Harvard Wyss Institute, Το ανθρώπινο έντερο σε ένα… chip!

Ερευνητές του Ινστιτούτου Μηχανικής βασισμένης στη Βιολογία του Πανεπιστημίου Harvard κατάφεραν να προσομοιάσουν τη λειτουργία, το περιβάλλον και τη μηχανική συμπεριφορά του ανθρώπινου εντέρου σε μία μικροσκοπική ηλεκτρονική συσκευή, προκειμένου να ανακαλύπτουν έγκαιρα τι πάει στραβά.

Η συσκευή είναι τόσο εξελιγμένη που υποστηρίζει ακόμα και τη λειτουργία της ανάπτυξης μικροοργανισμών απαραίτητων για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου εντέρου, κάτι που έγινε εφικτό με τη χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας “Organ-on-chip” που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο, προκειμένου να φτιαχτούν αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων σε μορφή μικροσυσκευών. Όλα γίνονται σε τρισδιάστατη μορφή μέσα σε μία μινιατούρα, η οποία μιμείται όλες τις πολύπλοκες δομές ενός εντέρου.

, Harvard Wyss Institute, Το ανθρώπινο έντερο σε ένα… chip!

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Που ‘σαι Ασίμωφ να δεις τι γίνεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,