Google εναντίον Samsung με αφορμή τα smartwatches και το Tizen

Όπως φαίνεται η Samsung δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μόνο με τους αντιπάλους της όπως για παράδειγμα η Apple, αλλά και με συνεργάτες. Αυτή τη φορά βρέθηκε στο στόχαστρο της Google η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι δυσαρεστημένη με αφορμή τα smartwatches.

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Information, το πρόβλημα είναι ότι η Google θεωρεί πως η Samsung επιλέγει να προωθήσει το Tizen ως την κύρια πλατφόρμα για τα έξυπνα ρολόγια της. O CEO της Google Larry Page έδειξε τη δυσαρέσκειά του στον αντιπρόεδρο της Samsung Jay Y. Lee κατά την συνάντηση που είχαν. Αυτό που δυσαρεστεί τη Google είναι η έμφαση που δίνεται στα Tizen-based smartwatches όπως Gear 2 και Gear Fit αντί για τα Android Wear.

Ωστόσο, η Samsung θέλει να επενδύσει στο Tizen όχι μόνο για wearables αλλά και για κινητά, αν και τα σχέδια για το λανσάρισμα του Samsung Z πήραν για μια ακόμη φορά αναβολή.

Η Samsung κυκλοφόρησε το πρώτο Android Wear smartwatch, το Samsung Gear Live για το οποίο δεν μπήκε στον κόπο να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό ή έστω ένα διαφορετικό hardware που να κάνει το Android Wear ελκυστικό για τους καταναλωτές. Το Gear Live δεν είναι παρά ένα Gear 2 το οποίο αντί για Τizen τρέχει Android.

Από την άλλη όμως είναι δύσκολο να κατηγορήσεις μια εταιρεία για το γεγονός ότι θέλει να παραμείνει στην ίδια σχεδιαστική γραμμή και ούτε είναι ο ρόλος της Google να υποδεικνύει στη Samsung που πρέπει να επενδύσει και που όχι.

Επίσης, οι πληροφορίες λένε ότι οι δυο τους είναι σε κόντρα και για το Android με τη Google να ζητά από τη Samsung να σταματήσει να δημιουργεί εφαρμογές που μιμούνται τα δικά της προϊόντα. Ενώ φαινομενικά οι δυο τους μοιάζουν να συνεργάζονται ομαλά, τελικά τα πράγματα μάλλον δεν είναι τόσο καλά.

google vs samsung, Google εναντίον Samsung με αφορμή τα smartwatches και το Tizen

google vs samsung, Google εναντίον Samsung με αφορμή τα smartwatches και το Tizen

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τακης

συμφωνω σε ενα σημειο με το αρθρο.

αν κι φυσικα δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε τι ειδους συμφωνιες εχουν γινει μεταξυ των 2 εταιρειων…δεν μπορω να καταλαβω πιο το προβλημα της Google… γιατι δλδ πρεπει με το ζορι να προωθουν ΜΟΝΟ τα δικα της προιοντα. δλδ η samsung θα πρεπει να βγαζει μονο οτι θελει η google?

αν τυχον ενδιαφερεται να φτιαξει το δικο της λογισμικο και τα δικα της προιοντα τοτε ας το κανει.
εξαλλου – προσωπικη μου γνωμη παντα – το γεγονος οτι το android ειναι τοσο διαδεδομενο οφειλεται σε μεγαλο ποσοστο στις συσκευες της Samsung και λιγοτερο στις αλλες εταιρειες (sony,lg,htc etc…)

θα ηταν ενδιαφερον σεναριο να δουμε την Samsung να εγκαταλειπει εντελως το android.
νομιζω πως το tizen-store θα γεμιζε συντομα apps.

και φυσικα το φανταστικο σεναριο…… Samsung Galaxy Note 5 with iOS 🙂 χεχεχεχε

tech21man

F@#k google. Ετσι απλα. Τι θελει? Οχι οτι ειναι δυσκολο να φανταστει κανεις.

Θάνος

Μου φαίνεται ότι η Samsung με όλους θα αρχίσει να έχει πρόβλημα και μάλον γιαυτό αρχίζει να έχει οικονομικά προβλήματα

Stelios

Απλως η Google θέλει να εχει το κυρίαρχο λογισμικό(σε smartphone εννοω) @Tech21man είπαμε! Οχι να βρίσουμε και την Google
@Θάνος ισχύει…δεν την βλεπω να εχει και πολυ μέλλον εκτός αν κανει κατι καινοτόμο όντως (βλ. Steve Jobs στην Apple)

tech21man

Ναι μωρε, ελεγχει το ιντερνετ μεσω του search τωρα θελει να ελεγξει και τον κοσμο απο την τελευταια βιδα του smartwatch μεχρι το χαρτι υγειας με ενσωματωμενο play store.

Ειναι η αρχη του skynet, το δα στον καζαμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.