Τετάρτη
26/08/2015

H Motorola απορροφά την Lenovo Mobile

Τέλη Ιανουαρίου η Lenovo προχώρησε στην εξαγορά του τμήματος Motorola Mobility από την Google για το ποσό των 2.91 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, η Motorola είναι τελικά αυτή που θα απορροφήσει την Lenovo Mobile. Η Lenovo αποφάσισε ότι στην αγορά των smartphones η Motorola είναι πιο δυνατό brand και προχωρά στην συγκεκριμένη κίνηση.

Update: Η ανακοίνωση της Lenovo: «Με τη νέα δομή, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανάπτυξη τόσο των κινητών Lenovo όσο και των κινητών Motorola σε όλο τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και τις δύο μάρκες με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της αγοράς σε διαφορετικές χώρες και για τα διαφορετικά τμήματα της αγοράς».

Δεν πρόκειται για relabeling, καθώς ο Πρόεδρος της Lenovo Mobile Group επεσήμανε ότι η οργανωτική δομή της Motorola θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ως έχει, αλλά θα αναλάβει επικεφαλής στον τομέα που είναι τώρα η Lenovo Mobile.

Από την άλλη, η Lenovo Mobile θα μειώσει τον αριθμό νέων μοντέλων που λανσάρει, μέχρι να βγαίνουν όλα υπό το brand της Motorola. Η εταιρεία που θα προκύψει από την συγχώνευση των δυο θα βασίζεται κυρίως στην εμπειρία της Motorola στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Ωστόσο, τα smartphones της Lenovo δεν θα είναι όλα από την Motorola, καθώς πρόσφατα λάνσαρε το νέο ZUK brand. Η ZUK θα δραστηριοποιείται στην διεθνή αγορά όπου θέλει να γίνει γνωστή για τα high-end κινητά της.

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2015 έδειξαν μικρή πτώση των αποστολών (16.2 εκατ.)και αυτός ίσως να ήταν ένας λόγος που η Lenovo επιλέγει να απευθυνθεί στο πιο γνωστό brand που είναι η Motorola.

motorola lenovo

Πηγή

Techblog Eshop: Επιλεγμένες θήκες και αξεσουάρΜάθε για: , , ,

Συντάκτης: .


9 Σχόλια

 1. Ο/Η jonjon λέει:

  Σοφή κίνηση!

 2. Ο/Η pazzo λέει:

  Μα δεν χρειάζεται να βγαίνουν τόσα πολλά κινητά ώς lenovo-motorola. Moto G ως vfm συσκευή και Moto Χ ως συσκευή (σχεδόν) ναυαρχίδα (καλήτερη κάμερα-hardware από Moto G σε καλή τιμή) είναι πολύ δυνατές συσκευές και καλές στον ανταγωνισμό. 2 συσκευές να συνεχίσει να βγάζει και καλές.
  Το μόνο που πρέπει να φτιάξει είναι το timing. Τα καινούρια Μoto G και Χ, άμα έβγαιναν κανα 6μηνο πριν, με τις ίδιες τιμές, θα κάνανε πάταγο.

 3. Ο/Η Darth λέει:

  Κινέζος είσαι Κινέζος θα παραμείνεις ουυυ ρεεεεεεεε

  αμα δεν είσαι samsung/apple ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΣ!!!

 4. Ο/Η Αντονι λέει:

  Κρίμα μεγάλο. Προσωπικά δε θα έπαιρνα καθόλου moto γιατι είναι κινητές φριτεζες. Sar στο θεό. Κρίμα γιατί τα lenovo που έχει κόσμος γύρω μου έχουν βγει πολύ καλά.

 5. Ο/Η Δημήτρης κ λέει:

  @Αντονι και για όλους εσάς που λέτε για το Σαρ των μοτορολα κινητών. Ήμουν και εγώ σαυτο το δίλημμα να πάρω το moto g επειδή είχα δει που λέγανε για το sar του. Όμως επελεξα να κάνω μια μικρή έρευνα γιαυτό το θέμα. Τελικά όχι μόνο δεν έχουν μεγάλο sar αλλά θα έλεγα ικανοποιητικό. Ή τιμή sar για το κεφάλι και αναφέρομαι στο motorola moto g 2nd gen ειναι 0.687 ενώ για το σώμα 0.520 w/kg. Αν ψαξετε λίγο καλύτερα το θεμα θα βρείτε ότι οι τιμές 1.5 που κυκλοφορούσαν είναι με το αμερικανικό σύστημα που μετράνε το sar και το μετρανε ετσι και στην Ινδία.Ή motorola έχει επίσημη ιστοσελίδα (www.motorola.com/rfhealth) που γράφει για το συγκεκριμένο μοντέλο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη ποσό είναι το sar. Επίσεις το ίδιο ποσό δείχνει και το βιβλιαράκι του κινητου. Και για να πάμε το θέμα και λίγο παρακάτω αν ψαξετε κάποια samsung κινητά που έχουν sar 0.2 με το αμερικανικο τρόπο μέτρησης έχουν πολλά 1.0 και παραπάνω!! Αυτά είχα να πω.

 6. Ο/Η Μιτσος λέει:

  @Αντονι και για όλους εσάς που λέτε για το Σαρ των μοτορολα κινητών. Ήμουν και εγώ σαυτο το δίλημμα να πάρω το moto g επειδή είχα δει που λέγανε για το sar του. Όμως επελεξα να κάνω μια μικρή έρευνα γιαυτό το θέμα. Τελικά όχι μόνο δεν έχουν μεγάλο sar αλλά θα έλεγα ικανοποιητικό. Ή τιμή sar για το κεφάλι και αναφέρομαι στο motorola moto g 2nd gen ειναι 0.687 ενώ για το σώμα 0.520 w/kg. Αν ψαξετε λίγο καλύτερα το θεμα θα βρείτε ότι οι τιμές 1.5 που κυκλοφορούσαν είναι με το αμερικανικό σύστημα που μετράνε το sar και το μετρανε ετσι και στην Ινδία.Ή motorola έχει επίσημη ιστοσελίδα (www.motorola.com/rfhealth) που γράφει για το συγκεκριμένο μοντέλο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη ποσό είναι το sar. Επίσεις το ίδιο ποσό δείχνει και το βιβλιαράκι του κινητου. Και για να πάμε το θέμα και λίγο παρακάτω αν ψαξετε κάποια samsung κινητά που έχουν sar 0.2 με το αμερικανικο τρόπο μέτρησης έχουν πολλά 1.0 και παραπάνω!!.

 7. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  τελικα ποιο δείκτη πρεπει να εμπιστευομαστε τον ευρωπαικο η τον αμερικανικο?

 8. Ο/Η Δημήτρης κ λέει:

  @Γιαννης το ίδιο είναι απλώς στο αμερικανικό σύστημα μετράνε αλλιώς και όλα τα sar είναι μεγαλύτερα. Απλώς να μετράμε με ένα σύστημα από τα δύο για να μπορούμε να κάνουμε τη σύγκριση.

 9. Ο/Η o.k.man λέει:

  Αγαπητοί φίλοι του εξαιρετικού Techblog και αγαπητή Λορένα, παρακαλώ επειδή υπάρχει συντακτικό και εννοιολογικό λάθος, χρειάζεται διόρθωση και αλλαγή στον τίτλο της είδησης.
  Γράφετε στόν τίτλο της ειδήσης : H Motorola απορροφά την Lenovo Mobile.
  Ενώ πραγματικά η είδηση και ο τίτλος είναι : Η Lenovo Mobile απορροφά την Motorola.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.