Google, Τοποθετήθηκε για την απόφαση του δικαστηρίου της κόντρας Apple – Samsung

Το Σαββατοκύριακο πήρε φωτιά η ελληνική τεχνολογική κοινότητα με την απόφαση δικαστηρίου του Λος Άντζελες που δικαιώνει την Apple και καταλογίζει στη Samsung αποζημίωση ύψους πάνω από 1 δισ. δολλάρια για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Google τοποθετήθηκε με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα TheNextWeb.

Google: Η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο και θα συζητηθούν ξανά οι ισχυρισμοί για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχουν σχέση με τον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού συστήματος Android.

Google:
“The court of appeals will review both infringement and the validity of the patent claims. Most of these don’t relate to the core Android operating system, and several are being re-examined by the US Patent Office. The mobile industry is moving fast and all players – including newcomers – are building upon ideas that have been around for decades. We work with our partners to give consumers innovative and affordable products, and we don’t want anything to limit that.”

, Google, Τοποθετήθηκε για την απόφαση του δικαστηρίου της κόντρας Apple – Samsung

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasios-Antonios Toulkeridis

χρηματιστηριακος αντικτυπος:

μετοχη Samsung: -7.5%
μετοχη HTC: -1.9%
μετοχη ΖΤΕ: -7.1%

στον αντιποδα:

μετοχη Αpple: +2.6%
μετοχη Nokia: +11.0%

Ujin

Μονο νοκια παιδες.

ddr2

Διαχωριζει τη θεση τη η google.
Τι να κανει με αυτους που εμπλεξε. Τους ειχε προυδοποιησει αλλωστε.

ton

Το βασικότερο <>
Η Apple έχει το νομικό μονοπώλιο και η Samsung υπερκοστολογούσε επι μια δεκαετία τηλεωρασεις επειδή ειχε το μονοπώλιο με άλλους Ασιατες και πήρε άλλο προσφατο πρόστιμο. Οι περισσότεροι OEM είναι κακιστοι απέναντι στο κατανάλωτη βασιζόμενοι στη χαζη νοοτροπία οτι τα κινητά να είναι premium συσκευές απο το 1990 που πρωτοκυκλοφόρησαν ενω το κόστος παραγωγής τους είναι το ένα τρίτο της τελικής τους τιμής. Δυνατά συμφέροντα όπως της Google και σωστοι OEM μπορούν και κάνουν τη διαφορά οι άλλοι ας κλείσουν, για το συμφέρον μας ως καταναλωτές πρέπει να πρατουμε ανάλογα μα τίποτα δε μας χαρίζουν και ούτε τα λεφτά βγαίνουν εύκολα και να τα έχει κάποιος, με άλλα λόγια δε ξανά αγοράζω κινητό ή σχετικό gadget του πεντακοσαευρου ποτέ και ας εχω,αν το κάναμε ολοι να δεις μετά που πανε οι μονοφαγικες κόντρες

ton

δεν ξέρω γιατί δεν ανέβηκε αυτό είναι το βασικό για μένα . We work with our partners to give consumers innovative and
affordable products, and we don’t want anything to limit that.»

Panos

Στην ουσία η Google λέει ότι η Samsung το έφαγε μόνη της το κεφάλι της, αφού δεν έμεινε κοντά στον “πυρήνα” του Android και έβαλε πολλές δικές της πινελιές που όμως έφεραν τα προϊόντα της να μοιάζουν με iphone και ipad. Αυτό είναι καλό για την Google, αφού καιρό τώρα φωνάζει να μένουν οι εταιρείες κοντά στον αρχικό κώδικα του Android, και ότι στους developpers δεν αρέσει αυτή η πολυδιάσπαση της πλατφόρμας. Επίσης, ενώ έχει κυκλοφορήσει εδώ και 1.5 χρόνο περίπου το ICS, πολλοί κατασκευαστές δεν το περνούν στις συσκευές τους όχι γιατί αυτές δεν το σηκώνουν, αλλά γιατί έχουν πειράξει τόσο πολύ τον κώδικα του android που έχουν δώσει με αυτές, που είναι πολύ δύσκολο να περάσουν όλη αυτή την παραμετροποίηση σε επόμενη έκδοση android και να παίξει και καλά. Βέβαια το μεγάλο χαρτί της Google αυτή τη στιγμή λέγεται Motorola, που είναι μια καλή εταιρεία κινητών, ιδιοκτησία Google και έχει ένα πολύ δυνατό χαρτοφυλάκιο πατεντών. Εκεί η Google μπορεί να κάνει παιχνίδι, να μην της κουνηθεί κανεις και να ανοίξει το δρόμο για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι παίκτες. Σε τελική, its their way or the hard way. Τέλος, το ΓΑΜΑΤΟ με το Android είναι ότι έχει επιτρέψει στον… Συνέχεια »

GREG

Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε από 9 ενόρκους. Πόσοι από αυτούς ήταν κάτοχοι iPhone και πόσο αντικειμενικοί θα μπορούσαν να είναι; Με την λογική της Apple, θα έπρεπε και το facebook να κάνει αγωγή στο Google+ Ο Steve Jobs είχε πει πως δεν θα ησυχάσει αν δεν σταματήσει το Android και αυτό κάνουν οι συνεχιστές του. Η Apple κυνηγάει το Android και όχι την Samsung. Απλά η Samsung είναι η μόνη εταιρεία που κατάφερε, με συσκευές Android, να αφαιρέσει μερίδιο αγοράς από την Apple. Αλλιώς θα τα έβαζε με την LG, τη SONY, τη NOKIA ή όποια άλλη εταιρεία τύγχανε να βγάζει επιτυχημένα κινητά με λειτουργικό Android. Επίσης, η Apple δεν θέλει να παραχωρήσει το λειτουργικό iOS σε άλλες συσκευές, όπως δεν το έκανε με το λειτουργικό των υπολογιστών της στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Αντίθετα έπραξε η IBM και γι’αυτό η αγορά πλημμύρισε από προσιτά IBM compatible PCs με λογισμικό Microsoft, προς όφελος του καταναλωτή και προς μεγάλη συσαρέσκεια του Steve Jobs, που θα προτιμούσε να έχει το μονοπώλειο και τους καταναλωτές Apple προϊόντων «εξαρτημένους» και «μαντρωμένους» μέσα στην εταιρεία του. Αυτό είναι το λειτουργικό σκεπτικό της Apple. Ευτυχώς, επικράτησαν τα Windows και όχι τα Mac. Ας ελπίσουμε… Συνέχεια »

GiannisWST

Ο greg εχει δικιο.

Δε θα σταματησουν στην apple. Εχουν βρει εδαφος με τις στρογγυλεμενες γωνιες και το γυαλι ακρη σε ακρη που ουσιαστικα της φερνουν αποκλειστικο μονοπωλιο στην αγορα. Στη θεση της samsung μπορει να ηταν και η lg, sony, htc κλπ οποιαδηποτε απο αυτες εκανε επιτυχια και κονταροχτυπιοταν με την apple για τις πωλησεις. Το θεμα ειναι οτι νικη της apple στα επιχειρηματα που θετει, της δινουν τη δυναμη να στραφει αργοτερα προς τους αλλους κατασκευαστες android με επομενες δικες και αυτο επιθυμει αυτη τη στιγμη.

Αφου μπορει να το κανει με το συστημα πατεντων γιατι να μη το επιχειρησει??

Πανος Σομπολος

η google ειναι και θα είναι κερδισμένη όποιο λειτουργικό και να επικρατεί στην αγορά έχει γίνει ανάγκη σε όλους μας
Και για τους φίλους οπαδούς θα επρεπε να σας είναι ξεκάθαρο πως η Samsung δεν ειναι αποκλειστικός κατασκευαστής Android συσκευών και windows φτιαχνει,γενικά όπου φυσά ο άνεμος χρόνια τώρα
Πως ειναι δυνατον να παρει θεση υπερ της η Google?
Και για να κλέψω και λίγο από το Avengers από πότε η μπότα υποστηρίζει το μυρμήγκι ?

nicholas

@Greg,
το Myspace θα έπρεπε να κάνει μήνυση στο Facebook 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.