιο ποιοτικό και πιο φθηνό!
Ούτε η google , ούτε η ms δεν με εντυπωσίασαν αφού περίμενα ακριβώς αυτά από αυτές!
(Φθηνές google συσκευές τούμπανα χωρίς sd , Nokia με wp8 + πολλοί πυρήνες + gaming , μόνο που δεν περίμενα τιμές Apple στα wp…)
Υ.Γ. Οι fusion drive ή όπως λέγονται οι νοι σκληροί δίσκοι της Apple είναι όντως κάτι καινοτόμο!
Οι Nexus συσκευές για μένα (ή γενικά android) είναι μονόδρομος για τουλάχιστον 1 ακόμα χρόνο μέχρι να αναπτυχθούν τα wp και να παρουσιάσει το project buttery(,android style) η Apple στο iOS …
Μετά βλέπουμε!
Φέτος καθαρή κυριαρχία της Google , αφού έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της σχέσης τιμής-απόδοσης!

ΓΙΩΡΓΟΣ

Android-Google

Emerson

Google you had me at hello!!

md03582

Microsoft εννοείται

Kostas K.

Xθες η Google χωρίς καν παρουσίαση έριξε ταφόπλακα στα wp8 πριν καν κυκλοφορήσουν! Όλα τ άλλα είναι λόγια για μεταξωτές κορδέλες!

konstantinosid

microsoft και από εμένα , πολύ μου αρέσει αυτό το κάτι διαφορετικό, και γενικά ότι προσφέρει και όπως το προσφέρει, γι τα win 8 και wp 8 πάντα.

prodigal

microsoft wp8 λογω του οτι ειναι κατι νεο και θα ειναι σουπερ εφοοσον συνεργαζεται αρμονικα με tablets & pcs

Dimitris Chortarias

NEXUS 4 kai MICROSOFT SURFACE

Βασίλης Ταγαράκης

Google-Android-Nexus 4 και Nexus 10

keysmith

μονο android έχω δουλέψει αλλα οι περιορισμοί που ξέρω ότι έχουν τα wp και ios με κάνουν να μην τα επιλέξω ποτέ. Δεν με ενδιαφέρει το υλικό αν το λειτουργικό δεν με αφήνει να δουλεύω όπως ξέρω. Οπότε Android. Και επειδή είμαι πρακτικός τύπος σήμερα Galaxy S duos για τις 2 sim, και ας μην εχει τον καλύτερο επεξεργαστή άλλωστε οι επεξεργαστές στα κινητά είναι δευτερεύον θέμα για μένα. Δεν θα τρέξω autocad.

Ελπίζω τα wp κάποτε να ξαναπιάσουν το (ελεύθερο) πνεύμα των WM 6.X που είχαν και ΧΑΣΑΝΕ εκεί στην MS και κληρονόμησε/αντέγραψε/ξεπέρασε το android.

kapoios

android 4 everrrrrrrrrrrrrr

mihalis13

Αν και δεν το περιμενα, τελικά η Microsoft κατα τη γνώμη μου

Πανος Σομπολος

@Kostas K. από που και ως που ρε αδελφέ ?
Το ότι έχουμε μια άποψη δεν σημαίνει ότι την έχει και όλος ο πλανήτης!

Αποστόλης

Εντυπωσιακό μπασιμο της Microsoft που προσωπικά δεν περίμενα σε τέτοιο βαθμό.
Αν και προτιμώ android και google, θα πω πως με εντυπωσίασε περισσότερο.
Τις επόμενες μέρες θα περάσω τα 8 στο laptop μου να δω τι παίζει. Μπράβο.

αγγελος χυτηρογλου

Google for the win!<3

nick

Ανάμεσα στις 2 καμία, τραγικά αδιάφορες και οι δυο και αρκετά μονότονες!

kostas

microsoft με nokia lumia 920 από μένα kai surface 😉

Jadvelk

Microsoft και πάλι Microsoft.

Sotiris

Μέχρι τέλος του χρόνου λέω να αποχαιρετήσω το ταπεινό μου Nokia 6303, και να πάω σε Lumia 820/920.Δεν έτυχα ποτέ κάτοχος smartphone, και σήμερα με εντυπωσίασε το interface και οι δυνατότητες του Lumia 800 που αγόρασε η αδερφή μου.Φαντάζομαι ότι η νέα σειρά με τα καινούρια WP θα είναι ακόμα καλύτερα, αν και με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν υποστηρίζουν radio Fm.Θα πρέπει να συμβιβαστώ με τα bluetooth ακουστικά της Nokia στο πως θα ακούω ραδιόφωνο, με extra κόστος.

rafahl25

@andreas
Google, η τιμή του nexus 4 είναι απίστευτη!!! Αλλα περιμένω να δω τι τιμή θα έχει το smartphone surface από τη microsoft
ποιο smartphone surface?”

azriel84

WP8 μου άρεσαν περισσότερο αλλά αυτές οι τιμές της Google ισοπέδωσαν τα πάντα…

Γιάννης

Windows Phone με Samsung Ativ S ή HTC 8X.
Λυπάμαι Nokia αλλά 180 gr δεν είναι κινητό..

Παρεπιπτόντως, είχα να νιώσω τέτοια έλξη (καταναλωτική), με το Ativ S, από το 2009 με το 3gs (iphone, άσχετα αν το πούλησα στη πορεία).

tsekboy

Είμαι κάτοχος iphone4, κλείνω 2 χρόνια με αυτό. Πίστευα οτι δύσκολα θα έφευγα απο το μήλο. Αφού είδα το 5, το οποίο και υπολόγιζα να πάρω, ξενέρωσα και άρχισα να ψάχνομαι για HTC ONE S ή X+, ή κάποιο απ τα “μεγάλα” xperia. Για μένα απο χθές υπάρχει μόνο το Nexus4 στο μάτι. Η συνιστώσα τιμής/specs θα κάνει μεγάλη ζημιά και καιρός ήταν. Θα παραβλέψω ακόμα και το μέγεθος του.

Είδα και την παρουσίαση των WP, αλλά με άφησε αδιάφορο. Άλλο ένα κλειστό λογισμικό, απλά γεμάτο κουτάκια στο UI.

tolkιen

Κι εγω για τα επομενα gadget μου θα προτιμησω την microsoft αυτη την φορα. Βαρεθηκα και apple και google. Τις εχω τιμησει αρκετα μπορω να πω και τωρα περιμενω το Microsoft Surface να μου το στειλει ο κολλητος απο Canada 🙂 και το Nokia Lumia 920 θα αγορασω.

sotisell

Και οι δυο πολυ καλες εταιριες και παρουσοασεις αλλα νομιζω πως η google κερδιζει αυτο το μηνα!

George

Android 4.1.2 and waiting for 4.2.!!!!!!!!!!!!!

Delapo

Όντας κάτοχος iphone 3, 3gs και 4 και σήμερα που μιλάμε, samsung galaxy s3 σίγουρα δεν με αφήνουν αδιάφορα τα wp8, όμως θεωρώ ότι βρίσκονται σε αρκετά “μωρουδιακό” επίπεδο ακόμα, οπότε θα περιμένω να ωριμάσουν και μετά βλέπουμε. Στην τελική, δοκιμάζουμε αλλά στο τέλος καταλήγουμε σε αυτό που μας βολέυει περισσότερο και εμένα προσωπικά το android (jb) με καλύπτει πλήρως.-
Υ.Γ. αν πάντως αγόραζα σήμερα συσκευή με windows 8 θα πήγαινα καρφί στο Lumia 920! Δυνατό με πολύ καλή κάμερα. Όλα τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα βρίσκεις και σε άλλες συσκευές.

(πάντως έχω μεγάλη περιέργια να δώ πως θα αντιδράσει και η apple, ο ανταγωνισμός πλέον είναι αδυσώπητος και περιμένω να δω…. προς το παρόν εκει στην Καλιφόρνια ασχολούνται με ξήλωμα διευθυντικών θέσεων – πανικός??? δεν ξέρω, θα δείξει…)

Xenios

Κατοχος samsung galaxy s ii παλια και iphone4s σημερα θα ελεγα οτι τα android κατασκευαστικα δεν σε προδιαθετουν πολυ πλαστικα και ολα της σειρας. Προσωπικα το android εχει κουρασει και ειναι αρκετα βαρετο. Η μονη εξαιρεση το nexus lg που απο οτι φαινεται στα video ειναι προσεγμενο (τύπου προιοντων apple) και μπραβο στη Google. Τα wp πολυ φρεσκα με νεο αερα και επειδη ειμαι και κατοχος και wp θα ελεγα οτι δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τα υπολοιπα. Ωστοσο τη λατρεια και το παθος που μου δημιουργει το iphone4s και σε λιγο το iphone5 δεν μου το εβγαλαν.

Silender

Που είναι το poll???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.