Οι απεργίες αναβάλουν την εκδήλωση Google με ΟΑΣΑ

Για σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση/ συνέντευξη τύπου του ελληνικού γραφείου της Google και του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας). Αν και δεν είχαμε ενημερωθεί για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων όλα μαρτυρούσαν ότι θα παρουσιάζονταν μεταξύ άλλων και οι υπηρεσίες πληροφόρησης Transit navigation για την πόλη της Αθήνας.

Και ενώ όλα ήταν έτοιμα και προγραμματισμένα για σήμερα το πρωί, εχθές αργά το απόγευμα λάβαμε email και τηλεφώνημα που μας ανακοίνωναν την αναβολή της εκδήλωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούμε και επίσημα για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της, είναι όμως προφανές ότι η σημερινή εκδήλωση αναβλήθηκε λόγο της αναστάτωσης που επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις προετοιμασίες της μεγάλης απεργίας που ανακοίνωσαν για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

, Οι απεργίες αναβάλουν την εκδήλωση Google με ΟΑΣΑ

Η εκδήλωση Google ΟΑΣΑ θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή και βέβαια οι απεργίες είναι δικαίωμα των εργαζομένων, όμως υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε και με την ανάπτυξη στο ναδίρ ποιος μπορεί να πει τι μας συμφέρει περισσότερο, η αγανάκτηση που πρέπει να εκδηλωθεί μέσω των απεργιών ή ο περαιτέρω στιγματισμός της χώρας μας με την αναβολή παρόμοιων εκδηλώσεων.

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε. Εννοώ ότι εγώ σαν λάτρης τις τεχνολογίας στεναχωρήθηκα που μια μεγάλη εταιρία τεχνολογίας όπως η Google βλέπει να αναβάλλεται μια – φαντάζομαι – σημαντική εκδήλωση για αυτήν. Από την άλλη φυσικά και πρέπει να υπάρχει αντίλογος και διαφορετικότητα στις απόψεις, δεν είναι υγιές να συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας. Καταλαβαίνω ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν πέραν από τις απεργίες, αλλά σε μια χώρα που βουλιάζει χωρίς τελειωμό δεν πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας; Δεν λέω να σκύψουμε το κεφάλι μας, αλλά δεν βλέπω να βελτιώνεται η κατάσταση με τις απεργίες.

Τι προτείνω; Να βελτιωθεί και να αλλάξει νοοτροπία ο καθένας μας. Να σταματήσουμε να ζητάμε ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις. Να μην πετάμε τα τσιγάρα και τα σκουπίδια μας από το αυτοκίνητο. Να σεβόμαστε τις ώρες κοινής ησυχίας. Να μην κοιτάμε πως θα εξαπατήσουμε και θα κερδίσουμε περισσότερα από τον άλλο. Νομίζω η λύση υπάρχει μέσα μας και έτσι θα αλλάξουν και αυτοί που μας κυβερνάνε. Θα τους αλλάξουμε εμείς με άλλους που δεν θα έχουμε ψηφίσει επειδή περιμένουμε χάρη από αυτούς. Προτείνω να αλλάξουμε εμείς.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
soultil

Σίγουρα έχουμε αρκετά προβλήματα πειθαρχίας και νοοτροπίας, όμως σήμερα το Σεπτέμβρη του 2011 είμαστε σχεδόν σε εμπόλεμη κατάσταση! τη στιγμή που αλλάζουν τα πάντα γύρω μας και έχουμε ξεφύγει από τις “αλόγιστεες σπατάλες” αλλά πλέον υπάρχει πρόβλημα με την επιβίωση αρκετών στην κοινωνία μας, το λιγότερο που θα σκεφτεί κανείς είναι μια εκδήλωση του google transit, ή κάτι παρόμοιο. Και νομίζω ότι αυτό που προέχει είναι ακριβώς η προβολή αυτής της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό: της σχεδόν-εμπόλεμης κατάστασης και της υποβάθμισης της καθημερινότητας, μπας και συνειδητοποιήσουν οι πολιτισμένοι δυτικοί το τέλμα μας, να πάψει η καραμέλα του “κακομαθημένου” Έλληνα, σίγουρα υπήρξαμε τέτοιοι, αλλά τώρα η πραγματικότητα είναι οδυνηρή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.